Χωρίς κατηγορία

Η Αληθινή Ιστορία του Εξορκισμού της Έμιλι Ρόουζ θα σας Κάνει να Βλέπετε Εφιάλτες για Καιρό!

Μπορεί να έχετε ακούσει για την ταινία: ‘Ο Εξορκισμός της Emily Rose.’ Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που φαίνεται να έχει μπει μέσα της ο διάβολος. Το γνωρίζατε όμως πως η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία; 

Γνωρίστε την Anneliese Michel:

Η Annelise είχε γεννηθεί το 1952 στη Γερμανία και είχε μεγαλώσει από μία…


Μπορεί να έχετε ακούσει για την ταινία: ‘Ο Εξορκισμός της Emily Rose.’ Πρόκειται για την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που φαίνεται να έχει μπει μέσα της ο διάβολος. Το γνωρίζατε όμως πως η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματική ιστορία; 

Γνωρίστε την Anneliese Michel:

Η Annelise είχε γεννηθεί το 1952 στη Γερμανία και είχε μεγαλώσει από μία αυστηρή καθολική οικογένεια. Όσοι την ήξεραν έλεγαν πως ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι.

33

Όταν έγινε 16, βίωσε το πρώτη της ‘επεισόδιο’ κατά το οποίο είχε χάσει τις αισθήσεις της. Αργότερα την ίδια βραδιά, ένιωθε κάτι να την πιέζει προς τα κάτω και να μην την αφήνει. Μετά από αυτό, είχε άλλο ένα επεισόδιο και έτσι την πήγαν σε γιατρό, γιατί πίστευαν πως ήταν κάποια κρίση.

34

Τα επόμενα 3 χρόνια, είχε αρκετά παρόμοια επεισόδια, αλλά οι ιατρικές εξετάσεις δεν έδειχναν πως υπήρχε κάποιο πρόβημα.

35

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Ωστόσο, την άνοιξη του 1973, τα πράγματα χειροτέρευσαν. Η Anneliese είπε πως άκουγε θορύβους στο δωμάτιό της – τους οποίους άκουγαν και οι αδερφές της. Θυμάται επίσης να ακούει μία φωνή που να την βρίζει.

36

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί τα παράξενα. Η μητέρα της αναφέρει πως μία νύχτα είχε δει την κόρη της να κοιτάει επίμονα μία εικόνα της Παναγίας ενώ τα μάτια της είχαν γίνει εντελώς μαύρα. Στην επόμενη επίσκεψη στον γιατρό, η Anneliese του είπε πως έβλεπε δαίμονες και πως ένιωθε πως ‘ο διάβολος ήταν μέσα της.’

37

Όταν οι γιατροί δεν μπορούσαν να την βοηθήσουν, η μητέρα της αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την εκκλησία και έναν ιερέα με το όνομα πάτερ Alt.

38

Παρά τις προσπάθειές τους, η κατάσταση συνεχώς χειροτέρευε. Η Anneliese δεν μπορούσε να κοιμηθεί, έτρωγε αράχνες και μύγες και είχε ακόμα ξεκινήσει να πίνει τα ίδια της τα ούρα. Επίσης έδειχνε να έχει ‘υπεράνθρωπη’ δύναμη.

39

Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1975, ο πάτερ Renz της έκανε τον πρώτο της εξορκισμό.

40

Κατέγραψε μερικές από τις συνεδρίες τους και το υλικό είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό. Μερικές στιγμές, η φωνή της είναι εντελώς αγνώριστη.

41

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ήταν όταν η Anneliese ανέφερε τον Valentin Fleischmann σαν έναν από τους δαίμονές της. Ο Fleischmann ήταν ένας ιερέας που είχε αφοριστεί από την εκκλησία για κακή συμπεριφορά – και κάποιος που η Anneliese δεν είχε λόγο να γνωρίζει, αλλά ωστόσο ήξερε αρκετές λεπτομέρειες για τη ζωή του.

42

Αρνούνταν να φάει και έλεγε πως ‘δεν είχε την άδεια’ για να το κάνει. Παρόλο όμως που είχε χάσει πολύ βάρος και είχε γίνει πολύ αδύναμη, είχε ακόμα τεράστια δύναμη.

43

Προς το τέλος της ζωής της, δεν ήθελε να πάρει ιατρική θεραπεία και τελικά πέθανε από ασιτία στην ηλικία των 23, μετά από 67 εξορκισμούς.

44

Τελικά ήταν δαιμονισμένη; Είχε θέματα ψυχικής υγείας; Είναι δύσκολο να πούμε – και προς το παρόν η υπόθεση παραμένει άλυτη…

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: buzzfeed.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories