ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πώς είναι σήμερα η μονοκατοικία όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία ‘’Μόνος Στο Σπίτι’’; Η οικία πουλήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων. Δείτε τις φωτογραφίες…

20
Το «Μόνος Στο Σπίτι» θεωρείται μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες της τελευταίας 25ετίας. Γυρίστηκε στο Σικάγο από το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζον Χάγιες….

Η πλοκή της ταινίας
H πλοκή της ταινίας ήταν πρωτότυπη για την εποχή και είχε χαρακτηριστεί από τους κριτικούς «ιδιοφυής»…


Το «Μόνος Στο Σπίτι» θεωρείται μια από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες της τελευταίας 25ετίας. Γυρίστηκε στο Σικάγο από το σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζον Χάγιες….

Η πλοκή της ταινίας
H πλοκή της ταινίας ήταν πρωτότυπη για την εποχή και είχε χαρακτηριστεί από τους κριτικούς «ιδιοφυής».
Ο Κέβιν, ένα 9χρονο αγόρι, ξεμένει μόνος του στο σπίτι, όταν όλη η οικογένειά φεύγει για διακοπές στο Παρίσι και τον ξεχνάει.
Αρχικά είναι ευχαριστημένος με την ανεξαρτησία του, χωρίς τη μητέρα του να γκρινιάζει συνεχώς για τις σκανταλιές του.
Όσο όμως οι μέρες περνούν, ο Κέβιν αντιλαμβάνεται ότι του λείπουν τα αγαπημένα του πρόσωπα. Δύο διαρρήκτες αποφασίζουν να ληστέψουν το σπίτι.
Ο 9χρονος πρέπει να το υπερασπιστεί και να το προστατέψει. ‘Ετσι, καταστρώνει σχέδιο δράσης, που όμοιό του δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στον κινηματογράφο…

Το σπίτι
Το φόντο της ταινίας αποτέλεσε μονοκατοικία Γεωργιανού στυλ στο προάστιο Γουϊνέτκα, η οποία μετά το πέρας των γυρισμάτων έγινε περιζήτητη.
Διάσημοι και μη επιθυμούσαν διακαώς να την αποκτήσουν. Επιχειρήθηκε να πουληθεί για πρώτη φορά, έπειτα από 20 χρόνια, το 2011, έναντι του ποσού των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι προσφορές ήταν πολλές, παρά το γεγονός ότι το σπίτι έχει υποστεί αρκετές αλλαγές, από τότε που γυρίστηκε η ταινία. Τελικά, πουλήθηκε ένα χρόνο αργότερα έναντι 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων….

1

Η εξωτερική όψη του σπιτιού δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τότε που οι κινηματογραφικοί διαρρήκτες προσπάθησαν να το ληστέψουν στις αρχές του 1990….

2

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

3

Η σκάλα μοιάζει σχεδόν ίδια. Στα γυρίσματα ωστόσο, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, αφού η εταιρεία παραγωγής είχε κατασκευάσει μια ίδια στο στούντιο….

4

5

Το σαλόνι είναι πολύ διαφορετικό. Σε αυτό το δωμάτιο, σε μια σκηνή, ο Κέβιν χαιρετάει τον γερο-Μάρλεϊ από το παράθυρο….

6

7

Η κουζίνα της κυρίας Μακάλιστερ έχει υποστεί ριζικές αλλαγές. Δεν θυμίζει σε τίποτα το χώρο, όπως ήταν το 1990….

8

9

Το ίδιο ισχύει και με την τραπεζαρία, η οποία πλέον φιλοξενεί πιο μοντέρνα έπιπλα….

10

11

Η μεγάλη κρεβατοκάμαρα δεν έχει πια ταπετσαρίες στους τοίχους, αλλά έχει διατηρηθεί το ίδιο κρεβάτι της οικογένειας Μακάλιστερ….

12

Το δεντρόσπιτο του Κέβιν είχε κατασκευαστεί μόνο για τις ανάγκες της ταινίας και κατεδαφίστηκε μόλις ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα….

13

Μπορεί το σπίτι της ‘’οικογένειας Μακάλιστερ’’ να μην είναι πλέον διαθέσιμο προς αγορά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το σπίτι του μυστηριώδους και τρομακτικού γείτονα, του γερο-Μάρλεϊ. Η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 3,1 εκατομμύρια δολάρια….

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας