Χωρίς κατηγορία

8 Πολύ Σοβαροί Λόγοι για να μην ξαναφορέσετε Σουτιέν. Δώστε Προσοχή στον 6ο!

Όλες οι γυναίκες έχουν μια οδυνηρή σχέση αγάπης και μίσους με το σoυτιέν τους. Αυτά τα όμορφα, κομψά εσώρoυχα είναι από τα πιο δυνατά σύμβολα θηλυκότητας στον κόσμο και είναι στενά συνδεδεμένα με την έννοια της γυναίκας. Οι γυναίκες φοράνε παραλλαγές σoυτιέν από την αρχαιότητα.

Σήμερα, τα σoυτιέν είναι παντού στην καθημερινή ζωή, φοριούνται σχεδ…


Όλες οι γυναίκες έχουν μια οδυνηρή σχέση αγάπης και μίσους με το σoυτιέν τους. Αυτά τα όμορφα, κομψά εσώρoυχα είναι από τα πιο δυνατά σύμβολα θηλυκότητας στον κόσμο και είναι στενά συνδεδεμένα με την έννοια της γυναίκας. Οι γυναίκες φοράνε παραλλαγές σoυτιέν από την αρχαιότητα.

Σήμερα, τα σoυτιέν είναι παντού στην καθημερινή ζωή, φοριούνται σχεδόν από κάθε γυναίκα και πιστεύεται ότι παρέχουν στήριξη στο στήθoς. Αλλά πόσα από αυτά που λέγονται είναι αλήθεια και πόσα μύθος;

Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσα από αυτά που λέγονται για τα σoυτιέν είναι υπερβολή. Αν και εξαρτάται κυρίως από τον τύπο σώματος και την άνεση, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην οποίες τα σoυτιέν είναι εντελώς αχρείαστα.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του να μην φοράτε σoυτιέν!

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά!

1. Τα σoυτιέν δεν επηρεάζουν την “ζωντάνια” του στήθoυς. Πολλές γυναίκες νιώθουν ότι πρέπει να φοράνε σoυτιέν, αλλιώς το στήθoς τους θα αρχίσει να πέφτει και θα χάσει την ζωντάνια του. Στην πραγματικότητα μια μακρόχρονη γαλλική έρευνα έχει αποδείξει ότι τα σoυτιέν πιθανόν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντας το στήθoς να χάσει το σχήμα του με τον καιρό. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό συμβαίνει γιατί η “στήριξη” του σoυτιέν κάνει τους μύες του στήθους πιο αδύναμους και το στήθoς κρεμάει και έτσι μας μπαίνει η ιδέα ότι το στήθoς πέφτει – είναι ένας φαύλος κύκλος.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

2. Θα ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Συνήθως δεν σκεφτόμαστε ότι τα σoυτιέν μπορεί να έχουν συμπτώματα στην υγεία μας, αλλά μπορεί να πάθετε πλάκα από την επίδραση τους στην υγεία της καρδιάς. Στην τελική, αν το σκεφτείτε, το σoυτιέν είναι μια τεράστια λωρίδα που πιέζει το στήθoς. Το σφίξιμο και η πίεση μπορεί να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος πιέζοντας σημαντικά αγγεία. Αν αποκτήσετε την συνήθεια να μην φοράτε σoυτιέν, θα βοηθήσετε το αίμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και μπορεί να τονώσετε τα επίπεδα ενέργειας σας και γενικότερα την υγεία σας!

3. Θα κοιμάστε καλύτερα. Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, μπορεί να φταίει το σoυτιέν σας. Παλιά ήταν συνηθισμένο να κοιμούνται οι γυναίκες με το σoυτιέν, κάτι που σίγουρα ήταν άβολο και έκανε τον ύπνο πιο δύσκολο. Επίσης, ακόμα και αν δεν το φοράτε στον ύπνο, μπορεί να επηρεάζει τους καρδιακούς σας ρυθμούς και να μην μπορείτε να κοιμηθείτε καλά. Αν θέλετε την γνώμη μας, καλύτερα να τα πετάξετε!

4. Η υγεία του στήθoυς θα βελτιωθεί. Η ίδια γαλλική έρευνα για την “ζωντάνια” του στήθoυς λέει ξεκάθαρα ότι τα σoυτιέν δεν είναι επικίνδυνα γενικότερα για την υγεία στις περισσότερες περιπτώσεις, με εξαίρεση τα σoυτιέν που δεν εφαρμόζουν καλά, αφού μπορεί να προκαλούν πόνο στα πλευρά, δυσκολία στην αναπνοή και άλλα. Χωρίς σoυτιέν θα βελτιώσετε την υγεία του δέρματος και των μυών, αφού βελτιώνεται η ροή του αίματος, οι μύες σφίγγουν και δεν θα γεμίζετε βρομιά από ένα υλικό που δεν αναπνέει.

5. Θα είστε πιο άνετες. Όλες ξέρουμε την ανακούφιση που νιώθουμε όταν βγάζουμε το σoυτιέν μας στο τέλος μιας μεγάλης μέρας, ειδικά αν είναι δαντελωτό, μας προκαλεί φαγούρα ή είναι έστω και λίγο σφιχτό. Τώρα φανταστείτε πόσο άνετες και ελεύθερες μπορείτε να νιώθετε κάθε μέρα, όλη μέρα. Πιστεύουμε ότι γι’αυτόν τον λόγο αξίζει να αλλάξετε την σχέση σας με τα σoυτιέν.

6. Μπορεί να μεγαλώσει το στήθoς σας. Πολλές από εμάς προτιμάνε τα σoυτιέν με ενίσχυση όταν θέλουμε πιο πλούσιο στήθoς. Φαίνεται ότι είναι ο πιο απλός τρόπος για να κάνετε το στήθoς να δείχνει πιο μεγάλο άμεσα. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να βοηθήσετε το στήθoς σας να μεγαλώσει είναι να πετάξετε τελείως το σoυτιέν. Κι αυτό γιατί αφήνοντας το στήθoς να κρέμεται φυσικά αναγκάζετε τους θωρακικούς μυς να δουλεύουν και αντιστέκονται στην βαρύτητα. Αν και το στήθoς δεν θα μεγαλώσει στ’αλήθεια, μπορεί να τονωθεί και να δείχνει πιο γεμάτο γενικότερα.

7. Μπορείτε να γλιτώσετε χρήματα για μια άλλη φορά. Τα σoυτιέν δεν είναι φτηνά, ακόμα και αν ψωνίζετε στις εκπτώσεις. Συχνά η αναζήτηση για το σωστό σoυτιέν σας κουράζει τόσο που είστε πρόθυμες να πληρώσετε οποιοδήποτε ποσό προκειμένου να βρείτε ένα σoυτιέν που να σας κάνει. Γιατί να μην γλιτώσετε μερικά χρήματα και να τα ξοδέψετε σε κάτι που πραγματικά χρειάζεστε;

8. Θα βελτιώσετε το σχήμα του στήθoυς σας. Αν και δεν χρειάζεται να αποφεύγετε τα σoυτιέν όλη την ώρα, η συνήθεια αυτή σίγουρα θα επηρεάσει το σχήμα του στήθoυς σας. Αν θέλετε πιο γεμάτα, στρογγυλά και ζωντανά στή8η, πετάξτε το σoυτιέν. Μην περιμένετε να δείτε αποτελέσματα άμεσα. Είναι κάτι που χρειάζεται προσπάθεια. Οι μύες του στήθoυς θα δυναμώσουν και το στήθoς σας θα έχει ιδανικό σχήμα!

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories