Χωρίς κατηγορία

Κοίταξε το Κινητό για να σιγουρευτεί πως το Μωρό της είναι καλά. Αυτό που Αντίκρισε; Ο Εφιάλτης ΚΑΘΕ Γονιού!

Ήταν μεσάνυχτα.

Ο αέρας φυσούσε πολύ έντονα έξω από το σπίτι των Schreck στο Cincinnati, τα κλαδιά έτρεμαν και χτυπούσαν τα παράθυρα. Το φεγγάρι είχε βγει. O Adam και η Heather Schreck κοιμόντουσαν ήρεμα και όλα ήταν ήσυχα, μέχρι που ξαφνικά…

“Ξύπνα, μωρό! ΞΥΠΝΑ!”

Η Heather άνοιξε αργά τα μάτια της. Είχε ακούσει μια φωνή; Ή ήταν όνει…


Ήταν μεσάνυχτα.

Ο αέρας φυσούσε πολύ έντονα έξω από το σπίτι των Schreck στο Cincinnati, τα κλαδιά έτρεμαν και χτυπούσαν τα παράθυρα. Το φεγγάρι είχε βγει. O Adam και η Heather Schreck κοιμόντουσαν ήρεμα και όλα ήταν ήσυχα, μέχρι που ξαφνικά…

“Ξύπνα, μωρό! ΞΥΠΝΑ!”

Η Heather άνοιξε αργά τα μάτια της. Είχε ακούσει μια φωνή; Ή ήταν όνειρο;

“ΞΥΠΝΑ ΜΩΡΟ”

Εντάξει, ήταν πραγματικό. Το είχε ακούσει σίγουρα. Ήταν η φωνή ενός άντρα, αλλά όταν κοίταξε δίπλα της, ο άντρας της ήταν εκεί και κοιμόταν.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Μπερδεμένη και τρομαγμένη, η Heather άρπαξε το κινητό της και κοίταξε στην εφαρμογή του μόνιτορ του μωρού. Οι νεαροί γονείς είχαν βάλει μια κάμερα στο δωμάτιο της Emma, η οποία ήταν 10 μηνών, για να την προσέχουν.

Η Emma ήταν εκεί και κοιμόταν κανονικά. Αλλά η Heather συνειδητοποίησε ότι η κάμερα, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ακολουθεί τις κινήσεις της Emma, κουνιόταν σαν τρελή.

Ξύπνησε τον Adam και έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο της Emma. Όταν μπήκε, έπαθε πλάκα. “ΞΥΠΝΑ ΜΩΡΟ!”, φώναξε πάλι η φωνή του άντρα, αλλά δεν ήταν κανείς στο δωμάτιο. Μόνο η Emma που είχε ξυπνήσει και ήταν τρομαγμένη.

H κάμερα στράφηκε από το μωρό προς τον Adam και η φωνή άρχισε να του φωνάζει αισχρότητες. Τότε ο Adam κατάλαβε τι συνέβαινε: κάποιος είχε χακάρει την κάμερα και τους παρακολουθούσε! Την απενεργοποίησε αμέσως και το ζευγάρι κάλεσε την αστυνομία.

Τελικά, ήταν αδύνατο να εντοπίσουν τον χάκερ ή να βρουν για πόσο καιρό παρακολουθούσε το μωρό τους. Αλλά τουλάχιστον τώρα ήξεραν ότι πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή της κάμερας, αυτού του είδους το χακάρισμα δεν είναι κάτι σπάνιο, δυστυχώς. Οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται με το διαδίκτυο μπορεί να χακαριστεί, αν η ασφάλεια της δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένη.

Οι εταιρίες με τέτοιες συσκευές ανανεώνουν συνεχώς τα μέτρα ασφαλείας, αλλά στην τελική εξαρτάται από τους ίδιους τους χρήστες να προστατεύουν τις συσκευές τους σωστά, αλλάζοντας τους κωδικούς και κατεβάζοντας τις ανάλογες ενημερώσεις.

Ένας έξυπνος χάκερ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κάμερα έτσι ώστε να έχει πρόσβαση και σε πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Η Heather και ο Adam το έμαθαν αυτό με σκληρό τρόπο!

Τουλάχιστον μπορούμε όλοι να μάθουμε από αυτή την ιστορία ότι πρέπει να καλύπτουμε τις κάμερες μας όταν δεν τις χρησιμοποιούμε – και επίσης να επιλέγουμε έξυπνους κωδικούς και να κατεβάζουμε τις διαθέσιμες ενημερώσεις!

Αλλά αναρωτιόμαστε: κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν από το να χακάρουν μόνιτορ μωρών;

Credit: hefty.co

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories