STORIES

Γονείς Προσοχή: Δείτε ΤΙ πρέπει να προσέχετε όταν έχετε το Μωρό σας στον Μάρσιπο. Η πρόληψη σώζει Ζωές!

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το να είναι κανείς γονιός είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Η ζωή γεμίζει συναισθήματα και η δουλειά ποτέ δεν σταματά – είναι κάτι που απαιτεί την αφοσίωση μιας ζωής. Λόγω του ότι αναλώνει τόση πολλή ενέργεια, οι πιθανότητες να αυξηθούν τα λάθη και τα ατυχήματα αυξάνονται σημαντικά.

Δεν έχει σημασία ποιος είστε, πού μ…


Δεν χωρά αμφιβολία ότι το να είναι κανείς γονιός είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Η ζωή γεμίζει συναισθήματα και η δουλειά ποτέ δεν σταματά – είναι κάτι που απαιτεί την αφοσίωση μιας ζωής. Λόγω του ότι αναλώνει τόση πολλή ενέργεια, οι πιθανότητες να αυξηθούν τα λάθη και τα ατυχήματα αυξάνονται σημαντικά.

Δεν έχει σημασία ποιος είστε, πού μένετε, πόσα χρήματα βγάζετε ή πόσο μεγάλη φούσκα έχετε δημιουργήσει γύρω από το παιδί σας, αυτά συμβαίνουν. Μπορεί να ισχυρίζεστε όσο θέλετε ότι είστε ο τέλειος γονιός, αλλά όλοι ξέρουν ότι είναι αδύνατο και ότι δεν πειράζει!

Πολλοί γονείς πιέζονται απίστευτα για να είναι τέλειοι και ταυτόχρονα κρίνουν άσχημα όσους αποδέχονται ότι έχουν ελαττώματα.

Μπορεί να είναι εύκολο να πείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ένας γονιός, αλλά μέχρι να γίνετε και οι ίδιοι γονείς, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβετε πώς είναι και σίγουρα δεν μπορείτε να κρίνετε.

Την επόμενη φορά που θα κατηγορήσετε τον εαυτό σας σαν γονιό ή θα κρίνετε άσχημα τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που απλά προσπαθούν για το καλύτερο, να θυμάστε την παρακάτω ιστορία. Αποτελεί παράδειγμα για το πόσο γρήγορα μπορεί να συμβούν τα πράγματα και περιλαμβάνει σημαντικά μαθήματα για όλους.

Η ζωή μιας μητέρας

Σαν εργαζόμενη μαμά, η Molly Landis έπρεπε να γίνει ειδική στο να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα για να μπορεί να ακολουθεί αυτά που της φέρνει η ζωή.

Αλλά όπως ξέρουν όσοι έχουν μωρά, τα παιδιά έχουν την τάση να κάνουν φασαρία και μπορεί να αποφασίσουν να αλλάξουν το πρόγραμμα τους οποιαδήποτε στιγμή, κάτι που κάνει απλά πράγματα, όπως η δουλειά, η γυμναστική, οι εξωτερικές δουλειές, το καθάρισμα και την μαγειρική, εξαιρετικά δύσκολα.

53

Μια χείρα βοηθείας

Γι’αυτό τον λόγο, πολλοί γονείς, ανάμεσα τους και η Molly, χρησιμοποιούν προϊόντα, όπως το μάρσιπο, που κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη, ειδικά όταν έχουν ένα εκατομμύριο πράγματα να κάνουν και ταυτόχρονα να προσέχουν τα μωρά τους.

54

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

Το ατύχημα

Ωστόσο, η Molly έμαθε με άσχημο τρόπο ότι το να κουβαλάει πάνω της το μωρό της δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνει συνέχεια. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ενώ μαγείρευε στην κουζίνα, ένα από τα μάτια εξερράγη και έστειλε μια μπάλα από φωτιά στο στήθoς, τον λαιμό και το πρόσωπό της και είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά εγκαύματα.

55

Η μοιραία ανατροπή

Συνήθως η Molly χρησιμοποιεί το μάρσιπο ενώ κάνει δουλειές στην κουζίνα, αλλά για πρώτη φορά το κοριτσάκι της είχε κοιμηθεί στην κούνια εκείνο το βράδυ και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν να την κουβαλάει στο στήθoς της – το σημείο όπου έγινε το ατύχημα.

56

Η σκέψη και μόνο του τι μπορεί να συνέβαινε έκανε την Molly να αναλάβει δράση.

Τι θα γινόταν αν…;

Αν η Molly είχε το μωρό στο μάρσιπο όπως κάνει συνήθως, θα είχε πάθει εκείνο όλα τα εγκαύματα. Όταν επέστρεψε σπίτι από το νοσοκομείο και είπε την ιστορία της σε μερικούς φίλους, κατάλαβε ότι έπρεπε να την μοιραστεί και με άλλους στα κοινωνικά δίκτυα.

57

Διαδίδοντας την ιστορία

H Molly ανέβασε μια φωτογραφία με τα εγκαύματα της στο Facebook με το παρακάτω μήνυμα:

“Συνήθως δεν δημοσιεύω τέτοια πράγματα ή προσωπικές πληροφορίες, αλλά αφότου μοιράστηκα την ιστορία με κοντινούς φίλους, νιώθω την ανάγκη να την μοιραστώ και με άλλους. Την Τετάρτη μου συνέβη ένα ατύχημα. Το μάτι της κουζίνας εξερράγη και πέταξε μια μπάλα φωτιάς στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθoς μου.

Αυτό προκάλεσε πολλά ανοιχτά τραύματα και εγκαύματα στο πρόσωπο και το στήθoς μου. Ναι, είναι φριχτό και πονάει πολύ, αλλά δεν έχω καταφέρει να σταματήσω να σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι. Σαν καινούρια μαμά, συχνά βάζω την 4 εβδομάδων κόρη μου στο μάρσιπο (όλοι ξέρουμε πόσο μας αρέσει να έχουμε ελεύθερα τα χέρια μας, ειδικά όταν έχουμε ένα μωρό που μας χρειάζεται συνεχώς)…

Εκείνο το βράδυ ένας φύλακας άγγελος πρόσεχε εμένα και το μωρό μου, γιατί για πρώτη φορά στην ζωή της κοιμήθηκε στην κούνια της κι έτσι δεν την κουβαλούσα στο μάρσιπο. Τα χειρότερα εγκαύματα τα έπαθα στο στήθoς – ακριβώς εκεί που θα βρισκόταν το κεφαλάκι της.

Το νόημα της δημοσίευσης μου είναι ότι σας παρακαλώ να είστε προσεκτικοί με τις δραστηριότητες που κάνετε ενώ κουβαλάτε τα μωρά σας στο μάρσιπο! Αφότου συνέβη αυτό, μου έχουν πει πολλές μαμάδες ότι το κάνουν όλη την ώρα… ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί και σε μας και ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε σε μένα. Είμαι τόσο ευγνώμων που δεν ήταν κοντά στην έκρηξη.”

58

Οι άνθρωποι ακούνε

Από τότε που ανέβηκε η δημοσίευση της έχει κοινοποιηθεί πάνω από 20.000 φορές και έχει πάνω από 14.000 αντιδράσεις. Και παρ’όλο που η Molly έχει δεχτεί πολλά σχόλια επειδή μαγείρευε με το μωρό της στο μάρσιπο, πολλά σχόλια προέρχονται από απασχολημένες μαμάδες που παραδέχονται ότι κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

59

Μπορεί να σωθούν ζωές

“Αυτό θα μπορούσε εύκολα να είχε συμβεί σε μένα. Θα τον αφήνω σίγουρα στην κούνια ενώ μαγειρεύω στο μέλλον. Ελπίζω να θεραπευτείς πιο σύντομα γνωρίζοντας ότι η ιστορία σου βοηθάει και άλλους.”

60

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το παιδί της Molly είναι εντάξει και που τα τραύματα της δεν είναι πολύ σοβαρά. Είναι εύκολο να βγάζουμε συμπεράσματα και να κρίνουμε τους άλλους, ειδικά αν διαβάζουμε την ιστορία τους πίσω από μια οθόνη, αλλά στην τελική πρέπει να θυμόμαστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι όλοι κάνουμε λάθη.

Credit: diply.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας