STORIES

Πλησίασε την Κόρη της με το Ψαλίδι και Εκείνη άρχισε να Ουρλιάζει. Ποιος να το Περίμενε ότι 10 χρόνια μετά θα είχε Τέτοια Εξέλιξη;

Όταν μία νεαρή γυναίκα από την Ταϊβάν είδε το νεογέννητο μωρό της για πρώτη φορά, αντί για χαρά ένιωσε μόνο άγχος. Το ιατρικό προσωπικό δεν την συνεχάρη αλλά την προειδοποίησε: ‘Να είσαι προετοιμασμένη, μπορεί να μην τα καταφέρει.’

Αυτό που της σπάραξε την καρδιά ήταν πως ακόμα και αν τα κατάφερνε το μωρό της, θα ζούσε με διαρκή πόνο.

Η κ…


Όταν μία νεαρή γυναίκα από την Ταϊβάν είδε το νεογέννητο μωρό της για πρώτη φορά, αντί για χαρά ένιωσε μόνο άγχος. Το ιατρικό προσωπικό δεν την συνεχάρη αλλά την προειδοποίησε: ‘Να είσαι προετοιμασμένη, μπορεί να μην τα καταφέρει.’

Αυτό που της σπάραξε την καρδιά ήταν πως ακόμα και αν τα κατάφερνε το μωρό της, θα ζούσε με διαρκή πόνο.

Η κόρη της Jingui, Peijin, γεννήθηκε με μία σπάνια μορφή γενετικής διαταραχής που λέγεται πομφολυγώδη επιδερμόλυση και προκαλεί φουσκάλες στο δέρμα και συχνές αιμορραγίες. Έπρεπε να φροντίζει συνέχεια τις ανοιχτές πληγές για να αποτρέπει μολύνσεις και ερεθισμούς. Και το χειρότερο ήταν πως δεν υπήρχε θεραπεία.

Η Peijin τα κατάφερε τελικά και έγινε ένα ευαίσθητο αλλά πολύ ζωηρό κορίτσι. Στο μεταξύ, η Jingui έμαθε πώς να φροντίζει την κόρη της, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Είναι δύσκολο να φανταστούμε πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί με μία τέτοια πάθηση. Μερικές φορές χρειαζόταν έως και 8 ώρες για να περιποιηθεί τις πληγές της. Κάθε φορά που η μητέρα της της έβγαζε έναν επίδεσμο, η Peijin βίωνε φρικτούς πόνους.

Μερικές φορές, η Jingui έπρεπε να κόψει τις φουσκάλες με ψαλίδι και να αφαιρέσει το υγρό με μία σύριγγα.

Κάπως έτσι πέρασε η Peijin την παιδική της ηλικία: κάθε φορά που τέλειωνε το μπάνιο, το πάτωμα ήταν γεμάτο με αίμα. ‘Δεν ξέρω πώς είναι να ζεις χωρίς τον πόνο,’ είπε. Αλλά η Jingui ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την ασθένεια να την νικήσει: ‘Ήθελα να μάθει όλος ο κόσμος πως θα φρόντιζα την κόρη μου και πως η ζωή της θα ήταν πολύχρωμη και διασκεδαστική,’

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

93

Το θάρρος και η αισιοδοξία της μητέρας της έγιναν το στήριγμα της Peijin. Μεγάλωσε πιστεύοντας πως μπορούσε να πετύχει ότι και τα άλλα παιδιά. Πήγε σχολείο και είχε γεμάτο πρόγραμμα, δοκιμάζοντας συνεχώς καινούργια πράγματα. Τελικά είδε πως έχει πάθος με την ζωγραφική.

Ακόμα θυμάται την πρώτη φορά που κράτησε πινέλο στα χέρια της: βλέποντας το χαρτί να γεμίζει με χρώμα, ένιωθε χαρά παρά τον πόνο που της προκαλούσε κάθε της κίνηση.

Δεν μπορούσαν να της βρουν έναν δάσκαλο και έτσι έπρεπε να μάθει μόνη της να ζωγραφίζει. Η Jingui της αγόρασε βιβλία ζωγραφικής και εξασκούνταν μαζί της. Μερικές φορές μάτωνε πάνω στο χαρτί αλλά τίποτα δεν μπορούσε να την σταματήσει.

94

Τρία χρόνια μετά, η Peijin είχε τελειώσει το πρώτο της βιβλίο, το οποίο περιέγραφε την ζωή της με εικόνες. Ήταν πολύ ταλαντούχα και το έργο της άρχισε γρήγορα να τραβάει την προσοχή και όλο και περισσότεροι μάθαιναν για την ασθένειά της. Τελικά, οι ζωγραφιές της έφτασαν στον πατέρα ενός άλλου παιδιού που έπασχε από την ίδια ασθένεια, ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα.

95

Η Peijin λέει πως ακόμα της είναι δύσκολο να περιγράψει με λόγια πόσο δύσκολα ήταν τα παιδικά της χρόνια. Κάθε μέρα έπρεπε να προσέχει κάθε της κίνηση για να μην χτυπήσει τον εαυτό της.

96

Μερικές φορές ένιωθε απεγνωσμένη και ένοχη που ήταν τόσο μεγάλο βάρος για την μητέρα της. Αλλά η Jingui της έλεγε: ‘Πιστεύω κάθε ζωή έχει σημασία. Εάν είσαι χαρούμενη, εμένα μου φτάνει. Δεν μου χρωστάς τίποτα.’

97

Σήμερα, η Peijin αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με την δική της. Πήρε το πτυχίο της και τώρα δουλεύει σε μία ραδιοτηλεοπτική εταιρία.

Είναι στα Κινέζικα, αλλά θα μπορέσετε να δείτε κάποια ακόμα έργα της:

Όπως και άλλοι με αυτή την ασθένεια, η Peijin τα κατάφερε παρά τις εκτιμήσεις των ειδικών. Είναι πραγματικά πηγή έμπνευσης για όλους όσους αντιμετωπίζουν εμπόδια!

Credit: hefty.co

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories