Χωρίς κατηγορία

Όλοι έχουμε δει ΑΥΤΑ τα Σακουλάκια σε Κάτι Καινούριο που Αγοράσαμε. Αυτό που δεν Γνωρίζαμε όμως είναι…

Σε όλους αρέσουν τα καινούρια δέματα, γιατί περιέχουν ένα καινούριο αντικείμενο. Ίσως είναι κάτι που περιμένατε καιρό, ένα δωράκι για τον εαυτό σας. Αυτό που είναι λιγότερο διασκεδαστικό από αυτό που περιέχει το δέμα είναι η συσκευασία του.

Είναι το κουτί και το υλικό που είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τα περιεχόμενα του κουτιού κατά την μ…


Σε όλους αρέσουν τα καινούρια δέματα, γιατί περιέχουν ένα καινούριο αντικείμενο. Ίσως είναι κάτι που περιμένατε καιρό, ένα δωράκι για τον εαυτό σας. Αυτό που είναι λιγότερο διασκεδαστικό από αυτό που περιέχει το δέμα είναι η συσκευασία του.

Είναι το κουτί και το υλικό που είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει τα περιεχόμενα του κουτιού κατά την μετακίνηση. Αν είστε τυχεροί, είναι από ανακυκλώσιμο υλικό. Αν δεν είστε, είναι κομματάκια φελιζόλ που κολλάνε παντού.

Η συσκευασία περιλαμβάνει και κάτι ακόμα. Συνήθως είναι σε μικρά σακουλάκια, σαν της ζάχαρης αλλά πιο μικρά, και σίγουρα δεν τρώγονται. Είναι σακουλάκια με τζελ σίλικα και τα βρίσκουμε κυρίως σε κουτιά με παπούτσια αλλά και σε συσκευασίες πραγμάτων τα οποία πρέπει να μένουν μακριά από την υγρασία. Συνήθως τα πετάμε με το που ανοίγουμε την συσκευασία.

Αλλά αυτά τα σακουλάκια μπορούν να κάνουν περισσότερα από ότι νομίζετε. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε παπούτσια ή που θα έρθει κάτι μέσω ταχυδρομείου, κρατήστε αυτά τα σακουλάκια, ειδικά αν έχετε πολλή υγρασία στο σπίτι. Έτσι, δεν γεμίζουμε και τις χωματερές.

Δείτε παρακάτω 10 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα σακουλάκια με τζελ σίλικα για το σπίτι και μην ξεχνάτε ότι δεν κάνει να τα καταναλώνουμε και να τα αφήνουμε κοντά στα παιδιά.

Τι κάνουν αυτά τα σακουλάκια;

Τα σακουλάκια με τζελ σίλικα είναι γεμάτα με μικρούς κόκκους διοξείδιου του πυριτίου σε στερεή μορφή. Το τεχνικό του όνομα είναι ξηρογέλη διοξειδίου του πυριτίου, αλλά οι περισσότεροι το αποκαλούν απλά τζελ σίλικα.

Είναι ξηραντικό, που σημαίνει ότι τραβά τα μόρια νερού προς το σακουλάκι. Το νερό περνά μέσα από την συσκευασία, αφού συνήθως είναι από χαρτί. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται για να κρατάνε την υγρασία, επομένως και την μούχλα, τις ζημιές, τις μυρωδιές και τους λεκέδες μακριά από ευαίσθητα αντικείμενα. Γι’αυτό τον λόγο τα βρίσκουμε και σε τόσες πολλές συσκευασίες.

Το τζελ σίλικα χρησιμοποιείται και στην άμμο για τις γάτες, στα φίλτρα του νερού και σαν αντιπηκτική ουσία σε κάποια τρόφιμα.

Αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο σπίτι!

13

1. Στεγνώστε το κινητό σας

Είναι μεγάλο πρόβλημα όταν βραχεί το κινητό, αλλά συμβαίνει. Για να το στεγνώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά, βάλτε το μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι με αρκετά σακουλάκια με τζελ σίλικα έτσι ώστε να καλύπτονται και οι δύο πλευρές του. Αφήστε το για 24 ώρες μέσα στο σακουλάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική και σε περίπτωση που πάτε κάπου με πολλή υγρασία (αλλά δεν κάνει το κινητό αδιάβροχο).

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

14

2. Διατηρήστε τα κοσμήματα σας γυαλιστερά

Η υγρασία προκαλεί θαμπάδα, κάτι που κάνει τα κοσμήματα λιγότερο ελκυστικά και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα γυαλίσετε. Βάλτε στον πάτο της κοσμηματοθήκης σας σακουλάκια με τζελ σίλικα για να κρατήσετε την υγρασία μακριά. Αν η κοσμηματοθήκη σας έχει βελούδινη επένδυση, τα σακουλάκια θα προστατέψουν και το ύφασμα.

15

3. Διώξτε τις οσμές από τον σάκο του γυμναστηρίου

Ο σάκος του γυμναστηρίου συχνά μυρίζει από όλα τα ρούχα γεμάτα ιδρώτα που πετάμε μέσα. Οι οσμές αυτές προέρχονται από τα βακτήρια που ζουν στην υγρασία. Βάλτε ένα ή δύο σακουλάκια με τζελ στον σάκο σας και ξεχάστε τις δυσάρεστες οσμές. Θα διώξουν την υγρασία και θα αφήσουν τα πράγματα σας φρέσκα. Κάνουν και για τα ντουλάπια των αποδυτηρίων.

16

4. Διατηρήστε τις ξηρές τροφές ξηρές

Το τζελ σίλικα δεν τρώγεται, αλλά μπορεί να διατηρήσει τρόφιμα όπως αποξηραμένα βότανα, φρυγανιά, κράκερ και οτιδήποτε άλλο τραγανό. Αν δεν θέλετε να βάλετε το σακουλάκι μέσα στην συσκευασία των τροφίμων (το οποίο δεν πειράζει, αρκεί να είναι κλειστό), μπορείτε να το κολλήσετε στο καπάκι.

17

5. Προστατέψτε σημαντικά έγγραφα

Η υγρασία μπορεί να καταστρέψει σημαντικά χαρτιά ή φωτογραφίες. Βάλτε τα σημαντικά σας έγγραφα σε έναν φάκελο μαζί με σακουλάκια με τζελ σίλικα και αποθηκεύστε τα για όσο χρόνο θέλετε. Επίσης, είναι αποτελεσματικά και με τις κασέτες και τις βιντεοκασέτες.

18

6. Κάντε τις ζωοτροφές να κρατήσουν περισσότερο

Το τζελ κρατά την υγρασία μακριά από τις ζωοτροφές με τον ίδιο τρόπο που διατηρεί ξηρά και τα τρόφιμα των ανθρώπων. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε να μην είναι ανοιχτά τα σακουλάκια. Μπορείτε να τα κολλήσετε με ταινία πάνω στην συσκευασία της ζωοτροφής για επιπλέον ασφάλεια.

19

7. Προστατέψτε τα χάπια σας

Πολλές συσκευασίες χαπιών έχουν βαμβακερή επένδυση από μέσα για να προστατεύουν τα χάπια από την υγρασία, αλλά όχι όλες. Βάλτε στο κουτί με τα χάπια σας ένα σακουλάκι με τζελ σίλικα. Είναι ιδανικό και για ταξίδια.

20

8. Φρεσκάρετε το σπίτι σας

Γι’αυτό το κόλπο θα χρειαστεί να ανοίξετε το σακουλάκι! Βάλτε το περιεχόμενο από ένα ή δύο σακουλάκια σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε μια-δυο σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να φτιάξετε γρήγορα ένα ποτ πουρί.

Προσοχή: Οι χάντρες που περιέχονται στο σακουλάκι μπορεί να προκαλέσουν μικρομολύνσεις στο δέρμα, γι’αυτό αποφύγετε να τις αγγίξετε. Επίσης, κρατήστε τις μακριά από παιδιά και ζώα.

21

9. Φρεσκάρετε τα συρτάρια σας

Με ένα σακουλάκι τζελ σε ένα συρτάρι μπορείτε να καταπολεμήσετε την μυρωδιά της υγρασίας, ειδικά στα συρτάρια που έχετε τα καλοκαιρινά ή τα χειμωνιάτικα. Βάλτε ένα σακουλάκι ανάμεσα στα ρούχα σας και θα κρατήσει την υγρασία μακριά.

22

10. Κρατήστε τα εποχιακά είδη φρέσκα

Τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, όπως βαλίτσες ή τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, είναι πιο επιρρεπή σε οσμές και καταστροφή από την υγρασία. Βάλτε στα κουτιά που βολεύετε τα χριστουγεννιάτικα (ειδικά στα φωτάκια) ή μέσα στις ίδιες τις βαλίτσες σακουλάκια με τζελ για να κρατήσετε την υγρασία μακριά.

Προσοχή! Κρατήστε τα σακουλάκια μακριά από παιδιά, γιατί μοιάζουν πολύ με σακουλάκια ζάχαρης, και βεβαιωθείτε ότι είναι κλειστά πριν τα χρησιμοποιήσετε στα τρόφιμα.

23

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories