Χωρίς κατηγορία

Έχει Σοκάρει τον Πλανήτη: Δείτε ΠΩΣ είναι μία Έκτρωση στις 22 Εβδομάδες και θα απογοητευτείτε με το Ανθρώπινο είδος!

Γνωρίστε την Alyson Draper, μια δικηγόρο που εργάζεται σε εταιρία και μητέρα έξι παιδιών, που ζει στη πόλη Μίντγουεϊ. στη Πολιτεία Γιούτα. 

Πρόσφατα, η Draper δημοσίευσε την εμπειρία της στο Facebook, καθώς έκανε «έκτρωση προχωρημένης εγκυμοσύνης», και έγινε viral.

H δημοσίευσή της Draper έχει μοιραστεί πάνω από 120.000 φορές στο Face…


Γνωρίστε την Alyson Draper, μια δικηγόρο που εργάζεται σε εταιρία και μητέρα έξι παιδιών, που ζει στη πόλη Μίντγουεϊ. στη Πολιτεία Γιούτα. 

1

Πρόσφατα, η Draper δημοσίευσε την εμπειρία της στο Facebook, καθώς έκανε «έκτρωση προχωρημένης εγκυμοσύνης», και έγινε viral.

H δημοσίευσή της Draper έχει μοιραστεί πάνω από 120.000 φορές στο Facebook.

Όταν η Draper έκλεισε τα 40, έμεινε έγκυος με δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση. «Αυτή ήταν μια επιθυμητή και προγραμματισμένη εγκυμοσύνη,» δήλωσε σε συνέντευξή της στο BuzzFeed Health.

Έμεινε έγκυος 15 μήνες μετά από μια άλλη εγκυμοσύνη, όπου το παιδί γεννήθηκε πρόωρα.

“Εγώ και ο άντρας μου είχαμε 6 παιδιά από τον πρώτο μας γάμο, και θέλαμε απελπισμένα να αποκτήσουμε παιδί μαζί, και έτσι αυτά τα δίδυμα τα περιμέναμε με μεγάλη επιθυμία και προσμονή.»

Περίπου στις 22 εβδομάδες κύησης, η Draper αναφέρει ότι έμαθε ότι ένα από τα δύο δίδυμα είχε πεθάνει και το άλλο έμβρυο είχε δισχιδή ράχη, που θα είχε ως αποτέλεσμα να πεθάνει σύντομα μετά τη γέννησή του.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Η δισχιδής ράχη είναι μια ασθένεια που προσβάλλει την ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου, και κυμαίνεται από ήπια ως σοβαρή μορφή.

“Η περίπτωση του μωρού μας ήταν τόσο σοβαρή που ολόκληρος ο εγκέφαλος είχε τραβηχτεί και σχηματιζόταν πίσω, και η σπονδυλική στήλη ήταν παραμορφωμένη. Θέλαμε να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε αυτό το μωρό, αλλά οι γιατροί μας είπαν ότι δεν υπήρχε ελπίδα και η συνέχιση της κυοφορίας ήταν ριψοκίνδυνο και για τη δική μου υγεία.»

Η Draper αναφέρει ότι μαζί με τον σύζυγό της επισκέφτηκαν αρκετούς γιατρούς, αν ήταν δυνατό να επιδιορθωθεί η σπονδυλική στήλη στη μήτρα ή να σωθεί η ζωή του μωρού.

“Ήθελα αυτό το παιδί τόσο πολύ, που ευχαρίστως θα συνέχιζα να κυοφορώ και θα διακινδύνευα τη ζωή μου, αν υπήρχε πιθανότητα να ζήσει.»

Στη Πολιτεία της Γιούτα, η άμβλωση είναι νόμιμη μόνο όταν το έμβρυο δεν είναι βιώσιμο, εκτός από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

2

Αυτές οι προϋποθέσεις συμπεριλαμβάνουν περιπτώσεις, όπου η άμβλωση είναι απαραίτητη για να σωθεί η ζωή της μητέρας ή για να αποτραπεί «μη αναστρέψιμη βλάβη» στο σώμα της, ή όταν δύο γιατροί συμφωνήσουν γραπτώς ότι το έμβρυο έχει ένα ελάττωμα που είναι κοινώς διαγνώσιμο και θανατηφόρα.

Μιας και η υγεία της Draper βρισκόταν σε κίνδυνο και το έμβρυο δεν είχε ελπίδες επιβίωσης μετά τη γέννα, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άμβλωση με καισαρική τομή, που η ίδια περιέγραψε ως τη χειρότερη στιγμή της ζωής της.

Η Draper και ο σύζυγός της πήραν την απόφαση από κοινού με τον γιατρό, που της υπενθύμισε ότι έχει άλλα έξι παιδιά που την περιμένουν στο σπίτι και χρειάζονται τη μητέρα τους.

Ωστόσο, πριν εκτελεστεί η εγχείρηση, το περιστατικό έπρεπε να εγκριθεί από την επιτροπή δεοντολογίας του νοσοκομείου. «Αποφάσισαν ότι ήταν γεγονός ότι κινδύνευε η ζωή μου και η καισαρική έπρεπε να γίνει για να σωθεί η ζωή μου, και ήταν σύμφωνα με το νόμο της Πολιτείας.

Η μητέρα δήλωσε ότι αποφάσισε να μοιραστεί τη δημοσίευση, μετά το τρίτο προεδρικό ντιμπέιτ της Τετάρτης, όπου ο Τραμπ έκανε δηλώσεις για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης σε προχωρημένο στάδιο.

3

Ο Τραμπ τόνισε ότι είναι «υπέρ της ζωής» και θα θέσπιζε νόμο που το ζήτημα της άμβλωσης θα αποφασιζόταν αποκλειστικά από την Πολιτεία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μόνο το 1,3% των αμβλώσεων γίνονται στην 21η εβδομάδα κύησης ή αργότερα.

Η Draper αναφέρει ότι ελπίζει με τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της «η λήψη αυτής της απόφασης να γίνεται αποκλειστικά από τους γονείς και τον γιατρό και όχι από την Πολιτεία.

4

“Είχα διαταραχή μετατραυματικού στρες μετά τον τερματισμό της εγκυμοσύνης και τώρα είμαι καλά, αλλά όταν άκουσα τον Τραμπ να λέει αυτά τα απαίσια πράγματα, όλος ο πόνος επέστρεψε πίσω,” γράφει η Draper.

Credit: buzzfeed.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories