ΥΓΕΙΑ

21 Κόλπα που Μπορούμε Όλοι να Κάνουμε με το Σώμα μας

Είτε έχετε πονόλαιμο ή πονοκέφαλο, ή θέλετε να μη νιώθετε πόνο όταν δίνετε αίμα, μπορείτε να ξεγελάσετε το σώμα σας για να μη νιώθετε πόνο ή ενόχληση. Δοκιμάστε τα και δείτε τη διαφορά!

Θεραπεύστε ένα γαργαλητό στο λαιμό

Αντί να ξύσετε το λαιμό σας, δοκιμάστε να ξύσετε το αυτί σας. Όταν τα νεύρα στο αυτί διεγείρονται, δημιουργείται ένα αντανακ…


Είτε έχετε πονόλαιμο ή πονοκέφαλο, ή θέλετε να μη νιώθετε πόνο όταν δίνετε αίμα, μπορείτε να ξεγελάσετε το σώμα σας για να μη νιώθετε πόνο ή ενόχληση. Δοκιμάστε τα και δείτε τη διαφορά!

Θεραπεύστε ένα γαργαλητό στο λαιμό

Αντί να ξύσετε το λαιμό σας, δοκιμάστε να ξύσετε το αυτί σας. Όταν τα νεύρα στο αυτί διεγείρονται, δημιουργείται ένα αντανακλαστικό στο λαιμό, που προκαλεί ένα μυϊκό σπασμό. Αυτός ο σπασμός ανακουφίζει το γαργαλητό.

Ακούστε καλύτερα.

Αν κάποιος μιλάει χαμηλόφωνα, είναι ενοχλητικό να μη καταλαβαίνετε τι λέει. Αν κλίνετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά, θα ακούτε καλύτερα, παρά αν το κάνατε με το αριστερό. Το δεξί αυτί πιάνει καλύτερα τις φωνές, ενώ το αριστερό πιάνει καλύτερα μουσικούς τόνους.

Ηρεμήστε με κρύο νερό

Αν νιώθετε νευρικότητα, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας. Αυτό έχει την ίδια επίδραση όπως όταν βουτάμε στο νερό. Μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά. Όσο πιο κρύο το νερό και όσο περισσότερο κρατάτε την αναπνοή σας, δίνει την εντύπωση στο σώμα ότι βουτάτε σε κρύο νερό.

Ξεπεράστε την ανάγκη σας για ούρηση

Αν θέλετε να ουρήσετε και δεν υπάρχει τουαλέτα, σκεφτείτε κάτι αισθησιακό που θα σας κάνει να διεγερθείτε. Αυτό διεγείρει τον εγκέφαλο και θα σας γλιτώσει από την δυσφορία της αδυναμίας ούρησης.

Μειώστε το αίσθημα πόνου όταν δίνετε αίμα

Το να δωρίζετε αίμα είναι κάτι αξιέπαινο. Ο πόνος όμως που συνοδεύεται, δεν είναι και τόσο καλός. Φαίνεται πως αν βήξετε τι στιγμή που εισχωρεί η βελόνα, μπορεί να μειώσει το πόνο. Προκαλεί μια ξαφνική και προσωρινή πίεση στο στήθος και στο νωτιαίο μυελό, που αναστέλλει τη μεταφορά του πόνου στον νωτιαίο μυελό.

Καταπιείτε πολλά μεγάλα χάπια μαζί

Για να καταπιείτε περισσότερα από ένα χάπια με τη μία, πιείτε μια μεγάλη γουλιά νερό χωρίς να το καταπιείτε και βάλτε μέσα στο στόμα τα χάπια. Οι κάψουλες θα επιπλεύσουν και θα ανέβουν κοντά στον οισοφάγο σε σωστή θέση για κατάποση.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Καθαρίστε βουλωμένη μύτη

Πιέστε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και πιέστε ανάμεσα στο φρύδια σας με ένα δάχτυλο. Το οστό της ύνιδας περνάει ανάμεσα από τις ρινικές διόδους στο στόμα, και θα αναγκαστεί να κουνηθεί, χαλαρώνοντας τη συμφόρηση. Κάντε το για 20 δευτερόλεπτα και η μύτη σας θα αρχίζει να καθαρίζει.

Καταπολεμήστε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση με τη στάση ύπνου

Αν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά θα μειώσετε την εμφάνιση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία, και όταν κοιμάστε στη δεξιά πλευρά, το στομάχι σας πέφτει πιο ψηλά από τον οισοφάγο, που επιτρέπει στα οξέα του στομαχιού να ανέβουν στο λαιμό σας. Ενώ στην αριστερή πλευρά, το στομάχι θα είναι πιο χαμηλά από τον οισοφάγο και δε θα το βιώνετε αυτό.

Θεραπεύστε το πονόδοντο

Αν βάλετε πάγο στο πάνω μέρος του χεριού σας, ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη, στο σημείο που σχηματίζεται ένα V, τότε μπορείτε να μειώσετε το πονόδοντο μέχρι και 50%, σε σύγκριση με το μη χρησιμοποιήσετε καθόλου πάγο. Τα νεύρα που υπάρχουν σε αυτό το σημείο, διεγείρουν την περιοχή του εγκεφάλου που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

Κάντε να εξαφανιστούν τα εγκαύματα

Αν έχετε καμμένα δάχτυλα, εφαρμόστε πίεση στα σημεία του άλλου χεριού. Με αυτό τον τρόπο το καμμένο δέρμα θα επανέλθει στη κανονική θερμοκρασία και είναι λιγότερο πιθανό να βγάλετε φουσκάλες.

Σταματήστε τη ζάλη.

Τοποθετήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Ο λαβύρινθος του αυτιού είναι υπεύθυνο για την ισορροπία, και περιέχει ένα υγρό που έχει την ίδια πυκνότητα με το αίμα. Τα νεύρα στο χέρι είναι ευαίσθητα και λειτουργεί καλύτερα αν πιάσετε κάτι σταθερό, παρά αν βάλετε το πόδι σας στο πάτωμα.

Αναπνεύστε καλύτερα όταν τρέχετε

Ενώ οι περισσότεροι εκπνέουν όταν πατάνε το δεξί τους πόδι κάτω, αυτό πιέζει το συκώτι, που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά και πιέζεται το διάφραγμα. Έτσι εκπνέοντας όταν πατάτε το αριστερό σας πόδι είναι περισσότερο ιδανικό.

Σταματήστε αιμορραγία μύτης

Βάλτε λίγο βαμβάκι κάτω από το άνω χείλος σας, στα πάνω ούλα σας. Πιέζοντας σε αυτό το σημείο θα σταματήσει την αιμορραγία.

Επαναφέρετε τους χτύπους της καρδιάς στο φυσιολογικό

Αν θέλετε να ελαττώσετε τη νευρικότητα, φυσήξτε τον αντίχειρά σας. Ο χτύπος της καρδιάς σας θα επανέλθει στη κανονική κατάσταση και θα ηρεμήσετε.

Μειώστε την επίδραση του «brain freeze»

Όταν παγώνει ο εγκέφαλός μας από κάτι παγωμένο, πιέστε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο. Όσο περισσότερη έκταση και πίεση εφαρμόσετε, τόσο πιο σύντομα θα ανακουφιστείτε.

Προλάβετε τη μυωπία

Αν ασχολείστε πολλές ώρες με υπολογιστή, κάθε μερικές ώρες κλείστε τα μάτια σας, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και μετά από μερικά δευτερόλεπτα εκπνεύστε και χαλαρώστε.

Ξεμουδιάστε ένα άκρο

Για να επανέλθει ένα μουδιασμένο χέρι ή πόδι στο φυσιολογικό, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώθε. Το μυρμήγκιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αναπνεύστε περισσότερο κάτω από το νερό

Αν θέλετε να αναπνεύσετε για περισσότερη ώρα κάτω από το νερό, πάρτε τρεις σύντομες αναπνοές. Με αυτό το κόλπο ξεγελάτε τον εγκέφαλό σας να σκεφτεί ότι έχει περισσότερο οξυγόνο και μπορεί να σας κερδίσει παραπάνω 10 δευτερόλεπτα.

Ενισχύστε τη μακροπρόθεσμη μνήμη

Πριν τον βραδινό ύπνο ξαναδείτε το κείμενο που έχετε να μάθετε. Η μακροπρόθεσμη μνήμη χτίζεται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, και έτσι ότι διαβάσετε λίγο πριν κοιμηθείτε είναι πιθανό να ενσωματωθεί στη μακροπρόθεσμη μνήμη.

Ανακουφίστε άμεσα ημικρανίες

Πιέστε στο σημείο ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα, με τα δάχτυλα του άλλου χεριού για 2 λεπτά και επαναλάβετε. Μετά από 4 λεπτά θα αρχίσετε να νιώθετε ανακούφιση από ημικρανίες και πονοκεφάλους. Με αυτό τον τρόπο κυκλοφορεί αίμα στο κεφάλι και το λαιμό.

Μοιραστείτε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές με τους φίλους σας στο Facebook!

Credit: damn.com

 

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories