STORIES

Το συγκλονιστικό Γράμμα του Μαρκ Ζούκενμπεργκ στην Νεογέννητη Κόρη του. Διαβάστε το και θα σας Σηκωθεί η Τρίχα!

Ο δημιουργός του Facebook έγινε μπαμπάς, καθώς η σύζυγός του Πρισίλα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Μαξ. Ο Ζούκερμπεργκ έσπευσε να ανακοινώσει την «άφιξή» της μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ενώ δημοσίευσε και ένα γράμμα απευθυνόμενος προς τη κόρη του, για τον κόσμο στον οποίο ελπίζει να μεγαλώσει.

Μαζί με την ανακοίνω…


Ο δημιουργός του Facebook έγινε μπαμπάς, καθώς η σύζυγός του Πρισίλα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Μαξ. Ο Ζούκερμπεργκ έσπευσε να ανακοινώσει την «άφιξή» της μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ενώ δημοσίευσε και ένα γράμμα απευθυνόμενος προς τη κόρη του, για τον κόσμο στον οποίο ελπίζει να μεγαλώσει.

Μαζί με την ανακοίνωση της γέννησης της κόρης του, ο Ζούκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα δώσουν το 99% των μετοχών τους στο Facebook- περίπου 45 δις. δολάρια αυτή τη στιγμή- κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ώστε μαζί με άλλους να βοηθήσουν να βελτιωθεί ο κόσμος, για την επόμενη γενιά.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το γράμμα του Ζούκενμπεργκ στη σελίδα του στο Facebook. Ένα μέρος γράφει τα εξής:

Αγαπητή Μαξ, η μητέρα σου κι εγώ δεν βρίσκουμε ακόμη λέξεις για να περιγράψουμε την ελπίδα που μας δίνεις για το μέλλον. Η νέα σου ζωή είναι γεμάτη υπόσχεση και ελπίζουμε ότι θα είσαι υγιής και ευτυχισμένη, ώστε να την εξερευνήσεις πλήρως», ξεκινά το γράμμα του Ζούκερμπεργκ προς τη νεογέννητη κόρη του, στο οποίο εκφράζει την ελπίδα ότι η Μαξ θα μεγαλώσει σε έναν κόσμο καλύτερο από το σημερινό…

Ενώ πρωτοσέλιδα συχνά εστιάζουν σε αυτό που είναι λάνθασμένο, με πολλούς τρόπους ο κόσμος γίνεται ολοένα και καλύτερος. Η υγεία βελτιώνεται. Η φτώχεια συρρικνώνεται. Η γνώση αυξάνεται. Οι άνθρωποι ενώνονται. Η τεχνολογική πρόοδος σε κάθε τομέα της ζωής σας σημαίνει ότι είναι δραματικά καλύτερη από τη δική μας σήμερα. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να συμβεί, όχι μόνο επειδή σε αγαπάμε, αλλά επίσης επειδή έχουμε την ηθική ευθύνη σε όλα τα παιδιά στην επόμενη γενιά.

Οι ελπίδες μας για την γενιά σας εστιάζεται σε δύο βασικές ιδέες: την προώθηση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της ισότητας.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

Προώθηση του ανθρώπινου δυναμικού όσον αφορά την ώθηση των ορίων για το πόσο μεγάλη είναι η ανθρώπινη ζωή μπορεί να είναι.

Μπορείτε να μάθετε και να ζήσετε 100 φορές περισσότερο από ό, τι κάνουμε σήμερα;

Μπορεί η γενιά σας να θεραπεύσει τις ασθένειες μας, ώστε να ζουν πολύ περισσότερο και υγιέστερα;

Μπορείτε να συνδέσετε τον κόσμο, ώστε να έχετε πρόσβαση σε κάθε ιδέα, πρόσωπο και ευκαιρία;

Μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσότερο την καθαρή ενέργεια, ώστε να μπορείτε να εφεύρετε πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε σήμερα με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος;

Η προώθηση της ισότητας έχει να κάνει έτσι ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση σε αυτές τις ευκαιρίες – ανεξάρτητα από τα έθνη, τις οικογένειες ή τις περιστάσεις που γεννιούνται μέσα.

Η κοινωνία μας πρέπει να το κάνει αυτό, όχι μόνο για τη δικαιοσύνη ή τη φιλανθρωπία, αλλά για το μεγαλείο της ανθρώπινης προόδου. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί το πλήρες δυναμικό μας είναι να διοχετεύσει τα ταλέντα, τις ιδέες και τις συνεισφορές του κάθε ατόμου στον κόσμο.

Για τη γενιά σας ώστε να ζήσετε σε έναν καλύτερο κόσμο, υπάρχουν τόσο πολλά που η γενιά μας μπορεί να κάνει. Σήμερα η μητέρα σου και εγώ δεσμευτήκαμε να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο να βοηθήσουμε στην επίλυση αυτών των προκλήσεων. Θα συνεχίσω να υπηρετώ ως διευθύνων σύμβουλος του Facebook για πολλά, πολλά χρόνια, αλλά αυτά τα ζητήματα είναι πάρα πολύ σημαντικά για να περιμένουν. Όπως θα ξεκινήσεις την επόμενη γενιά της οικογένειας Chan Zuckerberg, εμείς ξεκινάμε την Πρωτοβουλία Zuckerberg Chan για να ενώνουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την προώθηση του ανθρώπινου δυναμικού και την προώθηση της ισότητας για όλα τα παιδιά της επόμενης γενιάς.

Θα εστιάσουμε για το δικαίωμα στη μάθηση, θεραπεία ασθενειών, συνδέοντας τους ανθρώπους και την οικοδόμηση ισχυρών κοινοτήτων. Θα δώσουμε το 99% των μετοχών μας στο Facebook – επί του παρόντος περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια – κατά τη διάρκεια της ζωής μας για να προωθήσουμε αυτή την αποστολή. Ξέρουμε ότι αυτό είναι μια μικρή συμβολή σε σύγκριση με όλους τους πόρους και τα ταλέντα αυτών που ήδη εργάζονται σε αυτά τα θέματα. Αλλά θέλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε. Θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες στους επόμενους μήνες όταν θα επιστρέψει στην κανονικότητα η ζωή μας μετά από την άδεια μητρότητας και πατρότητας μας. Κατανοούμε θα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί και το πώς κάνουμε αυτό.

Μπορούμε να κάνουμε αυτό το έργο μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια ισχυρή παγκόσμια κοινότητα πίσω μας. Το Facebook έχει δημιουργήσει πόρους για να βελτιώσουμε τον κόσμο για την επόμενη γενιά. Κάθε μέλος της κοινότητας του Facebook παίζει κάποιο ρόλο σε αυτό το έργο.

Μπορούμε να εστιάσουμε μόνο στην εξυπηρέτηση αυτής της κοινότητας και αυτή την αποστολή, γιατί είμαστε περικυκλωμένοι από μια αγαπημένη οικογένεια, φίλους και συναδέλφους.

Μαξ, σε αγαπάμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη να αφήσουμε τον κόσμο ως ένα καλύτερο μέρος για εσένα και για όλα τα παιδιά. Σου ευχόμαστε μία ζωή γεμάτη με όση αγάπη, ελπίδα και χαρά δίνεις εσύ σε εμάς. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρεις εσύ σε αυτό τον κόσμο.

Credit: Adme

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories