ΥΓΕΙΑ

Κάθε φορά που καπνίζεις, αυτές είναι όλες οι βλαβερές ουσίες που διεισδύουν στον οργανισμό σου!

Όλοι γνωρίζουμε οτι τα τσιγάρα κάνουν κακό στην υγεία μας. Ωστόσο, το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αποτρέψιμη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , 484.000 Αμερικανοί χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα ετησίως. Επίσης, 3.200 Αμερικανοί ηλικίας κάτω των 18, καπνίζουν για πρώτη φορά…


Όλοι γνωρίζουμε οτι τα τσιγάρα κάνουν κακό στην υγεία μας. Ωστόσο, το κάπνισμα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη αποτρέψιμη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων , 484.000 Αμερικανοί χάνουν τη ζωή τους από το κάπνισμα ετησίως. Επίσης, 3.200 Αμερικανοί ηλικίας κάτω των 18, καπνίζουν για πρώτη φορά κάθε μέρα. Αν είστε καπνιστής, μπορεί και να σταματήσετε να καπνίζετε, αν μάθετε τι πραγματικά περιέχουν τα τσιγάρα.

Ο SmokeFreeForsythe.org έχει ένα φανταστικό γράφημα, το οποίο εμφανίζεται κάτω, που δείχνει τα οδυνηρά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα τσιγάρα. Τα ονόματα εξαμίνη, στεατικό οξύ, και το κάδμιο μπορεί να μην σας λένε και πολλά, μέχρι να δείτε την εικόνα που ακολουθεί και να κατανοήσετε το νόημά της.

1

Αν δεν φοβάστε αυτά που δείχνει το διάγραμμα, καλό είναι να το κάνετε. Καθώς αυτά που βλέπετε όντως ισχύουν..

Τα τσιγάρα περιέχουν κάδμιο από μπαταρίες, βουτάνιο από το υγρό του αναπτήρα, μεθάνιο από αέρια υπονόμων, και αρσενικό από δηλητήριο. Μπορούν επίσης να περιέχουν αμμωνία από καθαριστικά τουαλέτας, μεθανόλη από καύσιμα πυραύλων, εξαμίνη από αναπτήρες μπάρμπεκιου, και στεατικό οξύ από κερί.

Μπορεί να είστε χρόνιος καπνιστής, και αυτό το διάγραμμα να μην σας λέει κάτι και να μην σας κάνει να κόψετε το κάπνισμα. Αλλά συνεχίστε να διαβάζετε το κείμενο και ίσως αλλάξετε γνώμη.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Ένα χρόνο μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος της καρδιακής νόσου μειώνεται στο μισό.

Εάν χρειάζεστε επιπλέον λόγους για να σταματήσετε το κάπνισμα, σκεφτείτε πόσο γρήγορα μπορεί το σώμα σας να ανακάμψει αν σταματήσετε να καπνίζετε. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία αναφέρει ότι μόλις 20 λεπτά μετά το κάπνισμα,  πέφτει ο ρυθμός της καρδιάς και η αρτηριακή πίεση.

Και αυτό δεν σταματάει εκεί.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η κυκλοφορία σας βελτιώνεται και η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται. Ένα χρόνο μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος της καρδιακής νόσου μειώνεται στο μισό.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες άμεσες αλλαγές που θα παρατηρήσετε αμέσως. Τα τρόφιμα θα έχουν καλύτερη γεύση, η αναπνοή σας, τα μαλλιά και τα ρούχα σας θα μυρίζουν καλύτερα, και τα δόντια και τα νύχια σας θα γίνουν από κίτρινα λευκά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τα οφέλη είναι τεράστια. Δοκιμάστε να κόψετε το τσιγάρο και θα αισθανθείτε αμέσως πολύ καλύτερα!

Πηγή: daddy-cool.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας