ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Απίστευτη έρευνα: Οι Μητέρες που Γκρινιάζουν συχνά μεγαλώνουν τις πιο Επιτυχημένες Κόρες, σύμφωνα με την Επιστήμη!

e
Με ακούς; Κάνε τα μαθήματά σου. Βόλεψε τα ρούχα σου. Γιατί είναι η τσάντα σου στη μέση του δαπέδου; Πλύνε τα πιάτα. Με ακούς; Να γυρίσεις στο σπίτι στις 20:00. Πήγαινε διάβασε. Μοιάζω για υπηρέτρια; Καθάρισε το δωμάτιό σου…

Αν λέτε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, τις δηλώσεις και τις ρητορικ…


Με ακούς; Κάνε τα μαθήματά σου. Βόλεψε τα ρούχα σου. Γιατί είναι η τσάντα σου στη μέση του δαπέδου; Πλύνε τα πιάτα. Με ακούς; Να γυρίσεις στο σπίτι στις 20:00. Πήγαινε διάβασε. Μοιάζω για υπηρέτρια; Καθάρισε το δωμάτιό σου…

1

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

Αν λέτε κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, τις δηλώσεις και τις ρητορικές ερωτήσεις επανειλημμένα κάθε ημέρα στην κόρη σας… καλά κάνετε. Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνετε. Γκρινιάξτε άφοβα! Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μητέρες που γκρινιάζουν είναι πιο πιθανό να μεγαλώσουν επιτυχημένες κόρες.

2

H ερευνήτρια Ericka Rascon-Ramirez από το Πανεπιστήμιο του Essex, ανέπτυξε μια μελέτη που έδειξε ότι «πίσω από κάθε επιτυχημένη γυναίκα κρύβεται η γκρίνια της μαμάς της».

Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία από τη ζωή 15.000 κοριτσιών, ηλικίας 13 και 14 ετών από το 2004 έως το 2010. Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ramirez διαπίστωσε ότι οι γονείς και κυρίως οι μητέρες, δημιουργούν τις προσδοκίες και τις πεποιθήσεις στις κόρες τους για την συμμετοχή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα κορίτσια που έχουν μητέρες με υψηλότερες προσδοκίες για αυτές, ώθησαν τις κόρες τους να κάνουν καλύτερες επιλογές ζωής. Η έρευνα αποκάλυψε πως η γκρίνια του γονέα μειώνει την πιθανότητα ενός κοριτσιού να μείνει έγκυος κατά 4% σε σύγκριση με τους γονείς με μέτριες φιλοδοξίες. Αυτά τα κορίτσια έχουν περισσότερες πιθανότητες να φοιτήσουν σε ένα πανεπιστήμιο και να έχουν μια επιτυχημένη καριέρα με καλύτερο μισθό.

Συνεχίστε λοιπόν την γκρίνια άφοβα!

3

Ίσως τελικά μια γκρινιάρα μαμά να είναι το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών της. Μπορούν να γκρινιάζουν για να τις καθημερινές δουλειές, έτσι ώστε οι κόρες τους να καλλιεργούν τις συνήθειες μιας ζωής που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία τους όταν αναπόφευκτα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πραγματικό κόσμο.

Credit: Shareably

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας