STORIES

Δείτε τα Τελευταία Μηνύματα των Ανθρώπων που είναι Παγιδευμένοι στο ανατολικό Χαλέπι και θα σας Σηκωθεί η Τρίχα!

2
Την Τρίτη το πρωί, το καθεστώς Assad άρχισε να καταλαμβάνει το ανατολικό Χαλέπι. Τα διεθνή ανθρωπιστικά πρακτορεία το περιγράφουν σαν “απόλυτη κατάρρευση της ανθρωπότητας”.

Perhaps my final message from E. Aleppo. Regime forces are closing in and bunker busters are raining down. pic.twitter.com/X…


Την Τρίτη το πρωί, το καθεστώς Assad άρχισε να καταλαμβάνει το ανατολικό Χαλέπι. Τα διεθνή ανθρωπιστικά πρακτορεία το περιγράφουν σαν “απόλυτη κατάρρευση της ανθρωπότητας”.

“Ίσως το τελευταίο μήνυμα μου από το ανατολικό Χαλέπι. Οι δυνάμεις του καθεστώτος πλησιάζουν και τα οχυρά πέφτουν.”

Οι ρωσικές εναέριες επιθέσεις πέφτουν πάνω από το Χαλέπι σαν βροχή καθώς οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισβάλλουν σε σπίτια και εκτελούν ανθρώπους, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

3

“Τελευταίο μήνυμα – είμαι πολύ στεναχωρημένη που κανείς δεν μας βοηθά σε αυτόν τον κόσμο, κανείς δεν απομακρύνει την κόρη μου και εμένα από εδώ. Αντίο – Fatemah.”

Οι άνθρωποι που βρίσκονται ακόμα μέσα στην πόλη χρησιμοποιούν το Twitter για να μοιραστούν με τον κόσμο τα τελευταία τους ίσως μηνύματα.

4

“Τελευταίο μήνυμα – άνθρωποι πεθαίνουν από χτες το βράδυ. Είμαι πολύ έκπληκτη που γράφω στο Τwitter αυτή την στιγμή και είμαι ζωντανή – Fatemah.”

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

Ο λογαριασμός της οικογένειας της 7χρονης Bana Alabed δημοσίευσε την Τρίτη το πρωί ότι ο πατέρας είχε τραυματιστεί.

5

“Ο μπαμπάς μου είναι τραυματισμένος. Κλαίω – Bana.”

6

“Ονομάζομαι Bana, είμαι 7 ετών. Μιλάω με τον κόσμο ζωντανά από το ανατολικό Χαλέπι αυτή την στιγμή. Αυτή είναι η τελευταία στιγμή που ζω ή πεθαίνω – Bana.”

Οι δημοσιογράφοι και ακτιβιστές της περιοχής παρακαλούν τις διεθνείς κοινότητες για προστασία.

7

“Βρισκόμαστε ακόμα στο πολιορκημένο Χαλέπι, το καθεστώς δεν κατέλαβε την πόλη, ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια, ζητάμε διεθνή προστασία.”

8

“Αυτή είναι μια κλήση και ίσως είναι η τελευταία κλήση. Σώστε τον λαό του Χαλεπίου. Σώστε την κόρη μου και τα άλλα παιδιά.”
9

“Καταλάβετε το. Δεν μπορώ απλά να παραδοθώ και να είμαι αιχμάλωτος. Μιλάω ανοιχτά και αυτό είναι έγκλημα. Μπορεί να ζητήσω να πεθάνω και να μην συμβεί.”

Κοινοποιούν ακόμη και φωτογραφίες από την περιοχή.

10

“Η Lamar με παρακαλάει να την σηκώσω. Θα την ξαναδώ άλλη μέρα;”

11

“Σ’ευχαριστώ κόσμε… Μόλις μας σκότωσες. Με την δύναμη του κακού…”

12

“Υποθέτετε ότι αυτό είναι αντίο… Ευχαριστώ όσους μας υπερασπίστηκαν και προσευχήθηκαν για εμάς. Αλλά έχει σχεδόν τελειώσει και είμαστε ώρες μακριά από τον θάνατο μας.”

Ο Rupert Colville, εκπρόσωπος του γραφείου ανθρώπινων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, είπε στο BuzzFeed News ότι από τους 82 νεκρούς που έχουν αναφερθεί, οι 11 ήταν γυναίκες και 13 ήταν παιδιά.

13

“Ω Θεέ… Ξύπνα μας από αυτόν τον εφιάλτη… Το Χαλέπι αφανίζεται και πάνω από 50.000 άτομα κινδυνεύουν να σκοτωθούν. Κυρίως γυναίκες και παιδιά.”
14

“Ένα μωρό πέθανε εξαιτίας του κρύου και του παγωμένου καιρού στο Χαλέπι. Δεκάδες οικογένειες βρίσκονται στους δρόμους χωρίς καταφύγιο και πολλοί πεθαίνουν αυτή την στιγμή.”

15

“Αυτή την στιγμή λειτουργούμε σαν υπενθύμιση ότι η ανθρωπότητα πάνω θα κυριαρχεί και θα αψηφά την δικτατορία. Δεν θα γονατίσουμε.”

Οι White Helmets, μια τοπική εθελοντική οργάνωση διασώσεων, περιγράφουν δρόμους γεμάτους πτώματα και λένε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ακόμα άγνωστος.

16

“Δεν υπάρχει τελικός αριθμός για το πόσες είναι οι απώλειες στο πολιορκημένο Χαλέπι σήμερα, όλοι οι δρόμοι και τα κατεστραμμένα κτίρια είναι γεμάτα νεκρά σώματα. Είναι κόλαση.”

17

“Ακούμε παιδιά να κλαίνε, ακούμε κραυγές βοηθείας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μας βομβαρδίζουν συνεχώς.”

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Συρίας, έχουν σκοτωθεί 415 πολίτες και 364 επαναστάτες από τις 15 Νοεμβρίου στο Χαλέπι.
18

“Σε όσους έμειναν να καταγράψουν την κατάσταση στο Χαλέπι και τώρα στέλνουν τα τελευταία αντίο τους: σας ευχαριστούμε. Κάνατε περισσότερα από ό,τι έπρεπε από την πλευρά σας εμείς δεν κάναμε όσα έπρεπε από την δική μας.”

Οι σκέψεις σας;

Credit: buzzfeed.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας