ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτός ο σπάνιος άσπρος τάρανδος αποδεικνύει ότι η φύση είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός.

Ένας σπάνιος πανέμορφος λευκός τάρανδος πρόσφατα εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε πριν λίγο καιρό κοντά στο Mala της Σουηδίας.

Γενικά τάρανδοι συναντώνται στη Σκανδιναβία (συμπεριλαμβανομένης και της Ισλανδίας), στην ευρωπαϊκή Ρωσία, στη Βόρεια Αμερική, στη Γροιλανδία, στον Καναδά και στην Αλάσκα. Το 1952 οι τάρανδοι επανεισήχθησαν στη Σκωτία, καθώ…


Ένας σπάνιος πανέμορφος λευκός τάρανδος πρόσφατα εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε πριν λίγο καιρό κοντά στο Mala της Σουηδίας.

Γενικά τάρανδοι συναντώνται στη Σκανδιναβία (συμπεριλαμβανομένης και της Ισλανδίας), στην ευρωπαϊκή Ρωσία, στη Βόρεια Αμερική, στη Γροιλανδία, στον Καναδά και στην Αλάσκα. Το 1952 οι τάρανδοι επανεισήχθησαν στη Σκωτία, καθώς τα φυσικά κοπάδια είχαν εκλείψει τον 10ο αιώνα.

Σε αυτή την φωτογραφία όμως δεν θα δούμε ένα κοινό τάρανδο. Πρόκειται για ένα ζώο αλμπίνο, όπου το τρίχωμά του έχει ασπρίσει εξαιτίας κάποιας πάθησης με τη μελανίνη στον οργανισμό του που αποχρωματίζει σιγά-σιγά τις τρίχες.

Το γεγονός αυτό το καθιστά πάρα πολύ σπάνιο στο ζωικό βασίλειο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από ερασιτέχνη που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην περιοχή και γρήγορα κυκλοφόρησε στα διαδίκτυο.

a1

πηγή

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories