Ανορεξική Κοπέλα Γράφει Βιβλίο για το Πως Κατέκτησε τις Διατροφικές της Διαταραχές - Fanpage

Ανορεξική Κοπέλα Γράφει Βιβλίο για το Πως Κατέκτησε τις Διατροφικές της Διαταραχές

Μια γυναίκα μοιράστηκε φωτογραφίες από τη σοκαριστική της μεταμόρφωση, όταν πρόσφατα έφτασε σε φυσιολογικό βάρος μετά χρόνια πάλης με την ανορεξία και τη βουλιμία. 

Η Brittany Burgunder, 27 ετών, από την Καλιφόρνια, ζύγιζε μόλις 25 κιλά στο απόγειο της ανορεξίας της, και ήταν τόσο άρρωστη, που η οικογένειά της άρχισε να κάνει σχέδια για τη κηδεία της.

Αλλά μετά τη νοσηλεία της εξαιτίας της διατροφική διαταραχής, πήρε 73 κιλά βάρος, καθώς κατανάλωνε πρόχειρο φαγητό και γλυκά.

1

2

Η Brittany κατανάλωνε 20.000 θερμίδες την ημέρα μέχρι που έφτασε να ζυγίζει 95 κιλά. Εθίστηκε στα καθαρτικά και υπέφερε από βουλιμία. Μετά από την επικίνδυνη ανορεξία, αναζήτησε βοήθεια σε κατασκηνώσεις για παχύσαρκους πριν συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να συνεχίσει αυτό τον τρόπο ζωής, και τελικά πήρε τον έλεγχο της ζωής της.

Τώρα, ζυγίζει 55 κιλά, συνεχίζει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο και θέλει να μοιραστεί την εμπειρία της με σκοπό να βοηθήσει και άλλους.

3

4

‘Ήμουν μόνη και δυστυχισμένη, χρησιμοποιούσα το φαγητό ως διέξοδο, και μου αποσπούσε τη προσοχή από το bullying που δεχόμουν στο σχολείο, και μου έδινε ένα στόχο για να επικεντρωθώ. Όλα ξεκίνησαν στα 13 μου, αλλά μέχρι τα 18 μου ήμουν μέλος σε τρία γυμναστήρια και λιμοκτονούσα επίτηδες όλη τη μέρα. Μου πήρε χρόνια για να συνειδητοποιήσω τι έκανα στον εαυτό μου, αλλά τελικά ξεκίνησα να επικεντρώνομαι στα θετικά της ζωής μου. Άλλαξα τις διατροφικές μου συνήθειες, και μετά από 10 χρόνια ανορεξίας και βουλιμίας, επιτέλους έχω φυσιολογικό βάρος.’

‘Όλα αυτά τα χρόνια έγραψα εκατοντάδες ημερολόγια που κράτησα και αποφάσισα να τα ενώσω και να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο ‘Από τα 25 στα 100 κιλά, η πάλη μου με τις διατροφικές διαταραχές’.  Θέλω να ευαισθητοποιήσω τη κοινή γνώμη όσον αφορά τις διατροφικές διαταραχές, αν και η δική μου ανορεξία και βουλιμία ήταν ορατή, δε σημαίνει πως όλες είναι ορατές.’ 

5

6

7

8

9

10

11

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: