ΠΑΙΔΙ

Δείτε ΠΩΣ θα ηρεμήσετε αμέσως ένα ανήσυχο μωρό, κάνοντάς του μασάζ σε ΑΥΤΑ τα 7 σημεία.

Σύμφωνα με τον Nourish, η ρεφλεξολογία είναι το μασάζ των ποδιών για την τόνωση ορισμένων νευρικών απολήξεων. Αυτές οι νευρικές απολήξεις αντιστοιχούν σε όργανα και ζώνες του σώματος. Το μασάζ στα κατάλληλα σημεία του ποδιού, αντιστοιχεί με τις ασθένειες του μωρού σας.

Πριν ξεκινήσετε το μασάζ, η Natural Transition συνιστά να χαλαρώσετε το μωρό …


Σύμφωνα με τον Nourish, η ρεφλεξολογία είναι το μασάζ των ποδιών για την τόνωση ορισμένων νευρικών απολήξεων. Αυτές οι νευρικές απολήξεις αντιστοιχούν σε όργανα και ζώνες του σώματος. Το μασάζ στα κατάλληλα σημεία του ποδιού, αντιστοιχεί με τις ασθένειες του μωρού σας.

Πριν ξεκινήσετε το μασάζ, η Natural Transition συνιστά να χαλαρώσετε το μωρό σας και να εντείνετε τη ροή του αίματος στο πόδι του με ένα χαλαρωτικό τρίψιμο στα πόδια ή ένα μπάνιο. Συμβουλευτείτε τις παρακάτω πληροφορίες, για να βρείτε την αντίστοιχη περιοχή αντανακλαστικών και στη συνέχεια ξεκινήστε το μασάζ σας. Εφαρμόστε απαλή πίεση, διότι αυτές οι νευρικές απολήξεις μπορεί να είναι ευαίσθητες, ειδικά αν το μικρό σας είναι άρρωστο. Εδώ είναι τα 7 σημεία που πρέπει να ξέρετε:

1. Κεφάλι και δόντια. Το μασάζ στις άκρες των ποδιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν τα βρέφη έχουν οδοντοφυΐα. Όπως υποδηλώνει το MamasMakeMilk, μπορείτε να το κάνετε ακόμη και όταν κοιμάται, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να ξυπνήσει από πόνο στα δόντια.

2. Ιγμόρεια. Σύμφωνα με το Daily Health Post, τα σημεία πίεσης που αντιστοιχούν στα ιγμόρεια βρίσκονται στο κέντρο (της κάτω πλευράς) των δακτύλων του μωρού σας. Η εφαρμογή απαλής πίεσης σε αυτά τα σημεία, μπορεί να βοηθήσει στον πόνο των κόλπων και σε μια σειρά κρυωμάτων και αλλεργικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με το αναπνευστικό σύστημα.

3. Στήθος. Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό για τα μωρά με συμφόρηση στο στήθος, σύμφωνα με τον David Wolfe. Τα σημεία των ποδιών, ακριβώς κάτω από τα δάχτυλα των ποδιών και πάνω από την αψίδα, αντιστοιχούν στο στήθος. Η εφαρμογή απαλής πίεσης σε αυτά τα σημεία με κυκλικές κινήσεις, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσφορίας που σχετίζεται με τη συμφόρηση και το βήχα.

Θυμηθείτε, η ρεφλεξολογία είναι μια δωρεάν θεραπεία – θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό αν θέλετε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε υποκείμενο ζήτημα.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

4. Ηλιακό πλέγμα. Το ηλιακό πλέγμα είναι μια ομάδα από νεύρα που κρύβονται ανάμεσα στο στομάχι και τους πνεύμονες και συνδέεται με ένα σημείο στο κέντρο του ποδιού, ακριβώς κάτω από τα μαξιλάρια των ποδιών όπου αρχίζει η αψίδα. Η δυσφορία που σχετίζεται με κακώσεις, σπασμούς, σφίξιμο και δυσκολία στην αναπνοή, συνδέεται με αυτή την περιοχή και το απαλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει.

5. Άνω κοιλιά. Η Greenyway, συνιστά να κάνετε μασάζ στην περιοχή μεταξύ του μέσου του ποδιού του μωρού σας και των μαξιλαριών των ποδιών, για να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα, την καούρα και τη δυσπεψία.

6. Κάτω κοιλιά. Το τμήμα μεταξύ της μέσης του ποδιού και της φτέρνας, συνδέεται με την κάτω κοιλιακή χώρα. Αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα καλό για να κάνετε μασάζ στα μωρά που πάσχουν από αέρια και φούσκωμα στο κάτω έντερο, τα οποία είναι συνηθισμένοι λόγοι δυσφορίας σύμφωνα με την Hearty Soul.

7. Λεκάνη. Τέλος, η πτέρνα του ποδιού συνδέεται με τη λεκάνη, τους γοφούς και την κοιλιά. Ο David Wolfe, εξηγεί ότι τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα και έτσι ο πόνος στους γοφούς είναι κοινό πρόβλημα, όπως και τα προβλήματα στάσης. Το τρίψιμο της φτέρνας, μπορεί επίσης να βοηθήσει στον πόνο της κοιλιάς και τη δυσκοιλιότητα.

Δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε τη στιγμή που το μωρό σας θα βρίσκεται ακίνητο και χαλαρό για να δοκιμάσετε τα παραπάνω. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ ενώ το μωρό κοιμάται ή τρώει, ή όταν βρίσκεστε σε άλλη χαλαρωτική θέση.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες για την υγεία του μωρού σας, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν γιατρό. Παρόλα αυτά, η ρεφλεξολογία είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική δωρεάν θεραπεία και ένας υπέροχος τρόπος να δεθείτε με το μωρό σας.

Credit: RemedyDaily

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories