Χωρίς κατηγορία

Θυμάστε τον Πιτσιρίκο που η Φωτογραφία του είχε γίνει Viral και έπαιζε Παντού; Δείτε ΠΩΣ η Φήμη του έσωσε τον Μπαμπά του!

Τις τελευταίες δεκαετίες, το διαδίκτυο έχει μεγαλώσει και έχει αλλάξει με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Για παράδειγμα, πάρτε τα memes, που είναι εικόνες οι οποίες συνήθως έχουν αστεία λόγια. Ένα πετυχημένο meme μπορεί να κοινοποιηθεί εκατομμύρια φορές στο Facebook και το Twitter.

Αλλά ένα από τα πιο διάσημα memes όλων των εποχών λέγεται ‘Πετυχη…


Τις τελευταίες δεκαετίες, το διαδίκτυο έχει μεγαλώσει και έχει αλλάξει με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Για παράδειγμα, πάρτε τα memes, που είναι εικόνες οι οποίες συνήθως έχουν αστεία λόγια. Ένα πετυχημένο meme μπορεί να κοινοποιηθεί εκατομμύρια φορές στο Facebook και το Twitter.

Αλλά ένα από τα πιο διάσημα memes όλων των εποχών λέγεται ‘Πετυχημένο Παιδί.’ Δείχνει ένα μικρό αγόρι στην παραλία που σφίγγει την γροθιά του παίρνοντας ένα πολύ αποφασιστικό βλέμμα. Η εικόνα αυτή ακόμα ανεβαίνει στο διαδίκτυο. Φυσικά, αυτό που ξεχνάνε πολλοί είναι πως το παιδί αυτό είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Sam Griner.

Ο Sam και η οικογένειά του δεν περίμεναν ποτέ τόση διαδικτυακή φήμη, η οποία ήρθε αφού η μητέρα του, Laney Griner, ανέβασε αυτή τη φωτογραφία στον λογαριασμό της μετά από μία βόλτα στην θάλασσα.

Όταν ο πατέρας του Sam, Justin Griner, αρρώστησε πριν μερικά χρόνια, η οικογένεια αποφάσισε πως ήταν καλή στιγμή να χρησιμοποιήσουν την φήμη του γιου τους!

33

Εάν περνάτε αρκετή ώρα στο διαδίκτυο, τότε σίγουρα αναγνωρίζετε αυτό το παιδί.

34

Το meme δείχνει ένα μικρό παιδί να σφίγγει τη γροθιά του και να έχει ένα πολύ αποφασιστικό βλέμμα στο πρόσωπό του. Συνήθως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την φωτογραφία αυτή για να δείξουν το μέγεθος της επιτυχίας τους.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

35

Αλλά ποτέ δεν περίμεναν αυτή η απλή φωτογραφία του αγοριού να γίνει τόσο δημοφιλής – ήταν απλά κάτι που ανέβασε η μητέρα του στο Flickr.

Αφού η οικογένεια πήγε στην παραλία το 2007, η μητέρα του είδε τον 11 μηνών γιο της να προσπαθεί να φάει μία χούφτα άμμο. Έβγαλε φωτογραφία από την ξεκαρδιστική στιγμή και μετά την ανέβασε στο προφίλ της.

36

Ενώ το meme έγινε πολύ διάσημο, οι περισσότεροι είχαν ξεχάσει την οικογένεια πίσω του. Αυτό όμως άλλαξε το 2015, όταν ο πατέρας του Sam έμαθε πως έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση νεφρού. Η οικογένεια ήξερε πως μία επέμβαση θα ήταν πολύ ακριβή και σκέφτηκαν πως ίσως η φήμη του Sam θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

37

Ο Justin Griner αρρώστησε από μία κληρονομική ασθένεια το 2006 και έπαθε νεφρική ανεπάρκεια το 2009. Όταν το νεφρό του σταμάτησε να λειτουργεί, έκανε αιμοκάθαρση. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν μόνιμη λύση και το 2015, στην ηλικία των 39, έμαθε πως θα έπρεπε να βρει ένα νέο νεφρό.

38

Τότε, η οικογένεια ξεκίνησε εκστρατεία στο GoFundMeSam  και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τη φήμη του γιου τους. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν διασκεδάσει, χαρεί και είχαν πάρει αυτοπεποίθηση από το βλέμμα του Sam. Το meme αυτό, παρόλο που είναι μικρό, έγινε ο ορισμός του συναισθήματος της ευχαρίστησης και της επιτυχίας.

39

Αρχικά ήλπιζαν να μαζέψουν $75,000 για την θεραπεία του Justin αλλά τελικά μάζεψαν $100,000 μέσα σε λίγες μέρες. Ο πατέρας του δηλώνει πως είναι πολύ περήφανος για τον γιο του και ξέρει πως χωρίς αυτόν δεν θα μάζευε με τίποτα τόσα χρήματα.

40

Ο Justin Griner τελικά έκανε την επέμβαση τον Αύγουστο του 2015 και η οικογένειά του είναι πιο καλά από ποτέ. Όσο για τον Sam, είναι χαρούμενος που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει τον πατέρα του.

Πώς σας φάνηκε η ιστορία τους;

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories