FOOD

Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ΧΩΡΙΣ θερμίδες!

10
ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.

Για τη βάση
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι…


ΜΙΑ ΤΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.

Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες!

Για τη βάση
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.

Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).

Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

Πηγή: fantastikomagazine.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας