ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το λιμνοσπήλαιο στην Κεφαλλονιά που εντυπωσιάζει. Ένα γεωλογικό θαύμα που χρησιμοποιούνταν για λατρευτικές τελετές…

Κάθε σπήλαιο είναι μοναδικό και αξιοθαύμαστο έργο της φύσης, όμως το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά αφήνει άφωνο τον επισκέπτη με τα σμαραγδένια του νερά και την επιβλητική ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στον Καραβόμυλο σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από την πόλη της Σάμης. Η υπόγεια λίμνη του σπηλαίου βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφο…


Κάθε σπήλαιο είναι μοναδικό και αξιοθαύμαστο έργο της φύσης, όμως το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά αφήνει άφωνο τον επισκέπτη με τα σμαραγδένια του νερά και την επιβλητική ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στον Καραβόμυλο σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από την πόλη της Σάμης. Η υπόγεια λίμνη του σπηλαίου βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και βάθος από 10 μ. έως 40 μ. Οι σταλακτίτες ηλικίας 16.000 έως 20.000 χρόνων στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου…. a1

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι μια κατακόρυφη φυσική είσοδος που δημιουργήθηκε από την πτώση των βράχων ενός τμήματος της οροφής. Το φυσικό άνοιγμα επιτρέπει στο φως του ήλιου να περνά στο εσωτερικό του σπηλαίου δίνοντας μοναδικές αποχρώσεις του γαλάζιου στο νερό, δημιουργώντας ένα εξωτικό τοπίο. Επίσης, οι ηλιαχτίδες που περνούν δίνουν μοναδικές αποχρώσεις στα τοιχώματα του σπηλαίου.

Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει ένα μικρό νησάκι μήκους 30 μέτρων, στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν δύο βουναλάκια ύψους 8 και 9 μέτρων. Ανασκαφές που έγιναν στο νησάκι έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα, που πιστοποιούν ότι το σπήλαιο χρησιμοποιούνταν για λατρευτικές τελετές προς τον θεό Πάνα. Επίσης, τα ευρήματα πιστοποιούν την παρουσία γυναικείων μορφών, τις γνωστές Νύμφες για αυτό και το σπήλαιο επονομάζεται και “Σπήλαιο των Νυμφών”.

Επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι το νερό της λίμνης επικοινωνεί υπογείως με το νερό στις Καταβόθρες του Αργοστολίου, ένα από τα γεωλογικά μυστήρια της Κεφαλλονιάς….

a1

Αξίζει όταν επισκεφθείτε την Κεφαλλονιά να κάνετε βαρκάδα στο σπήλαιο και να θαυμάσετε τους χρωματισμούς των νερών και τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης είναι ανοικτό για τους επισκέπτες της από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα όλες τις ημέρες. Η πρόσβαση και η περιήγηση στο χώρο είναι απολύτως ασφαλής και πραγματοποιείται από έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα σας ξεναγήσει στη λίμνη….

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

a1

Περιηγηθείτε στο σπήλαιο της Μελισσάνης μέσα από το βίντεο:…

πηγή

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories