STORIES

Έπινε Καθημερινά το ίδιο Ποτό γιατί Νόμιζε ότι έτσι θα Αδυνατίσει. Δεν είχε Ιδέα όμως πως στην Πραγματικότητα την Σκότωνε…

22
To 2013, η μπλογκερ Rhonda Gessner μοιράστηκε στο διαδίκτυο μια ιστορία σχετικά με το πώς ένα δημοφιλές προϊόν παραλίγο να σκοτώσει ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας της. Τον Οκτώβριο του 2001 η αδερφή της Rhonda άρχισε να νιώθει πολύ άρρωστη.

Η νεαρή μητέρα είχε έντονους πόνους στο στομάχι και…


To 2013, η μπλογκερ Rhonda Gessner μοιράστηκε στο διαδίκτυο μια ιστορία σχετικά με το πώς ένα δημοφιλές προϊόν παραλίγο να σκοτώσει ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας της. Τον Οκτώβριο του 2001 η αδερφή της Rhonda άρχισε να νιώθει πολύ άρρωστη.

Η νεαρή μητέρα είχε έντονους πόνους στο στομάχι και δεν μπορούσε να περπατήσει ή να σηκωθεί από το κρεβάτι μόνη της. Τους επόμενους μήνες έκανε αρκετές εξετάσεις, ανάμεσα τους και βιοψίες στους ιστούς και τους μυς της, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα.

23

24

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

Στο μεταξύ η αδερφή της Rhonda συνέχισε να αισθάνεται απαίσια. Ο πόνος της γινόταν όλο και πιο έντονος και έφτασε στο σημείο να πιστεύει ότι θα πεθάνει. Έκανε ρυθμίσεις για τα παιδιά της και κανόνισε ένα τελευταίο ξεφάντωμα στην Φλόριντα. 3 μέρες πριν την αναχώρηση της, η Rhonda κάλεσε την αδερφή της για να μάθει για τις τελευταίες εξετάσεις.

Παρ’όλο που τίποτα δεν ήταν σίγουρο, οι γιατροί υποπτεύονταν ότι είχε πολλαπλή σκλήρυνση, μια ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Μόλις άκουσε τα νέα η Rhonda ξαφνικά θυμήθηκε κάτι πολύ σημαντικό.

25

“Πίνεις αναψυκτικό διαίτης;”, ρώτησε η Rhonda; Η αδερφή απάντησε θετικά, λέγοντας ότι ήταν μόλις έτοιμη να ανοίξει ακόμα ένα κουτάκι. Η Rhonda είχε πρόσφατα διαβάσει ένα άρθρο για το πώς τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από ασπαρτάμη συχνά μπερδεύονται για συμπτώματα πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η ασπαρτάμη είναι μια τεχνητή γλυκαντική ουσία η οποία είναι 200 φορές πιο γλυκιά από την κανονική ζάχαρη και συχνά βρίσκεται στα τρόφιμα και τα ροφήματα “χωρίς ζάχαρη”. Ενώ μιλούσαν στο τηλέφωνο, η Rhonda είπε στην αδερφή της να αφήσει κάτω το κουτάκι με το αναψυκτικό.

26

Σύμφωνα με το MD Health, η ασπαρτάμη διαλύεται, ταξιδεύει στο σώμα και κάθεται πάνω στους ιστούς. Η διαδικασία αυτή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικές ποσότητες ασπαρτάμης που συσσωρεύονται στο σώμα, προκαλώντας τα παρακάτω συμπτώματα:

– Δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένη πίεση και πολύ γρήγορο καρδιακό παλμό.
– Μειωμένη όραση, ειδικά τη νύχτα, θολούρα, όραση περιορισμένου πεδίου και πόνο στα μάτια.
– Διάρροια (πιθανόν με αίμα), κοιλιακούς πόνους και πόνο στην κατάποση.
– Καντήλες και έντονο κνησμό.
– Ημικρανίες, ζαλάδες και αστάθεια, επιληπτικές κρίσεις.
– Επιθετικές ή αυτοκτονικές συμπεριφορές, σοβαρή κατάθλιψη.

Ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων συνιστά την περιορισμένη κατανάλωση ασπαρτάμης στα 40 mg τη μέρα ανά κιλό. Λόγω της αυξημένης ανησυχίας για προβλήματα υγείας, η Pepsi έχει ήδη βγάλει την νέα της διαιτητική εκδοχή χωρίς ασπαρτάμη.

27

Η αδερφή της Rhonda σταμάτησε αμέσως την κατανάλωση διαιτητικών αναψυκτικών και μέσα σε 32 ώρες ένιωθε καλύτερα. Έλαβε θεραπεία για δηλητηρίαση από ασπαρτάμη και συνέχισε να αναρρώνει πλήρως. Ο γιατρός της έπαθε πλάκα και κάλεσε και άλλους ασθενείς του με πολλαπλή σκλήρυνση για να τους ρωτήσει αν κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης.

28

Είναι σημαντικό να είμαστε ενήμεροι σχετικά με τα τεχνητά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα και τα ροφήματα που καταναλώνουμε. Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να ενημερώσετε και άλλους για τους κινδύνους της ασπαρτάμης.

Credit: hefty.co

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας