FOOD

10 Χρήσιμες Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Διατηρήσετε τα Τρόφιμά σας Φρέσκα για Περισσότερο Καιρό. Η 6η είναι Χρυσός!

m
Όλοι θέλουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα τρόφιμα για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αλλά δεν έχουν όλοι τα μέσα για να πηγαίνουν να ψωνίζουν στα καταστήματα κάθε μέρα. Γι “αυτό αναπόφευκτα αντιμετωπίζουμε την ανάγκη να φυλάμε τα τρόφιμα στο σπίτι μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μοι…


Όλοι θέλουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα τρόφιμα για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αλλά δεν έχουν όλοι τα μέσα για να πηγαίνουν να ψωνίζουν στα καταστήματα κάθε μέρα. Γι “αυτό αναπόφευκτα αντιμετωπίζουμε την ανάγκη να φυλάμε τα τρόφιμα στο σπίτι μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μοιραζόμαστε  μαζί σας δέκα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε το φαγητό σας, χωρίς να ανησυχείτε αν θα χάσει τη φρεσκάδα του.

1. Κατεψυγμένο γάλα για αρκετές εβδομάδες

1

Αν έχετε αγοράσει αρκετή ποσότητα γάλα και συνειδητοποιείτε ότι πρόκειται να λείψετε για αρκετές μέρες, μην ανησυχείτε, δεν θα χαλάσει αν το βάλετε στην κατάψυξη. Υπάρχουν διάφοροι κανόνες , ωστόσο. Αδειάστε λίγο γάλα πριν από την κατάψυξη, καθώς θα αυξηθεί σε όγκο. Είναι καλύτερα να καταψύξετε φρέσκο γάλα και να το διατηρήσετε στην κατάψυξη όχι παραπάνω από 4-6 εβδομάδες.

2. Καταψύξτε αυγά σε μια παγοθήκη

2

Δες πως να χάσεις 10 Κιλά Μέχρι το Πάσχα ΤΩΡΑ!

Μερικές φορές δεν είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αυγά όσο είναι φρέσκα, ή χρησιμοποιούμε μόνο τα ασπράδια, και αφήνουμε τους κρόκους. Μην ανησυχείτε, μπορούν να καταψυχθούν και αυτά! Απλά σπάστε τα και αδειάστε το περιεχόμενό τους σε μια παγοθήκη, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή ζάχαρη (αυτό θα διατηρήσει την υφή τους). Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε τα όπως θέλετε.

3. Κρατήστε την αγαπημένη σας σάλτσα σε μια σακούλα κατάψυξης

3

Η σάλτσα που περίσσεψε, είναι ένα άλλο τρόφιμο που μπορεί να καταψυχθεί. Ρίξτε τη σε μια σακούλα αποθήκευσης , και μέσα σε μια ώρα θα έχει παγώσει αρκετά, ώστε να τη διαχωρίσετε σε μερίδες και να τη προσθέσετε κατά το μαγείρεμα.

4. Τα φύλλα μαρουλιού τυλιγμένα σε μια χαρτοπετσέτα θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο καιρό

4

Το μαρούλι, θα παραμείνει φρέσκο και τραγανό για μια εβδομάδα, αν το τυλίξετε σε χαρτί κουζίνας.  Η υπερβολική υγρασία θα εμποτίσει το χαρτί και δεν θα αφήσει τα φύλλα να μαραθούν.

5. Τα μήλα μπορούν να φυλαχτούν στο ψυγείο για αρκετούς μήνες

5

Τα μήλα συνήθως μένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό από τα περισσότερα άλλα φρούτα όπως είναι, αλλά γνωρίζατε ότι διατηρούν όλη τη γεύση τους στο ψυγείο για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα; Το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους.  Τυλίξτε το κάθε μήλο σε ένα φύλλο εφημερίδα, για παράδειγμα.

6. Αποθηκεύστε τα καρότα σε άμμο για να τους διατηρήσετε φρέσκα

6

Οι κηπουροί συνιστούν την αποθήκευση των καρότων στην άμμο , που φαίνεται λογικό: η άμμος μειώνει την εξάτμιση του νερού και επιβραδύνει τη σήψη.

7. Εμποδίστε το τυρί cottage και το ξινόγαλα να χαλάσουν γυρίζοντας ανάποδα

7

Το τυρί cottage και το ξινόγαλα θα παραμείνουν φρέσκα για διπλάσιο χρόνο αν τα βάλετε στο ψυγείο σας ανάποδα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο εσωτερικό τους που αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων.

8. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια θα μείνουν φρέσκα αν τα βάλετε σε ένα ποτήρι με νερό

8

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορούν να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους περισσότερο χρόνο, αν τα φυλάξετε σε ένα βάζο γεμάτο με νερό. Κόψτε την κορυφή των κρεμμυδιών όποτε τα χρειάζεστε και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν.

9. Τα φρέσκα φυλλώδη λαχανικά διατηρούνται καλύτερα σε γυάλινα βάζα

9

Ένα γυάλινο βάζο είναι το καλύτερο δοχείο για φρέσκα μυρωδικά και φυλλώδη λαχανικά. Το κρεμμύδι, το σκόρδο, και ο μαϊντανός θα διατηρήσουν τη γεύση τους για ένα μήνα , όταν αποθηκεύονται κατά αυτόν τον τρόπο. Τα λαχανικά δεν θα χαλάσουν, δεν θα μαραθούν, ούτε θα χάσουν το άρωμά τους.

10. Προφυλάξτε το μέλι από την οξείδωση, αποθηκεύοντάς τα σε ένα γυάλινο βάζο

10

Το μέλι μπορεί να διατηρήσει τις χρήσιμες ιδιότητες του για πολλά χρόνια, αλλά είναι σημαντικό να το αποθηκεύσετε σωστά . Το καλύτερο δοχείο είναι ένα σκούρο γυάλινο βάζο με ένα στεγανό καπάκι. Δοχεία κατασκευασμένα από μέταλλο, σμάλτο, ή ψευδάργυρο δεν είναι κατάλληλα για το μέλι , καθώς οξειδώνεται σε επαφή με μεταλλικά υλικά.

Credit: BrightSide

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας