Χωρίς κατηγορία

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή η Παιδική Ασθένεια βρίσκεται σε Έξαρση Παγκοσμίως. Δείτε ποια Συμπτώματα ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσετε!

Κάθε γονιός ανησυχεί για τις παιδικές μολυσματικές ασθένειες που σαρώνουν τις σχολικές αίθουσες και τα φροντιστήρια αυτήν την εποχή του χρόνου.

Τα περισσότερα παιδιά κάνουν από νωρίς τα απαραίτητα εμβόλια για να αποφύγουν ασθένειες όπως παρωτίτιδα και ερυθρά που κάποτε συνήθιζαν να τις κολλάνε πάρα πολλά παιδιά κάθε χρόνο.

Κάποιες ασθένειες ό…


Κάθε γονιός ανησυχεί για τις παιδικές μολυσματικές ασθένειες που σαρώνουν τις σχολικές αίθουσες και τα φροντιστήρια αυτήν την εποχή του χρόνου.

Τα περισσότερα παιδιά κάνουν από νωρίς τα απαραίτητα εμβόλια για να αποφύγουν ασθένειες όπως παρωτίτιδα και ερυθρά που κάποτε συνήθιζαν να τις κολλάνε πάρα πολλά παιδιά κάθε χρόνο.

Κάποιες ασθένειες όμως φαίνεται να είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από κάποιες άλλες. H Νόσος χεριών, ποδιών και στόματος (Hand, foot, and mouth disease) επηρεάζει ακόμα πάρα πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Φέτος, ειδικοί από το West Central Health District στην Georgia προειδοποιούν πως μπορεί να έχουμε έξαρση της ασθένειας, η οποία ήδη προκαλεί προβλήματα σε μαθητές και φοιτητές.

Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την ασθένεια αυτή και πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε.

13

Η ασθένεια αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη ασθένεια που επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Ο λόγος που είναι τόσο συνηθισμένη; Είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να μεταδοθεί εύκολα με την επαφή, το σάλιο ή το φλέγμα.

Με άλλα λόγια, μπορείς να την κολλήσεις απλά και μόνο επειδή είσαι στην ίδια αίθουσα με κάποιον που έχει τη μόλυνση, αλλά γίνεται να την κολλήσεις και από ένα φτέρνισμα, ένα φιλί ή ακόμα και μια χειραψία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Αυτός είναι και ο λόγος που οι μαθητές είναι από τις πιο ευπαθείς ομάδες, όπου τα παιδιά έχουν στενή επαφή μεταξύ τους στο παιχνίδι.

Οι ηλικιωμένοι είναι επίσης ευάλωτοι στην ασθένεια λόγω του χαμηλού ανοσοποιητικού τους συστήματος, ειδικά αν ζουν σε κάποιον οίκο ευγηρίας.

15

Φυσικά, ακόμα και ένας απολύτως υγιής ενήλικος μπορεί να κολλήσει, αφού όλα εξαρτώνται από τα μικρόβια με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Ευτυχώς, παρόλο που τα συμπτώματα είναι δυσάρεστα, είναι αρκετά ήπια και δεν απειλούν τη ζωή μας.

Μοιάζουν με τα συμπτώματα της γρίπης, όπως πυρετός και πονόλαιμος, αλλά το χαρακτηριστικό της ασθένειας είναι οι κόκκινες κηλίδες που εμφανίζονται στα πόδια, τα χέρια και το στόμα.

Μερικές φορές, οι κηλίδες αυτές μπορεί να εμφανιστούν και στα γεννητικά όργανα.

16

Ο ιός φαίνεται ανησυχητικός, ειδικά λόγω την κηλίδων, αλλά ευτυχώς συνήθως φεύγει μόνος του μετά από μία ή δύο εβδομάδες. Βέβαια, αν υποψιάζεστε ότι ένα μέλος της οικογένειας έχει κολλήσει, πρέπει άμεσα να το πάτε σε γιατρό.

Λόγω του ότι είναι μια πολύ μεταδοτική ασθένεια, καλό θα ήταν να μείνετε μέσα στο σπίτι σας μέχρι να αναρρώσετε εντελώς, έτσι ώστε να μην την μεταδώσετε στην υπόλοιπη κοινότητα.

17

Μερικές φορές, η ασθένεια μπορεί να έχει επιπλοκές, ειδικά σε ασθενείς με χαμηλό ανοσοποιητικό ή μεγάλη ηλικία. Σπάνια, μπορεί να οδηγήσει και σε μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Πιο συχνά, παιδιά που δεν καταπολεμούν τα συμπτώματα μέσα στις πρώτες εβδομάδες, μπορεί να χάσουν κάποιο δάχτυλο του χεριού ή το ποδιού.

18

Εάν παρατηρήσετε ξέσπασμα αυτού του ιού κοντά σας, είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε την υγιεινή σας.

19

Είναι σημαντικό να πλένουν όλοι τα χέρια τους πριν φύγουν από το μπάνιο και πριν ακουμπήσουν φαγητό. Εάν υποπτεύεστε πως τα παιδιά σας έχουν αρρωστήσει, μην τα αφήσετε να πάνε στο σχολείο μέχρι να τα δει γιατρός.

Η καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας είναι πολύ ξεκούραση και υγρά ακόμα και αν ο πονόλαιμος κάνει την κατάποση δύσκολη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερα για την ασθένεια αυτή:

Μοιραστείτε το με όσους φίλους σας έχουν παιδιά γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories