Χωρίς κατηγορία

Πατέρας αναγκάζει τον 12χρονο Γιο του να Παντρευτεί την 11χρονη Ξαδέρφη του και Σοκάρει την Κοινή γνώμη

Egypt Child Marriage Omar and Gharam

Taken from https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/10/22/pictures-of-two-egyptian-children-engaged-to-be-married-trigger-outrage-once-again/

Taken from open web pages, links below taken without permission at the request of the Newsdesk, please legal before publishing. Washington Post credits 'Masrawy' but unable to find pics/story on Masrawy
Ένας 12χρονο αγόρι πρόκειται να παντρευτεί την ξαδέρφη του, 11 ετών, αφού ο πατέρας του γαμπρού έδωσε στο ζευγάρι την ευλογία του. Ενώ η οικογένεια και οι φίλοι του μεγαλύτερου γιου του, Nasser Hassan, γιόρτασαν τον γάμο του, ο πατέρας αποφάσισε να διπλασιάσει τη χαρά, ανακοινώνοντας τον αρραβώνα κα…

Ένας 12χρονο αγόρι πρόκειται να παντρευτεί την ξαδέρφη του, 11 ετών, αφού ο πατέρας του γαμπρού έδωσε στο ζευγάρι την ευλογία του. Ενώ η οικογένεια και οι φίλοι του μεγαλύτερου γιου του, Nasser Hassan, γιόρτασαν τον γάμο του, ο πατέρας αποφάσισε να διπλασιάσει τη χαρά, ανακοινώνοντας τον αρραβώνα και του μικρότερου γιου του.

Ο νόμος της Αιγύπτου απαγορεύει τους γάμους των ανηλίκων και έτσι ο γάμος του Omar και της Gharam έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ο πατέρας είπε όμως σε συνέντευξη πως δεν υπάρχει κάτι απρεπές στο ζευγάρι, λέγοντας πως είναι ένας αρραβώνας, όχι γάμος.

13

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

Ο γάμος του μεγαλύτερου αδερφού έγινε 75 μίλια βόρεια του Κάιρο και όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας, οι καλεσμένοι δεν παραξενεύτηκαν καθόλου. Οι φωτογραφίες όμως που δημοσιεύτηκαν μετά πυροδότησαν πολλές αντιδράσεις.

Έχει ξεκινήσει έρευνα για το “έγκλημα” όπως λένε, για το οποίο θεωρούν υπεύθυνους τους γονείς των παιδιών. “Δεν θα αφήσουμε να γίνει ένας τέτοιος γάμος που στερεί το δικαίωμα της μόρφωσης και της ίσης ανάπτυξης των δύο παιδιών.”

Ο πατέρας του Omar απάντησε στις κριτικές λέγοντας πως ο γιος του είναι ελεύθερος να διαλέξει και δεν κάνει κάτι κακό. Λέει πως πάντα αγαπούσε την Gharam, σε βαθμό που πάντα έλεγαν πως θα παντρευόντουσαν όταν μεγαλώσουν. Έτσι, της ζήτησε το χέρι της πριν προλάβει και το κάνει κάποιος άλλος όπως είπε.

14

“Θα παντρευτούν με το που φτάσουν σε ηλικία που θα επιτρέπεται. Έχουν πολύ βαθιά συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και ήταν δική τους επιλογή αυτός ο αρραβώνας.”

Τι πιστεύετε για την ιστορία τους;

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας