Χωρίς κατηγορία

Σκαρφάλωσε σε ένα Γκρεμό 240 μέτρων. Μόλις δείτε όμως ΤΙ της συνέβη στην Κορυφή, θα σας κοπεί η Ανάσα!

Αυτό που έζησε η 25χρονη Amber Kohnhorst, νοσοκόμα από την Minnesota, ενώ ήταν σε μια εξόρμηση για πεζοπορία είναι πραγματικός εφιάλτης. Στις 20 Μαΐου έπεσε από έναν γκρεμό και έμεινε στο έδαφος βαριά τραυματισμένη για 28 ώρες.

Ήταν τόσο σίγουρη ότι θα πεθάνει, που άρχισε να γράφει αποχαιρετιστήρια γράμματα όσο ήταν βρισκόταν στην βάση του γκρε…


Αυτό που έζησε η 25χρονη Amber Kohnhorst, νοσοκόμα από την Minnesota, ενώ ήταν σε μια εξόρμηση για πεζοπορία είναι πραγματικός εφιάλτης. Στις 20 Μαΐου έπεσε από έναν γκρεμό και έμεινε στο έδαφος βαριά τραυματισμένη για 28 ώρες.

Ήταν τόσο σίγουρη ότι θα πεθάνει, που άρχισε να γράφει αποχαιρετιστήρια γράμματα όσο ήταν βρισκόταν στην βάση του γκρεμού.

Όλα ξεκίνησαν από μια μικρή εκδρομή για πεζοπορία στην Αριζόνα. Η Amber είναι πολύ έμπειρη πεζοπόρος και σκέφτηκε ότι το μονοπάτι ήταν αρκετά εύκολο ώστε να μπορέσει να επιστρέψει πριν την δύση του ήλιου.

Αλλά για κάποιο λόγο έχασε τον προσανατολισμό της και δεν είχε ιδέα πώς να κατέβει από τον γκρεμό στον οποίο είχε καταφέρει να ανέβει. Η Amber προσπάθησε να εντοπίσει τα ίχνη της ανεβαίνοντας, αλλά δεν μπορούσε να τα βρει και άρχισε να φοβάται.

Χωρίς σήμα στο κινητό δεν μπορούσε να καλέσει για βοήθεια, γι’αυτό αποφάσισε να προσπαθήσει να κατέβει από τον γκρεμό. Δυστυχώς σκόνταψε και έπεσε από ύψος 27 μέτρων σε μια προεξοχή του γκρεμού πιο κάτω! Έσπασε αρκετά κόκαλα στην πλάτη της και έμεινε αναίσθητη.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Είχε σπάσει την μύτη της, το πρόσωπο της ήταν γεμάτο κοψίματα και μελανιές και το αυτί της ήταν κομμένο στην άκρη.

Η Amber τελικά συνήλθε, αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί. Έμεινε στην φύση για πάνω από 24 ώρες και δεν ήταν σίγουρη αν θα έφτανε βοήθεια σύντομα. Φανταστείτε τον φόβο της ενώ βρισκόταν στην μέση του πουθενά, τραυματισμένη και αβοήθητη, με τον θάνατο να την κοιτάζει κατάματα.

Καθώς περνούσαν οι ώρες, η Amber άρχισε να χάνει την ελπίδα της. Άρχισε να σκέφτεται την οικογένεια της και ήθελε να τους στείλει ένα μήνυμα σε περίπτωση που δεν τους ξαναέβλεπε. “Έγραψα γράμματα στους γονείς μου. Λυπάμαι. Προσπαθώ να φυσήξω την σφυρίχτρα μου. Έχω πέσει. Αυτό θα ήταν το αντίο μου”, θυμάται η Amber.

Αλλά τελικά η νεαρή νοσοκόμα στάθηκε απίστευτα τυχερή. Όταν το προσωπικό του ξενοδοχείου που έμενα παρατήρησε ότι δεν είχε κοιμηθεί στο κρεβάτι της, κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Έστειλαν μια ομάδα διάσωσης και ένα ελικόπτερο άρχισε να αναζητά την 25χρονη στην περιοχή. Λίγες ώρες αργότερα την βρήκαν και τελείωσε το 28ωρο μαρτύριο της. Οι διασώστες την πήγαν σε ένα νοσοκομείο στην Utah.

Η Amber έμεινε στο νοσοκομείο τις επόμενες εβδομάδες για να αναρρώσει και οι πληγές της έχουν σχεδόν επουλωθεί. Αλλά η διαδικασία ανάρρωσης της είναι αρκετά μεγάλη όπως και το κόστος της θεραπείας. Έτσι, οι φίλοι της ξεκίνησαν μια καμπάνια δωρεών για να βοηθήσουν την Amber να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα και να αποφύγει το χρέος.

Η Amber αισθάνεται πολύ τυχερή που έζησε και είναι ευγνώμων σε όλους όσους βοήθησαν στην διάσωση της.

Credit: hefty.co

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας