STORIES

Άφησε το Μωρό της στον Βρεφονηπιακό σταθμό. Δεν είχε Ιδέα πως αυτή θα ήταν η Τελευταία φορά που το έβλεπε Ζωντανό…

42
H Ali και ο Derek Dodd από την Οκλαχόμα είχαν ήδη έναν 5χρονο γιο, τον Presley, όταν καλωσόρισαν και τον Shepard στην οικογένεια. Μετά από 11 εβδομάδες στο σπίτι, ένα πρωινό η Ali τον άφησε στον βρεφονηπιακό σταθμό και δεν φανταζόταν ποτέ ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που τον κρατούσε στα χέρια …

H Ali και ο Derek Dodd από την Οκλαχόμα είχαν ήδη έναν 5χρονο γιο, τον Presley, όταν καλωσόρισαν και τον Shepard στην οικογένεια. Μετά από 11 εβδομάδες στο σπίτι, ένα πρωινό η Ali τον άφησε στον βρεφονηπιακό σταθμό και δεν φανταζόταν ποτέ ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που τον κρατούσε στα χέρια της ζωντανό.

43

Δυστυχώς, μη συνειδητοποιώντας τον πιθανό κίνδυνο, η βρεφονηπιοκόμος άφησε το μωρό χωρίς επιτήρηση ενώ κοιμόταν στο κάθισμα του αυτοκινήτου δεμένο. Δύο ώρες αργότερα, όταν πήγε να τον δει, τον βρήκε αναίσθητο, κι αυτό επειδή δεν κοιμόταν. Το μωρό είχε γλιστρήσει προς τα κάτω και είχε γίνει μπλε από την έλλειψη οξυγόνου. Κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο.

“Στη μέση του μαθήματος σήκωσα το τηλέφωνο στην Ali η οποία μου είπε ότι έπρεπε να φύγω, ο Shepard δεν ανέπνεε”, θυμάται ο Derek. “Έτρεξα στο φορτηγό και οδήγησα πολύ γρήγορα προς τον βρεφονηπιακό σταθμό. Όταν έφτασα, έβγαζαν έξω τον γιο μου με φορείο. Ακόμα προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν, αλλά μου είπαν ότι έπρεπε να λειτουργήσει η καρδιά του ή να πάρει ανάσα από μόνος του.

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

Καθώς οδηγούσα μπροστά από το ασθενοφόρο, έπρεπε να προετοιμαστώ για μια ζωή χωρίς τον γιο μου.”

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο Shepard δεν επανήλθε. Η αιτία του θανάτου του ήταν ασφυξία λόγω στάσης του σώματος. Τα μικρά μωρά δεν έχουν δύναμη να σηκώσουν το κεφάλι τους από μόνα τους, κι έτσι μπλοκάρεται ο αεραγωγός τους όταν δεν στέκονται ίσια ή δεν είναι ξαπλωμένα στην σωστή στάση.

45

Παρ’όλο που η απώλεια ενός παιδιού είναι συνταρακτική για γονείς και συγγενείς, ο πόνος της Ali και του Derek χειροτέρεψε γνωρίζοντας ότι ο θάνατος του γιου τους θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Οι γονείς θέλουν να προλάβουν και άλλους από το να βιώσουν τον ίδιο πόνο ενημερώνοντας το κοινό για τις σωστές στάσεις ύπνου και τους κινδύνους του να αφήνουν ένα παιδί χωρίς επιτήρηση δεμένο σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου. Οι ειδικοί προτείνουν τα μικρά μωρά να κοιμούνται ανάσκελα σε καλάθι ή κούνια.

Όταν είναι αρκετά δυνατά ώστε να στρίψουν, θα μπορούν να βρουν την δική τους στάση ύπνου. “Μία από τις πιο συνηθισμένες αντιδράσεις και σχόλια που δεχόμαστε από το κοινό είναι,

“Αφήνω όλα μου τα παιδιά να κοιμούνται στο κάθισμα του αυτοκινήτου και είναι μια χαρά” ή “οι γονείς το κάνουν αυτό συνέχεια, αν ήταν πραγματικά τόσο επικίνδυνο…” ή “και στα μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο, είναι τόσο επικίνδυνο;’”, είπε η Ali.

46

“Η καμπάνια μας δεν έχει σκοπό να τρομάξει τον κόσμο και να τον κάνει να πιστεύει ότι το μωρό τους θα πεθάνει στα μεγάλα ταξίδια με το αυτοκίνητο ή αν το μωρό τους αποκοιμηθεί. Απλά θέλουμε να τους ενημερώσουμε για την σημασία του να χρησιμοποιούν σωστά το κάθισμα και για το πώς να αποφεύγουν τους κινδύνους που πολλοί από εμάς δεν γνώριζαν πιο πριν”, είπε.

Η Ali και ο Derek δεν θα πάρουν πίσω τον γιο τους ποτέ ξανά. Ωστόσο, έχουν παθιαστεί με την ενημέρωση για την σωστή χρήση του καθίσματος αυτοκινήτου, για την βελτίωση της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και για την γονική άδεια.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Shepard’s Watch, τον οργανισμό της Ali και του Derek, μπορείτε να μπείτε στην σελίδα τους. Δεν αποκαλύπτουν όλοι οι γονείς που έχουν βιώσει μια τόσο τραγική απώλεια την ιστορία τους τόσο ανοιχτά.

Αλλά η αποστολή τους αξίζει και ελπίζουμε η καμπάνια τους να συνεχίσει να προειδοποιεί τον κόσμο.Τα μωρά αξίζουν το καλύτερο ξεκίνημα για την ζωή τους με ασφάλεια.

Credit: hefty.co

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας