Χωρίς κατηγορία

Παράτησαν τον 14 Ετών Σκύλο τους στο Καταφύγιο Ζώων. Όταν οι Υπάλληλοι έμαθαν το Λόγο, τους Σηκώθηκε η Τρίχα!

2
Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν γκριζαρισμένοι, ηλικιωμένοι σκύλοι που όμως είναι υγιείς και έτοιμοι να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους περιτριγυρισμένοι από την οικογένεια τους. Αυτό ακριβώς το γεγονός κάνει ιστορίες σαν αυτές τόσο τραγικές.

Όταν ο ιδιοκτήτης του Symon τον παράτησε στο καταφύγιο ζώων…


Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν γκριζαρισμένοι, ηλικιωμένοι σκύλοι που όμως είναι υγιείς και έτοιμοι να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους περιτριγυρισμένοι από την οικογένεια τους. Αυτό ακριβώς το γεγονός κάνει ιστορίες σαν αυτές τόσο τραγικές.

Όταν ο ιδιοκτήτης του Symon τον παράτησε στο καταφύγιο ζώων Houston, Save Lives Is Our Mission, ήλπιζαν ότι εκεί θα έκαναν ευθανασία στον 14χρονο σκύλο δωρεάν. Αυτό που ακολούθησε έκανε τους εθελοντές του καταφύγιου να δακρύσουν και ελπίζουν να διαδώσουν το μήνυμα τους σε όλους όσους θέλουν να το ακούσουν.

Σύμφωνα με τους εθελοντές του καταφύγιου, ο κτηνίατρος είχε πει στον ιδιοκτήτη του Symon ότι έπρεπε να του κάνει ευθανασία. Το καταφύγιο δεν χρέωνε, κι έτσι τον άφησε εκεί.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

3

Το καταφύγιο αναζητούσε στο Facebook κάποιον που να ήταν πρόθυμος να πάρει τον Symon και να τον περιποιηθεί τις τελευταίες του μέρες. Ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά του έμενε ακόμα χρόνος. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν για ποιο λόγο τον είχε εγκαταλείψει η οικογένεια του σε αυτή την στιγμή ανάγκης.

“Σας παρακαλούμε, δώστε σε αυτόν τον ηλικιωμένο σκύλο λίγες μέρες παρηγοριάς πριν πεθάνει! Οι ιδιοκτήτες του τον έφεραν στο καταφύγιο για ευθανασία, επειδή τους το πρότεινε ο κτηνίατρος. Με έκανε να κλάψω μαζί με την κοπέλα από το καταφύγιο όταν πήρα τηλέφωνο και ρώτησα τι είχε συμβεί στον σκύλο.

Μου είπε ότι οι ιδιοκτήτες του τον άφησαν εκεί στις 15/12 και ζήτησαν από το καταφύγιο να του κάνει ευθανασία, σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου τους. Φέρνεις τον γέρικο σκύλο σου, αυτόν που υποτίθεται ότι πρέπει να φροντίσεις, σε ένα γεμάτο καταφύγιο και τον αφήνεις να πεθάνει;

Είναι υπερβολή να είσαι δίπλα του μέχρι να αφήσει την τελευταία του ανάσα; Γιατί να μην περάσεις τις τελευταίες του μέρες μαζί του; Ο κτηνίατρός τους είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο κτηνίατρος του καταφύγιου όμως δεν έχει δώσει εκτίμηση, αλλά ζητώ να δώσει.

Δεν θα άφηνα ποτέ τον γέρικο σκύλο ή γάτο μου σε ένα δημόσιο καταφύγιο για να του κάνουν ευθανασία, πόσο ψυχρό είναι αυτό; Είναι πολύ ακριβό; Συγγνώμη, δεν συμφωνώ και έχω βάλει τα κλάματα. Ο Symon είναι μια ψυχούλα σε ένα ξένο περιβάλλον που του δημιουργεί απίστευτο άγχος. Παρακαλώ κοινοποιήστε το!

Προσεύχομαι για τον γλυκό Symon. Λυπάμαι που πρέπει να το περάσεις αυτό. Χρειαζόμαστε δεσμεύσεις για τον Symon για να τον σώσει κάποιος. Του αξίζει τουλάχιστον να περάσει τις τελευταίες του μέρες σε ένα άνετο κρεβάτι. Προς τους ιδιοκτήτες του Symon, δεν είναι αυτός τρόπος να παρατάς έναν σκύλο. Τους εύχομαι χάλια διακοπές. Είμαι έξαλλος!”

Τελικά ο Symon κατέληξε και πλέον βρίσκεται σε ένα καλύτερο μέρος.

“Θλιβερή ενημέρωση στις 3:50 μ.μ.: Ο Symon πέθανε. Ο ιδιοκτήτης του κάλεσε το καταφύγιο για να δει αν του είχαν κάνει ευθανασία και γιατί τον κρατούσε ακόμα το καταφύγιο. Ο κτηνίατρος του καταφύγιου τον εξέτασε και βρήκε ότι ήταν κουφός, τυφλός και πολύ αποσυντονισμένος.

Δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να κάνουν ευθανασία. Δεν πιστεύω ότι ένας κτηνίατρος τους πρότεινε να πάνε τον σκύλο τους σε καταφύγιο για να του κάνουν δωρεάν ευθανασία. Και δεν είχαν καν την καρδιά να είναι δίπλα του στις τελευταίες του στιγμές. Λυπάμαι πολύ, Symon!”

Είναι φριχτό να φέρεται κανείς τόσο άκαρδα σε ένα ζώο. Ελπίζουμε ο Symon να ένιωσε την αγάπη των εθελοντών πριν πεθάνει.

Οι σκέψεις σας;

Credit: honesttopaws.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας