ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με τι Καιρό θα σουβλίσουμε τον Οβελία σύμφωνα με την ΕΜΥ

Με καλό καιρό το ψήσιμο του οβελία. Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τόσο στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα όσο και στο ψήσιμο του οβελία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις και να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Οι εκδρομείς των εορτ…


Με καλό καιρό το ψήσιμο του οβελία. Στους 20 βαθμούς η θερμοκρασία

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός τόσο στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα όσο και στο ψήσιμο του οβελία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις και να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Οι εκδρομείς των εορτών του Πάσχα θα έχουν την ευκαιρία να σουβλίσουν τον οβελία με ήλιο, καθώς ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος.Εξαίρεση θα αποτελεί η βόρεια Ελλάδα, όπου θα πρέπει μέχρι αργά το μεσημέρι να έχουν τελειώσει με το γιορτινό τραπέζι, αφού υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να τους πιάσει βροχή.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος «κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, άρα σαν μέσος όρος όλου του μήνα, γιατί πάμε ανά δεκαήμερο, όταν λέμε 21, 22 βαθμούς σημαίνει ότι είμαστε καλά, είμαστε λίγο πιο πάνω από τα συνηθισμένα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι φυσιολογικές ως λίγο υψηλές οι θερμοκρασίες. Γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, που θα έχουμε όλες αυτές τις ημέρες και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα».

Όπως τόνισε ο κ. Λάλος με καλό καιρό θα ταξιδέψουν όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις γιορτές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

«Όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα. Από κει και πέρα οι απογευματινές μπόρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι περισσότερες στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο».

Όσον αφορά το ψήσιμο του οβελία ανήμερα του Πάσχα ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ δήλωσε ότι «παρότι έχουμε έναν τέτοιο καιρό με απογευματινές μπόρες δεν είναι εύκολο κανείς να πει ψήστε ή μην ψήσετε. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα, δηλαδή θα είναι κάτι περισσότερο από την απογευματινή μπόρα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα».

Οπότε μέχρι τα τώρα προγνωστικά φαίνεται πως μόνο η βόρεια Ελλάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα κι αυτά από το μεσημέρι και μετά. Οι υπόλοιπες περιοχές μπορεί να έχουν συννεφιά από το απόγευμα της Κυριακής, αλλά δεν φαίνεται να φτάνουν οι βροχές νοτιότερα. «Σε γενικές γραμμές θα είναι ένα καλό Πάσχα, από άποψη καιρού, καθώς από την κεντρική Ελλάδα και νοτιότερα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», συμπλήρωσε ο κ. Λάλος.

Η προειδοποίηση του Τάσου Αρνιακού για το Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία…

Ο Τάσος Αρνιακός, αν και επιφυλακτικός, τόνισε: Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, όλα δείχνουν όμως, ότι από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε καλές θερμοκρασίες, ζέστη και καλό καιρό, μέχρι 25 βαθμούς. Ομως, από εκεί και πέρα, αν και φαίνεται ότι θα διατηρηθούν οι ζέστες, υπάρχει ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τα Δυτικά και που από τη Μεγάλη Πέμπτη θα χαλάσει τον καιρό, με βροχές και τη Μεγάλη Παρασκευή. Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, δείχνει να είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε Πάσχα, ίσως υπάρξουν μεσημεριανές αστάθειες και βροχές, οπότε καλό θα είναι να ψήσουμε νωρίς…».

Πηγή: newsitamea.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories