Χωρίς κατηγορία

Η Νοσοκόμα έβαλε το Νεογέννητο στην Κούνια του αλλά μόλις Κοίταξε το Πρόσωπό του άρχισε να Ουρλιάζει

Ο Matvey Zakharenko είναι μόλις δύο ετών και δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι μοιάζει λίγο διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Παρόλο που έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι μερικοί άνθρωποι δεν είναι τόσο πρόθυμοι να τον αγκαλιάσουν ή να του δώσουν ένα φιλί, όπως κάνουν με τα άλλα παιδιά. Και ακριβώς όπως τα άλλα παιδιά, έτσι και ο Matvey του αρέσει να παίζ…


Ο Matvey Zakharenko είναι μόλις δύο ετών και δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι μοιάζει λίγο διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Παρόλο που έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι μερικοί άνθρωποι δεν είναι τόσο πρόθυμοι να τον αγκαλιάσουν ή να του δώσουν ένα φιλί, όπως κάνουν με τα άλλα παιδιά. Και ακριβώς όπως τα άλλα παιδιά, έτσι και ο Matvey του αρέσει να παίζει, να χαμογελά και να απολαμβάνει την προσοχή της μητέρας του. Ευτυχώς, φαίνεται να έχει ξεχάσει το φρικτό ατύχημα που κόντεψε να του στοιχίσει την ζωή.

Ο Matvey γεννήθηκε το Νοέμβριο του 2014, στη Ρωσία, σε μια πόλη περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο νότια της Μόσχα. Εκτός από μια ήπια περίπτωση ίκτερου, ήταν ένα υγιέστατο αγοράκι. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι γιατροί σύστησαν μια μορφή φωτοθεραπείας που απαιτεί από τον Matvey να βρίσκεται κάτω από μια ειδική λάμπα.

1

Ο Matvey ήταν υπό συνεχή επιτήρηση κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, αλλά όταν η νοσοκόμα άφησε για λίγο την αίθουσα, έγινε το μοιραίο. Ενώ είχε φύγει, η λάμπα εξερράγη και πήρε φωτιά. Η νοσοκόμα γρήγορα έσπευσε πίσω στο δωμάτιο και έσβησε τη φωτιά, αλλά το τριών ημερών βρέφος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα που κάλυπταν το 75% του σώματός του. Τα όργανά του είχαν καταστραφεί. Ο Matvey υπέστη βασανιστικό πόνο, αλλά ήταν ένας μαχητής και επέζησε.

2

Εκτός την φωτιάς, μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία χτύπησε το αβοήθητο βρέφος. Όταν 19 ετών μητέρα του έμαθε τι είχε συμβεί, ήταν σε άθλια κατάσταση. Ήξερε ότι μετά από αυτό το φρικτό ατύχημα θα χρειάζονταν αρκετές εγχειρήσεις και εκτεταμένες θεραπείες για να ανακάμψει το παιδί της και μάλιστα όχι πλήρως. Προς έκπληξη όλων, η νεαρή μητέρα αποφάσισε ότι δεν ήθελε πια τον Matvey.

Αυτή η απόφαση ήταν μεγαλύτερο σοκ από το ίδιο το ατύχημα. Πώς μπορούσε μια μητέρα να γυρίσει την πλάτη στο παιδί της όταν αυτό την χρειάζονταν περισσότερο; Όταν η είδηση της κατάσταση του άτυχου Matvey εξαπλώθηκε, εθελοντές, ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατροί και πολλοί άλλοι σε όλη τη Ρωσία άρχισαν να εργάζονται για να βρούμε στο αγόρι ένα νέο σπίτι.

3

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Μέσα σε λίγες μέρες, ολόκληρη η χώρα γνώριζε την ιστορία του. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βοήθησαν στο να μετατραπεί ο Matvey σε εθνική διασημότητα και σύντομα τα καλύτερα νοσοκομεία της Ρωσίας προσέφεραν τη βοήθειά τους. Και το πιο σημαντικό, πολλές οικογένειες ήθελαν να υιοθετήσουν το γενναίο μικρό βρέφος.

Ένα ολόκληρο χρόνο μετά το ατύχημα δύο γυναίκες εξακολουθούν να ανταγωνίζονται για το ποια θα υιοθετήσει τελικά τον Matvey. Και το πιο απρόσμενο από όλα είναι οτι η βιολογική του μητέρα προσπάθησε να επανακτήσει την επιμέλειά του όταν είδε πόσο διάσημος είχε γίνει. Αλλά οι δικαστές έδωσαν την επιμέλεια σε μια γυναίκα από τη Μόσχα που ονομάζεται Σβετλάνα. Σε αντίθεση με τους άλλους δυνητικούς θετούς γονείς, η Σβετλάνα είχε μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν ενδιαφερόταν για οποιοδήποτε είδος δημοσιότητας, το μόνο που ήθελε ήταν να προσφέρει στον Matvey ένα ασφαλές και ευτυχισμένο σπίτι!

4

Η Σβετλάνα ήξερε ότι οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα νοιαζόταν για τον μικρό Matvey και ήθελαν να ξέρουν τι κάνει, οπότε άρχισε ένα μπλόγκ γεμάτο ειδήσεις και φωτογραφίες του. «Ήρθε η ώρα να γράψω λίγα λόγια για τον μικρούλη μας. Η διαδικασία έγκρισης ολοκληρώθηκε. Ο Matvey είναι πλέον επίσημα μέλος της οικογένειάς μας, αλλά αυτό ήταν απλά μια τυπική διαδικασία. Τον έχουμε ήδη αγαπήσει πριν από καιρό!», αναφέρει η νέα του μαμά.

5

Ο Matvey έχει ήδη υποστεί αρκετές επεμβάσεις και απαιτούνται περισσότερες. Τώρα μπορεί να μετακινεί τα χέρια του, αλλά οι πλαστικοί χειρουργοί δεν ήταν σε θέση να ανακατασκευάσουν τη μύτη του, έτσι μερικές φορές φοράει ένα προσθετικό. Παρ ‘όλες τις ουλές του, ο Matvey μπορεί να χαμογελά και αυτό το κάνει συχνά με την νέα του αγαπημένη οικογένεια!

6

Ο μικρούλης φέτος είχε τις πρώτες του διακοπές στη θάλασσα. Δείτε την χαρά του στο βίντεο που ακολουθεί.

Στην ηλικία των δύο ο Matvey έχει ήδη βιώσει περισσότερο πόνο από οτι οι περισσότεροι άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής τους. Το θάρρος και η θέλησή του να ζήσει είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη! Μαζί με την θετή του οικογένεια, μπορεί να έχει μια ζωή γεμάτη αγάπη και ευτυχία. Κράτα γερά Matvey και να χαμογελάς πάντα!

Credit: Hefty

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories