FEATURED ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Κινούμενα αγάλματα ενός άντρα και μιας γυναίκας αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους, απεικονίζουν τέλεια πως είναι η πραγματική αγάπη

Υπήρξαν πολλές μεγάλες ιστορίες αγάπης στην ιστορία της ανθρωπότητας – από τον Αδάμ και την Εύα, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, στον John Lennon και τη Γιόκο Όνο.

Αλλά εδώ είναι μια ιστορία αγάπης που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει: του Ali και της Nino.

Γράφτηκε από τον συγγραφέα του Αζερμπαϊτζάν με το όνομα Κουρμπάν Σαΐντ, το μυθιστόρημα απεικο…


Υπήρξαν πολλές μεγάλες ιστορίες αγάπης στην ιστορία της ανθρωπότητας – από τον Αδάμ και την Εύα, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, στον John Lennon και τη Γιόκο Όνο.

Αλλά εδώ είναι μια ιστορία αγάπης που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει: του Ali και της Nino.

Γράφτηκε από τον συγγραφέα του Αζερμπαϊτζάν με το όνομα Κουρμπάν Σαΐντ, το μυθιστόρημα απεικονίζει ένα ρομαντικό ειδύλλιο ανάμεσα σε ένα μουσουλμάνο αγόρι, τον Αλί, και της γεωργιανής πριγκίπισσας, Nino. Ερχόμενοι από διαφορετικά πολιτισμικά και θρησκευτικά υπόβαθρα, αυτά τα πιτσουνάκια αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην πορεία τους, για να βρεθούν τελικά χωριστά στην αιωνιότητα από την εισβολή της Σοβιετικής Ρωσίας.

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1937, η ιστορία έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες και έχει γυριστεί και σε ταινία. Αλλά κανένα αφιέρωμα δεν συγκρίνεται με αυτό το μνημείο που στέκεται στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Περπατώντας κατά μήκος της ακτής της παραθαλάσσια πόλης Μπατούμι στην Γεωργία, θα δείτε δύο τεράστιες φιγούρες που μοιράζονται ένα έντονο βλέμμα. Αυτοί είναι ο Ali και η Νίνο.

#алиинино

A photo posted by Ника Литвинова (@nika0434) on

Γνωστή και ως το «Άγαλμα της Αγάπης» είναι μία κατασκευή ύψους 7 μέτρων από υλικό χάλυβα που δημιουργήθηκε από μία γεωργιανή καταξιωμένη καλλιτέχνη, την Tamara Kvesitadze.

Το άγαλμα περιγράφει την ιστορία αγάπης του Ali και της Νίνο και το κάνει με τον πιο εκπληκτικό και, κυριολεκτικά, κινούμενα δυνατό τρόπο.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

#AliandNino #Batumi #Sculpture #ModernArt #BeautifulBatumi #Love

A photo posted by Gvantsa Tolordava (@gvanciiko) on

Ελέγχεται από υπολογιστή, τα γιγαντιαία κινούμενα αγάλματα αρχίζουν το ταξίδι τους κάθε μέρα στις 19:00

A photo posted by Yuliia (@yuliia_bahniuk) on

Σιγά-σιγά, κινούνται ο ένας προς τον άλλο μέχρι να συγχωνευθούν τα σώματά τους για μια σύντομη αγκαλιά.

#aliandnino

A photo posted by Esto di Pesto (@estodipesto) on

Αλλά ακριβώς όπως ο Αλί και η Νίνο, αυτές οι φιγούρες από χάλυβα δεν μπορούν να μείνουν μαζί για πάντα. Έτσι ο τροχός εξακολουθεί να γυρίζει και περνάνε ο ένας μέσα από ένα άλλο …

#batum #batumi #gürcistan #georgia #ucube #heykel

A photo posted by Emre ŞATIR (@emre_satir) on

… αφήνοντας τον αγαπημένο τους πίσω.

Сегодня я подвергла себя "опасности" и вышла в поля, чтобы экспериментальным путем проверить, насколько комфортно девушке в ярком платье с декольте гулять одной по улицам #Батуми #Грузия Конверсия – 6 знакомств за полтора часа. Завтра в блоге будет пост о том, как знакомятся грузины (у них очень интересная тактика выслеживания) На фото скульптура влюблённых Нино и Али. Однажды потомок знатной азербайджанской фамилии Али влюбился в дочь князя Грузии Нино. Препятствием на пути к счастью стала их вера, будь они неладна. Православный отец Нино не хотел, чтобы дочь вышла замуж за мусульманина. На пути влюблённых было множество препятствий, но в конечном итоге они поженились. Эта история отображена в скульптуре, где две восьмиметровые статуи то сходятся, то расходятся, то светятся всеми цветами радуги на протяжении 10 минут. Смотрится круто, особенно ночью #georgia #batumi #batumicity #милкавгрузии

A photo posted by Mila Demenkova (@milademenkova) on

Το εντυπωσιακό θέαμα διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Εδώ αποτυπώνεται σε έξι φωτογραφίες.

Και εδώ ένα βίντεο αποτυπώνει τα αγάλματα σε κίνηση.

Αν το σκεφτείτε, τα αγάλματα του Ali και της Nino δεν είναι μια τέλεια απεικόνιση του πως εξελίσσονται συχνά οι ιστορίες αγάπης: από την προσμονή στο πάθος και τελικά στο αντίο;

#aliandnino #batumi #GeorgiaAI

A video posted by Inna (@serginna84) on

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories