ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγρίεψε ο καιρός με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι το Σάββατο

Υποτροπή του καιρού με χιόνια και στην Αττική βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Χειμωνιάτικο είναι πλέον το σκηνικό του καιρού, ενώ τα χιόνια κατεβαίνουν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σήμερα στα ορεινά των ίδιων περιοχών. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε αρκ…


Υποτροπή του καιρού με χιόνια και στην Αττική βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Χειμωνιάτικο είναι πλέον το σκηνικό του καιρού, ενώ τα χιόνια κατεβαίνουν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σήμερα στα ορεινά των ίδιων περιοχών. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε αρκετά πεδινά της βόρειας χώρας. Στις ίδιες περιοχές και έως το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις ίδιες περιοχές και θα επεκταθεί και στα ημιορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα όμως της ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλα τα ηπειρωτικά και το βράδυ θα σταματήσουν.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί, ωστόσο, ότι από το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς το πρωί της Κυριακής αναμένεται παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός μέχρι και το πρωί της Δευτέρας.

Χιόνια στην Αττική περιμένει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως αναφέρει στο facebook: «Υποτροπή του καιρού κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται στα βόρεια και πρόσκαιρα και στα ανατολικά της Αττικής με βροχή κατά διαστήματα. Προσοχή! Προς το ξημέρωμα και μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα ορεινά τμήματα άνω των 450 περίπου μέτρων των δήμων Ταναγρας (Βοιωτία), Ωρωπού, Αχαρνών, Φυλής και Μάνδρας – Ειδυλλίας με ικανοποιητική χιονόστρωση κυρίως πάνω από τα 600 περίπου μέτρα, τοπικά και χαμηλότερα! Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά»!

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν περιοχές της βόρειας Χαλκιδικής, καθώς το κύμα του χιονιά ενέσκηψε πριν τα μεσάνυχτα και πολλές περιοχές ντύθηκαν στα λευκά, ενώ οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Από τη Βαρβάρα και στη Στρατονίκη, μέχρι την Αρναία, το Νεοχώρι και το Παλαιοχώρι το έχει στρώσει για τα καλά και η τροχαία εφιστά την προσοχή στους οδηγούς που θα κινηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της βόρειας Χαλκιδικής.

Ήδη μηχανήματα του δήμου Αριστοτέλη και της Περιφέρειας καθαρίζουν κεντρικούς δρόμων οικισμών.

Δείτε τις φωτογραφίες

1

2

3

4

5

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories