ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Εντυπωσιακό παρεκκλήσι σε σχήμα γυάλινου σταυρού θα κατασκευαστεί στη Σέριφο!

Με στόχο να δημιουργηθεί σε μια πλαγιά λόφου στη Σέριφο, αρχιτεκτονική εταιρεία παρουσίασε το εντυπωσιακό της σχέδιο με ένα παρεκκλήσι σε σχήμα γυάλινου σταυρού!

Το σχέδιο της εταιρείας Open Platform for Architecture (OPA), προτείνεται για το νησί της Σερίφου, επειδή οι αρχιτέκτονες εκτιμούν πως διαθέτει ένα ενιαίο κάθετο βράχο που βλέπει το…


Με στόχο να δημιουργηθεί σε μια πλαγιά λόφου στη Σέριφο, αρχιτεκτονική εταιρεία παρουσίασε το εντυπωσιακό της σχέδιο με ένα παρεκκλήσι σε σχήμα γυάλινου σταυρού!

Το σχέδιο της εταιρείας Open Platform for Architecture (OPA), προτείνεται για το νησί της Σερίφου, επειδή οι αρχιτέκτονες εκτιμούν πως διαθέτει ένα ενιαίο κάθετο βράχο που βλέπει το Αιγαίο, «τοποθετώντας τον άνθρωπο απέναντι με την ομορφιά και την μεγαλοψυχία της δημιουργίας».

Αυτό το υπερβατικό παρεκκλήσι θα έχει σχήμα σταυρού, ενώ το βράδυ θα φωτίζεται και θα φαίνεται από τη θάλασσα σαν φάρος.

Το παρεκκλήσι θα κατασκευαστεί με απλά υλικά: ξύλο, γυαλί, και, φυσικά, σκυρόδεμα, υλικά που ταιριάζουν με το άγονο τοπίο που το περιβάλλει.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Το σχήμα του σταυρού συνεχίζεται και μέσα στο κτίριο. Ο χώρος θα οργανώνεται σε τρία τμήματα, ακολουθώντας κατά βάση την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική.

Τα οικοδομικά οφέλη από τη θερμική μόνωση που δημιουργείται από την περιβάλλουσα γη, επιτρέπουν στην εσωτερική θερμοκρασία να παραμένει σταθερή.

Όπως και σε πολλές εκκλησίες, δίνεται αυξημένη σημασία στο φυσικό φως.

Το ανατολικό φως διαπερνά το εκκλησάκι μέσα από τα μπροστινά τζάμια της πρόσοψης.

Το φιμέ «γυαλί βιτρό» εκτείνεται κατά μήκος της οροφής του κτιρίου, καταλήγοντας στην δυτική πρόσοψη στην οποία υπάρχει περιστρεφόμενη ξύλινη πόρτα.

Τη νύχτα, το παρεκκλήσι είναι φωτισμένο χρησιμεύοντας ως «φάρος» για τους ναυτικούς.

Πηγή snoopit24.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories