Quantcast
cazoo.gr
cazoo.gr
STORIES

Η Συγκλονιστική Ιστορία ενός Μωρού Ουρακοτάγκου που διασώθηκε μετά από ΕΞΙ Μήνες δεμένο σε ένα Ξύλο

A baby orangutan has been rescued after spending six months chained by the neck to a narrow plank of wood in a family's kitchen. See National story NNAPE; The 18-month-old ape, named Bonika, was found chained so tightly around the neck that she was barely able to move from side to side, and was left stranded on the plank. But the International Animal Rescue (IAR) Orangutan Centre in Ketapang, West Borneo, heard about the orangutan and rushed to its aid 200km away. According to Bapak Hendrigus, the man who captured Bonika, he had been keeping her as a family pet since June when he claimed to have found her in the middle of a palm oil plantation. He was on his way to work at a rubber tree plantation when he said he spotted the little orangutan alone and looking thin, so he caught her and brought her home to live with his family. He says the ape fed on rice, sugar cane, biscuits, bread, mineral water and baby milk.
Ένα μωρό ουρακοτάγκος σώθηκε αφότου πέρασε 6 μήνες αλυσοδεμένο από το λαιμό σε μια στενή σανίδα στην κουζίνα μιας οικογένειας. Η Bonika, ο 18 μηνών ουρακοτάγκος, βρέθηκε τόσο σφιχτά αλυσοδεμένη γύρω από τον λαιμό που δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Το μαρτύριό της ξεκίνησε όταν  αιχμαλωτίστηκε από τον …


Ένα μωρό ουρακοτάγκος σώθηκε αφότου πέρασε 6 μήνες αλυσοδεμένο από το λαιμό σε μια στενή σανίδα στην κουζίνα μιας οικογένειας. Η Bonika, ο 18 μηνών ουρακοτάγκος, βρέθηκε τόσο σφιχτά αλυσοδεμένη γύρω από τον λαιμό που δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Το μαρτύριό της ξεκίνησε όταν  αιχμαλωτίστηκε από τον Bapak Hendrigus, ο οποίος την βρήκε στην μέση μιας φυτείας φοινικέλαιου. Αλλά το Διεθνές Κέντρο Διάσωσης Ουρακοτάγκων στο Ketapang, στο δυτικό Borneo, έμαθε για τον ουρακοτάγκο και πήγε να τον βοηθήσει.

33

Σύμφωνα με τον Hendrigus, είχε την Bonika σαν κατοικίδιο από τον Ιούνιο όταν ισχυρίζεται ότι την βρήκε. Πήγαινε στην δουλειά του όταν εντόπισε τον μικρό ουρακοτάγκο. Ήταν μόνη και φαινόταν αδύνατη, γι’αυτό την έπιασε και την πήγε στο σπίτι του να ζήσει με την οικογένεια του.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

34

Λέει ότι έτρωγε ρύζι, ζάχαρη, μπισκότα, ψωμί, μεταλλικό νερό και γάλα για μωρά. Την άφηνε ελεύθερη για λίγο κάθε πρωί και βράδυ για να παίζει με την κόρη του, αλλά την έδενε τις υπόλοιπες ώρες, για να μην φύγει. Τελικά, η οικογένεια συνειδητοποίησε ότι ήταν παράνομο να κρατάει έναν άγριο ουρακοτάγκο σαν κατοικίδιο.

35

Ο Hendrigus ήταν πρόθυμος να παραδώσει το ζώο στις αρχές, αλλά δεν ήξερε πού και πώς να το κάνει. Ευτυχώς, όταν η ομάδα του Διεθνούς Κέντρου επισκέφτηκε την επαρχία Sandai, όπου μένει η οικογένεια, έμαθαν για την Bonika και μετέφεραν την πληροφορία στην ομάδα διάσωσης.

36

Η Bonika θα παραμείνει σε καραντίνα για μωρά για μερικές εβδομάδες για να επιβεβαιωθεί ότι δεν φέρει κάποια ασθένεια, πριν ξεκινήσει την διαδικασία αποκατάστασης για να επιστρέψει στην φύση.

37

Ο Alan Knight OBE, γενικός διευθυντής του κέντρου, είπε: “Τι μίζερη ύπαρξη για ένα άγριο μωρό ουρακοτάγκο, να είναι αλυσοδεμένη μόνη πάνω σε μια στενή σανίδα χωρίς την συντροφιά και την παρηγοριά της μητέρας της. Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό ότι ο Pak Hendrigus ήξερε ότι αυτό ήταν λάθος και πλέον η Bonika έχει την ευκαιρία να ζήσει μια ζωή όπως την προορίζει η φύση.”

“Είμαστε όλοι ανακουφισμένοι που η Bonika πλέον βρίσκεται υπό την φροντίδα μας, αλλά λυπούμαστε για την μοίρα της μητέρα της. Καμιά μητέρα ουρακοτάγκος δεν χωρίζεται με την θέληση της από το μωρό της, και το πιθανότερο είναι ότι η μητέρα της Bonika πέθανε. Τον Ιούλιο, ο ουρακοτάγκος του Borneo κρίθηκε ξανά είδος υπό εξαφάνιση.

38

Καθένας από αυτούς μετράει: κάθε ζώο που σώζουμε είναι ένας θρίαμβος και κάθε ζώο που πεθαίνει είναι μια τραγωδία. Τα μωρά σαν την Bonika είναι η ελπίδα μας για το μέλλον – αλλά χρειάζεται η θέληση όλων όσων εμπλέκονται με την εξαφάνιση των ουρακοτάγκων προκειμένου να αφοσιωθούν στην διατήρηση των δασών όπου ζουν αυτά τα υπέροχα ζώα.”

Οι σκέψεις σας;

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας