Χωρίς κατηγορία

Νευρική Ανορεξία: H Σοκαριστική Ιστορία μίας Γυναίκας που ήθελε απλά να αποκτήσει Σώμα Μοντέλου και τελικά Κατέληξε να….

Η ιστορία της 39 ετών Valeria Levitin είναι συγκλονιστική και λυπηρή. Είναι από τη Ρωσία, αλλά σήμερα ζει στο Μονακό και βρίσκεται σε ανορεκτική κατάσταση, έτσι η ζωή της δεν είναι φυσιολογική. Έχει ύψος 1,60 και ζυγίζει μόνο 23 κιλά, ενώ θα έπρεπε να ζυγίζει 60!

Η διατροφική διαταραχή της άρχισε όταν ήταν πολύ νέα. Όταν ήταν μόλις παιδί, η …


Η ιστορία της 39 ετών Valeria Levitin είναι συγκλονιστική και λυπηρή. Είναι από τη Ρωσία, αλλά σήμερα ζει στο Μονακό και βρίσκεται σε ανορεκτική κατάσταση, έτσι η ζωή της δεν είναι φυσιολογική. Έχει ύψος 1,60 και ζυγίζει μόνο 23 κιλά, ενώ θα έπρεπε να ζυγίζει 60!

1

Η διατροφική διαταραχή της άρχισε όταν ήταν πολύ νέα. Όταν ήταν μόλις παιδί, η μητέρα της έλεγχε την τροφή της για να μην γίνει υπέρβαρη, όπως οι συγγενείς της. Στην τρυφερή ηλικία των 16, άρχισε να κάνει δίαιτα.

Η οικογένειά της είχε μόλις μετακομίσει στο Σικάγο και η Valeria ανησυχούσε για το αν θα κάνει νέους φίλους στο σχολείο. Ήθελε να χάσει βάρος, νομίζοντας ότι οι άνθρωποι θα την αποδέχονταν πιο εύκολα αν ήταν λεπτή.

2

Το πρώτο πράγμα που η Valeria έκανε ήταν να σταματήσει να τρώει υδατάνθρακες και ζάχαρη, αλλά προφανώς αυτό δεν ήταν αρκετό. Τότε, μια μέρα, ενώ παρακολουθούσε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με τους φίλους της, κάποιος της είπε κάτι που την στιγμάτισε βαθιά και είχε μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχολογία της: «… Ξέρω πώς μπορούμε να κερδίσουμε. Πρέπει να βάλουμε τον μεγάλο κ@@ο της Valeria για στόχο». Ήταν ένα σκληρό αστείο που της κατέρριψε όλο της τον κόσμο. Ποτέ δεν ήταν σε θέση να κοιτάξει τον εαυτό της με τον ίδιο τρόπο και πάλι.

Η ειρωνεία ήταν ότι είχε ένα απόλυτα φυσιολογικό σώμα για κάποια στην ηλικία και στο ύψος της. Φορούσε μέγεθος 10 και ήταν ίσως λίγο πιο ζουμερή από ό,τι τα άλλα κορίτσια στο σχολείο της, αλλά ήταν απολύτως υγιής και σε καμία περίπτωση υπέρβαρη.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

3

Στα 23 της, ήταν στο μέγεθος 4 και ήθελε να ξεκινήσει καριέρα ως μοντέλο. Ωστόσο, ακόμη κι αν ήταν απίστευτα λεπτή, της είπαν ότι έχει πολύ λίπος για τον κόσμο του μόντελινγκ.

Πλέον, ήξερε ότι είχε αναπτύξει σοβαρή διατροφική διαταραχή, αλλά όσο σκληρά και αν προσπάθησε, δεν μπορούσε να σταματήσει να αυτοκαταστροφική συμπεριφορά της. Ήξερε ότι χρειαζόταν βοήθεια και πήγε σε 30 διαφορετικούς ειδικούς για να προσπαθήσει να ξεπεράσει την κατάστασή της, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ανορεξία την είχε καταβάλει και δεν μπορούσε να πάρει βάρος.

4

Το σώμα της αποδυναμώθηκε και έπαιρνε φάρμακα συνεχώς. Η Valeria ήταν συνεχώς φοβισμένη ότι θα καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Στην κατάστασή της, μια απλή πτώση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα αρκετά σπασμένα οστά. Η νευρική ανορεξία είχε κάνει τη ζωή της εξαιρετικά μοναχική. Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Η φρικτή ειρωνεία ήταν ότι είχε αρχίσει να κάνει δίαιτα για να έχει μια πιο ελκυστική εμφάνιση και τώρα ένιωθε πιο άσχημη από ποτέ.

5

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν άρχισε να λαμβάνει μηνύματα, αφού η είδηση της σοβαρής της κατάστασης άρχισε να εμφανίζεται στα κοινωνικά δίκτυα. Ήταν σοκαρισμένη… και αποφάσισε ότι έπρεπε να μιλήσει. Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανορεξία και προειδοποιούσε τους ανθρώπους για τον κίνδυνο που έκρυβε.

Ήταν αποφασισμένη να πάρει τη ζωή της πίσω και έβαλε έναν ιδιαίτερο στόχο στη ζωή της, να κάνει παιδί. Πίστευε ότι ο στόχος αυτός θα της έδινε κίνητρο για να ξεπεράσει την κατάστασή της και να επιστρέψει σε έναν υγιή τρόπο ζωής. Ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο, γιατί η χρόνια κατάσταση υποσιτισμού, της είχε προκαλέσει δυσανεξία σε μια ευρεία ποικιλία τροφίμων και δεν ήταν πλέον σε θέση να χωνέψει την τροφή σωστά.

6

Η ιστορία της Valeria είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πόσο επικίνδυνη είναι η αναζήτηση για το «τέλειο σώμα». Σε έναν κόσμο όπου βομβαρδιζόμαστε με εικόνες από λεπτά μοντέλα και διασημότητες, είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευαίσθητοι νέοι χάνουν την επαφή με τη δική τους εικόνα. Τρώγοντας μια σωστή διατροφή και διατηρώντας ένα υγιές βάρος είναι οι καλύτερες συνήθειες που θα πρέπει να έχουμε.

Στην περίπτωση της Valeria, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν είναι πολύ αργά να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα ζωής.

Credit: Hefty

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories