ΖΩΔΙΑ

Τι Είναι Τα Δεκαήμερα Του Κάθε Ζωδίου Και Πώς Θα Βρεις Σε Ποιο Ανήκεις;

Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε από το βασικό: Ο Ήλιος χρειάζεται ένα χρόνο για να περάσει από το ένα ζώδιο στο άλλο, όμως δεν πρόκειται για ένα έτος 365 ημερών. Για την ακρίβεια, το διάστημα που χρειάζεται είναι 365,25 ημέρες.

Κάθε τέταρτη χρονιά (το γνωστό σε όλους δίσεκτο έτος), προσθέτουμε μια ημέρα στο ημερολόγιο, την 29η Φεβρουαρίου, «κάνοντας» …


Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε από το βασικό: Ο Ήλιος χρειάζεται ένα χρόνο για να περάσει από το ένα ζώδιο στο άλλο, όμως δεν πρόκειται για ένα έτος 365 ημερών. Για την ακρίβεια, το διάστημα που χρειάζεται είναι 365,25 ημέρες.

Κάθε τέταρτη χρονιά (το γνωστό σε όλους δίσεκτο έτος), προσθέτουμε μια ημέρα στο ημερολόγιο, την 29η Φεβρουαρίου, «κάνοντας» το έτος 366 ημέρες.

Αυτός είναι ο λόγος που οι ημερομηνίες που αλλάζει το ζώδιο (η θέση του Ήλιου δηλαδή) παρουσιάζουν κάποιες διαφορές (πάνω-κάτω 1 μέρα). Δηλαδή, ο Κριός ξεκινά 20 ή 21 Μαρτίου και τελειώνει στις 19 ή 20 Απριλίου… κ.ο.κ.

Επιπλέον, είναι συνηθισμένη η φράση που ακούμε ή διαβάζουμε «οι Κριοί του δευτέρου δεκαημέρου επηρεάζονται περισσότερο…» ή «ευνοούνται οι Δίδυμοι του τρίτου δεκαημέρου…». Τι είναι όμως τα δεκαήμερα;

Κάθε ζώδιο καταλαμβάνει 30 μοίρες του ζωδιακού κύκλου (30Χ12=360) ή για να είμαστε πιο ακριβείς 29 μοίρες και 59 πρώτα λεπτά και χωρίζεται σε 3 δεκαήμερα.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Α’ Δεκαήμερο: Από 0 μοίρες 0 λεπτά (έναρξη του ζωδίου) έως 9 μοίρες και 59 λεπτά

Β’ Δεκαήμερο: Από 10 μοίρες 0 λεπτά έως 19 μοίρες και 59 λεπτά

Γ’ Δεκαήμερο: Από 20 μοίρες 0 λεπτά έως 29 μοίρες και 59 λεπτά

Όπως γίνεται αντιληπτό μετά από όσα προαναφέρθηκαν, είναι σημαντικό να ξέρουμε την ακριβή θέση του Ήλιου κατά τη στιγμή της γέννησής μας (εκτός από την ημερομηνία, να γνωρίζουμε και την ώρα γέννησής μας). Γιατί;

Πρώτον για να είμαστε σίγουροι ότι ανήκουμε στο συγκεκριμένο ζώδιο (μη γελάς, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν γεννηθεί πάνω στην αλλαγή και θεωρούν ότι είναι άλλο ζώδιο) και δεύτερον για να βρούμε σε ποιο δεκαήμερο ανήκουμε, ιδιαίτερα όσον αφορά στις Προβλέψεις, δηλ. κατά πόσο και πότε επηρεαζόμαστε θετικά ή αρνητικά από έναν πλανήτη.

Πηγή:astrology.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories