Χωρίς κατηγορία

Ελπίδες για Εκατομμύρια Ασθενείς σε όλο τον Κόσμο. Ερευνητές ισχυρίζονται ότι Βρήκαν πως να Σταματήσουν την Ανάπτυξη νέων Καρκινικών Κυττάρων!

Είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει μαύρο πιπέρι. Έχετε χρησιμοποιήσει όμως ποτέ αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού; Έρευνα έδειξε ότι το έλαιο μαύρο πιπεριού έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, ανάμεσα τους και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Δείτε τα 6 απίθανα πλεονεκτήματα που προσφέρει το έλαιο μαύρου πιπεριού:

1. Έχει αντικαρκινική δράση

Σύμφωνα…


Είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει μαύρο πιπέρι. Έχετε χρησιμοποιήσει όμως ποτέ αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού; Έρευνα έδειξε ότι το έλαιο μαύρο πιπεριού έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, ανάμεσα τους και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Δείτε τα 6 απίθανα πλεονεκτήματα που προσφέρει το έλαιο μαύρου πιπεριού:

1. Έχει αντικαρκινική δράση

Σύμφωνα με μια έρευνα του Michigan State University, το έλαιο μαύρου πιπεριού διαθέτει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Η έρευνα ανακάλυψε ότι τα συστατικά του μαύρου πιπεριού καταστέλλουν την γρήγορη αναπαραγωγή των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων. H πιπερίνη θεωρείται το πιο αποτελεσματικό συστατικό με αντικαρκινική δράση.

3

2. Ανακουφίζει πόνους

Το μαύρο πιπέρι έχει θερμαντικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την μείωση του πόνου των μυών και της τενοντίτιδας. Ακόμη, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και των ρευματισμών. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Journal Of Alternative and Complementary Medicine ερεύνησε την αποτελεσματικότητα των αιθέριων ελαίων του στους αυχενικούς πόνους.

Οι ασθενείς άπλωσαν μια κρέμα από αιθέρια έλαια μαύρου πιπεριού, μαντζουράνας, λεβάντας και μέντας στον αυχένα. Ανέφεραν βελτίωση στην αντοχή του πόνου και μείωση του αυχενικού πόνου.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

3. Συμβάλλει στην πέψη

Το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελαττώσει την δυσφορία στην πέψη. Έρευνες έχουν δείξει ότι διαθέτει αντιδιαρροιακές και γαστροπροστατευτικές ιδιότητες. Βοηθά με την δυσκοιλιότητα, την διάρροια και τα αέρια. Το έλαιο μαύρου πιπεριού ενεργοποιεί την έκκριση υδροχλωρικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγιή πέψη.

4

4. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το μαύρο πιπέρι σαν διατροφικό συμπλήρωμα αυξάνει την καλή χοληστερίνη και μειώνει την κακή. Το έλαιο μαύρου πιπεριού μπορεί να μειώσει τα υψηλά τριγλυκερίδια και να βελτιώσει γενικότερα τα επίπεδα της χοληστερίνης. Είναι μια πολύ καλή φυσική εναλλακτική σε όσους έχουν προβλήματα με την χοληστερίνη.

5. Ανακουφίζει την αίσθηση του άγχους και τις λιγούρες που προκαλούνται από την διακοπή του καπνίσματος

Έρευνες έχουν δείξει ότι το μαύρο πιπέρι μπορεί να καταστείλει τα συμπτώματα στέρησης του τσιγάρου, όπως τις λιγούρες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι μπορεί να ανακουφίσει και την αίσθηση του άγχους. Γι’αυτό το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού είναι ιδανικό για όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.

5

6. Βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού δημιουργεί μια αίσθηση θερμότητας. Είναι επίσης φυσικό διουρητικό. Αυτό βοηθά να απομακρυνθούν οι τοξίνες και τα περιττά υγρά από το σώμα.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cell Biochemistry and Biophysics ανακάλυψε ότι το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού μπορεί να φέρει την πίεση του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Επίσης, βελτιώνει την δυσανεξία στην γλυκόζη και μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού

Μπορείτε να βρείτε το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού σε πολλά μαγαζιά ή στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το εισπνεύσετε κατευθείαν από το μπουκάλι ή να το διασκορπίσετε στον αέρα του σπιτιού σας. Μπορείτε ακόμη να το καταναλώσετε ή να το απλώσετε σε μικρές δόσεις τοπικά.

Αν έχετε σκοπό να το καταναλώσετε, πάρτε ένα 100% αγνό έλαιο από κάποια αξιόπιστη εταιρία. Όταν το εφαρμόζετε τοπικά προκαλεί μια αίσθηση καψίματος, γι’αυτό μπορείτε να διαλύσετε μια μικρή δόση με έλαιο καρύδας ή έλαιο αμύγδαλου.

Δείτε στο βίντεο περισσότερες πληροφορίες για το αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού:

Πώς σας φάνηκε;

Credit: davidwolfe.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories