ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

13 Δυνατές Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι οι Μαμάδες που Γεννούν με Καισαρική είναι αληθινές Μαχήτριες!

Οι περισσότερες γυναίκες προτιμάνε τον φυσιολογικό τοκετό. Τι γίνεται, όμως, με τις μαμάδες που δεν είχαν άλλη επιλογή πέρα από την καισαρική; Συχνά ακούνε ότι η επιλογή τους ήταν η «εύκολη» λύση και ότι δεν υπέφεραν και τόσο.

Αυτές οι γυναίκες, ωστόσο, δείχνουν μια διαφορετική πλευρά της ιστορίας. Το να ανοίγεις το σώμα σου με νυστέρι και να φέ…


Οι περισσότερες γυναίκες προτιμάνε τον φυσιολογικό τοκετό. Τι γίνεται, όμως, με τις μαμάδες που δεν είχαν άλλη επιλογή πέρα από την καισαρική; Συχνά ακούνε ότι η επιλογή τους ήταν η «εύκολη» λύση και ότι δεν υπέφεραν και τόσο.

Αυτές οι γυναίκες, ωστόσο, δείχνουν μια διαφορετική πλευρά της ιστορίας. Το να ανοίγεις το σώμα σου με νυστέρι και να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο δεν είναι αστείο. Οι μοναδικές τους εμπειρίες για το πώς ζουν στο σώμα τους ξανά είναι πραγματικά δυνατές και αποτελούν έμπνευση.

«Αγαπώ την ουλή μου… Μου φαίνεται σαν να μου χαμογελάει.»Η Ligia έκανε καισαρική πριν από 18 μήνες. Είχε σχεδιάσει να γεννήσει φυσιολογικά, αφού ήταν τρομοκρατημένη και δεν ήθελε ιατρική παρέμβαση. Οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι το μωρό ίσως πιεζόταν. Μέσα σε 30 λεπτά η επέμβαση είχε τελειώσει.

«Λατρεύω την ουλή μου. Όταν την κοιτάζω στον καθρέφτη, καμιά φορά μου φαίνεται σαν να μου χαμογελά, σαν να λέει τα καταφέραμε», είπε η Ligia. Δεν αισθάνεται ότι έχασε κάτι, πάντως.

NEW YORK, NY - MARCH 21:  Ligia (Li) Guyamier poses for a portrait for a "C-Section Scar" photo series  in New York on March 21, 2017. (Photo by Damon Dahlen, Huffington Post) *** Local Caption ***

«Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για την καισαρική.» Η Jody γέννησε δύο δίδυμα κοριτσάκια 8 μήνες πριν. Λόγω ανικανότητας του τραχήλου, έμεινε στο κρεβάτι για 26 εβδομάδες. Ωστόσο τα κατάφερε. Τα κατάφερε όλα στο κρεβάτι. Ήταν ενθουσιασμένη με την εγχείρηση και πήγε πολύ καλά. Λατρεύει την ουλή της, αφού δείχνει ότι τα μωρά της είναι εδώ.

4

«Έχω ακόμη ψυχικό τραύμα.» Μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη και γέννα, η Marissa αστειεύτηκε ότι η ουλή της καισαρικής ήταν το μονο πράγμα στο οποίο ο γυναικολόγος της είχε κάνει καλή δουλειά. Ακόμα και μετά την γέννα, αισθάνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει το ψυχικό της τραύμα.

5

«Κατάλαβα ότι έπρεπε να μείνω ήρεμη, αλλιώς θα τελείωναν όλα.» Μετά από 2 αποβολές, 4 γύρους ενδομήτριας σπερματέγχυσης και 1 γύρο εξωσωματικής, η Mara επιτέλους κατάφερε να μείνει έγκυος στην δεύτερη κόρη της. Ήταν τρομακτικό για εκείνη, αλλά η κόρη της ήταν ανένδοτη.

Στις 37 εβδομάδες τα πράγματα πήγαιναν καλά, μέχρι που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον παλμό του μωρού. Ο γυναικολόγος της Mara, τον οποίο γνώριζε 15 χρόνια, γύρισε και της είπε, «Θα φωνάξω, γιατί αν κουνήσω το χέρι μου, το μωρό θα πεθάνει. Θα φωνάξω και θα αναλάβουν δράση πολλοί άνθρωποι, αλλά υπόσχομαι ότι όλα θα πάνε καλά».

Ενώ και η ίδια είναι τρελή, έμεινε ήρεμη γιατί ήξερε πόσο απαραίτητο ήταν. Παρ’όλο που η γέννα ήταν διαφορετική από την πρώτη, τις αγαπάει το ίδιο.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

6

«Είναι συγκινητικό να βλέπω το σώμα μου σε αυτές τις φωτογραφίες.» Η Molly ήταν μεγάλη θαυμάστρια του “Grey’s Anatomy” και όταν άκουσε ότι θα έκανε καισαρική, ζήτησε από τους γιατρούς να μιλάνε όπως οι ηθοποιοί της σειράς και να είναι πολύ δραματικοί.

Μετά την εγχείρηση, προσπάθησε να φροντίσει το σώμα της και το λάτρεψε. Αλλά γνωρίζει, επίσης, ότι το σώμα της κουβάλησε έναν άνθρωπο και αυτό έχει συνέπειες. Δεν το μετανιώνει, όμως.

7

«Φοβόμουν ότι η ουλή θα ήταν άσχημη.» Η LaShanda φροντίζει νεογέννητα μωρά και είναι διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού. H περίοδος μετά την γέννα έγινε το πάθος της. Η ανάρρωση της ήταν εύκολη. Φοβόταν ότι η ουλή της θα είναι μεγάλη και άσχημη, αλλά δεν είναι.

8

«Ήμουν εντελώς σύμφωνη με την καισαρική.» Η Mariel ήταν πολύ ευχαριστημένη που έκανε καισαρική. Η ουλή της είναι μικρή σε σχέση με την ουλή στο πόδι της, την οποία απέκτησε το 2010 από επίθεση πιτ μπουλ. Μερικές φορές την ξεχνά.

9

Είναι εντάξει να είσαι θυμωμένη. Η Susan δεν γέννησε με τους δικούς της όρους και ευχόταν τα συναισθήματα της να δικαιολογούνταν. Έμαθε ότι είναι εντάξει να είσαι θυμωμένη. Σπουδάζει ώστε να γίνει μαία για να διαβεβαιώνει και άλλες γυναίκες που μπορεί να περνάνε το ίδιο πράγμα.

10

«Παράτησα τις ενοχές.» Η Nicole επέλεξε την καισαρική συνειδητά. Της πήρε το πολύ 30 λεπτά. Πάντα αισθανόταν ένοχη όταν διάβαζε στο διαδίκτυο ότι επέλεξε τον «εύκολο δρόμο». Αλλά άφησε πίσω τις ενοχές.

11

«Ήταν η δεύτερη σημαντική εγχείρηση που έκανα. Και τις δύο φορές με έριξε στα πατώματα… Είναι πολύ έντονη σωματική εμπειρία.» Η Liz είχε ωδίνες τοκετού για 3 μέρες μέχρι που έκανε καισαρική.

Το έκαναν να ακούγεται σαν να ήταν δική της ιδέα, αλλά δεν ήταν. Το μωρό της βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Μετά την επέμβαση ήθελε να κάνει ένα τατουάζ για να θυμάται την γέννα του μωρού της, αλλά πλέον το θεωρεί περιττό. Το σώμα της είναι από μόνο του η υπενθύμιση.

12

«Ήθελα να γεννήσω φυσιολογικά.» Η Savannah ήθελε έναν φυσιολογικό τοκετό. Η μητέρα της είναι μαία, κι έτσι πάντα σχεδίαζε να γεννήσει χωρίς φάρμακα και ιατρική παρέμβαση. Αλλά ο γιος της βρισκόταν σε ισχιακή προβολή. Ένιωθε λες και ήταν δικό της φταίξιμο. Της ενοχλούσε που εκείνη ακόμη ανάρρωνε, ενώ οι φίλες της πήγαιναν με τα παιδιά στο πάρκο μια βδομάδα μετά την γέννα.

13

«Η ουλή ήταν τόσο μικρή.»

Η ουλή δεν ενόχλησε την Latina. Της ήταν δύσκολο να φανταστεί το παιδί της να περνά από ένα τόσο μικρό άνοιγμα. Θα το έκανε ξανά, όμως, χωρίς δεύτερη σκέψη.

14

«Αισθάνθηκα πολλή αγάπη και φροντίδα.» Η Caroline γεννήθηκε με γλαύκωμα, το οποίο σήμαινε ότι δεν μπορούσε να γεννήσει φυσιολογικά χωρίς να χάσει την όραση της. Ήξερε πάντα ότι θα έκανε καισαρική. Η εμπειρία της ήταν κρύα αλλά γεμάτη φως. Της άρεσε πολύ.

15

Πώς σας φάνηκαν οι ιστορίες τους;

Credit: wittyfeed.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories