ΥΓΕΙΑ

Τι λέει ο μήνας γέννησής σας για την υγεία σας;

Ερευνητές από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, έπειτα από μελέτες σε 1,7 εκατομμύρια ασθενείς, ανακάλυψαν μια εκπληκτική συσχέτιση ανάμεσα στον μήνα που έχει γεννηθεί κανείς και τις πιθανότητες που έχει να εμφανίσει διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων καρδιοπάθειες, ιογενείς λοιμώξεις και ΔΕΠΥ. Παρόλο που η ιδέα ότι ο μήνα…


Ερευνητές από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, έπειτα από μελέτες σε 1,7 εκατομμύρια ασθενείς, ανακάλυψαν μια εκπληκτική συσχέτιση ανάμεσα στον μήνα που έχει γεννηθεί κανείς και τις πιθανότητες που έχει να εμφανίσει διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων καρδιοπάθειες, ιογενείς λοιμώξεις και ΔΕΠΥ. Παρόλο που η ιδέα ότι ο μήνας γέννησης μπορεί να προδικάσει το μέλλον της υγείας κάποιου μοιάζει παρατραβηγμένη, η επιστημονική κοινότητα έδειξε να συμφωνεί με τα παρακάτω αποτελέσματα.

Αναλύοντας, λοιπόν, δείγματα από 1,7 εκατ. άτομα στη Νέα Υόρκη, για 1.600 συνολικά ασθένειες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι 55 από αυτές τις ασθένειες εξαρτώνται σημαντικά από τον μήνα γέννησης των ατόμων. Γιατί; Οι ειδικοί λένε ότι η εποχή του χρόνου που γεννήθηκε κανείς, δείχνει τους περιβαλλοντικούς παράγοντες στους οποίους εκτέθηκε κατά την γέννα και στα πρώτα στάδια της ζωής. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τη μελλοντική υγεία του ατόμου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας:

Δείτε παρακάτω μία λίστα με τις σοβαρότερες ασθένειες και τους μήνες γέννησης με τους οποίους σχετίζονται:

1

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι μήνες με τις λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξει κανείς κάποια νόσο είναι ο Μάιος και ο Αύγουστος.

Όπως λένε οι επιστήμονες, στόχος της έρευνας δεν είναι να πανικοβάλλει το κοινό, αλλά να βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν ποιοι άλλοι παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για την εκδήλωση ασθενειών, αλλά και το κοινό να προλάβει ενδεχόμενες νόσους.

Πηγή: mama365.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories