22χρονη Χάνει 93 Κιλά μέσα σε μόλις έναν Χρόνο. Όταν δείτε ΠΩΣ ήταν πριν και ΠΟΣΟ αδυνάτισε, θα σας Πέσει το Σαγόνι! - Fanpage

22χρονη Χάνει 93 Κιλά μέσα σε μόλις έναν Χρόνο. Όταν δείτε ΠΩΣ ήταν πριν και ΠΟΣΟ αδυνάτισε, θα σας Πέσει το Σαγόνι!

H Jennifer Ognenovski από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, έχει πετύχει μια τεράστια μεταμόρφωση σε ένα μόνο χρόνο. Η 22χρονη φοιτήτρια της Νομικής ανέκαθεν αγωνιζόταν να χάσει βάρος, δοκιμάζοντας τη μια δίαιτα μετά την άλλη χωρίς επιτυχία.

1

Οι αποτυχίες της, της προκάλεσαν κατάθλιψη και ανασφάλεια. Έγινε μοναχική και έχασε επαφή με τους φίλους της. Σταμάτησε να πηγαίνει για ψώνια για ρούχα, επειδή φοβόταν ότι δεν θα έβρισκε ρούχα που να της ταιριάζουν. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, το βάρος της έγινε ένα μεγάλο πρόβλημα : «Ήμουν τόσο κουρασμένη μετά από μια βόλτα οπουδήποτε και μετά τα αξιοθέατα ήθελα απλώς να χορτάσω φαγητό.»

2

Ακόμα κι αν ζύγιζε 158 κιλά στα 21α γενέθλιά της, η Jennifer δεν είχε αποκτήσει ακόμα κίνητρο για να χάσει βάρος. Το μόνο που θυμάται είναι ότι πάντα ήθελε να τρώει: « Κατανάλωνα πολλούς υδατάνθρακες και ήμουν συνεχώς πεινασμένη – δεν περνούσαν δύο ώρες χωρίς φαγητό.»

3

Μετά από πολλές λανθασμένες ενέργειες, η Jennifer βρήκε επιτέλους τη δύναμη να κάνει άλλη μία προσπάθεια και ακολούθησε μια αυστηρή δίαιτα. Αυτή τη φορά κατάφερε να χάσει 15 κιλά, ακολουθώντας διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και σε υψηλές πρωτεΐνες. Αλλά αποφάσισε να λάβει ακόμη πιο δραστικά μέτρα και να συμβουλευτεί το γιατρό της για να μάθει για τη χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης. Ζύγιζε ακόμα 145 κιλά και δεν αισθανόταν άνετα με τον εαυτό της.

4

Τον Φεβρουάριο του 2016, η Jennifer υποβλήθηκε τελικά στην εγχείρηση. Ένιωθε ότι ήταν η τελευταία της ευκαιρία για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή: «Καθώς με ετοίμαζαν για την χειρουργική επέμβαση, χαμογελούσα και έλεγα σε όλους πόσο έτοιμη ήμουν.»

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, η Jennifer έπρεπε να είναι προσεκτική σχετικά με το τι κατανάλωνε. Για τις δύο πρώτες εβδομάδες της επιτρεπόταν να καταναλώνει μόνο υγρά, και αργότερα έπρεπε να μάθει πώς να τρώει ξανά. Κατά την παραμονή της στην κλινική, η Jennifer απέκτησε ένα φίλο που την βοήθησε να συνεχίσει με την υγιεινή διατροφή που είχε ξεκινήσει πριν από την επέμβαση.

Από τότε, η Jennifer έτρωγε μόνο τροφές που ήταν χαμηλές σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

5

Πέντε μήνες μετά τη γαστρική παράκαμψη, η Jennifer είχε χάσει 125 κιλά! Πήγε σε ένα άλλο ταξίδι στην Ευρώπη και παρατήρησε μια τεράστια διαφορά: «Τα επίπεδα ενέργειας ήταν ανεξάντλητα. Σκαρφάλωνα βουνά και σκάλες για να δω διάφορα αξιοθέατα και δεν με ενοχλούσε καν η ζέστη τις πολύ ζεστές μέρες στην Ελλάδα.. »

Όταν επέστρεψε στο σπίτι, η Jennifer αποφάσισε να κάνει κάτι για το περιττό δέρμα της. Φαινόταν ότι όση γυμναστική και αν έκανε, δεν μπορούσε να απαλλαχθεί από αυτό, έτσι αποφάσισε να κάνει άλλη μια άλλη εγχείρηση. Τον Ιανουάριο του 2017 υποβλήθηκε και πάλι σε χειρουργική επέμβαση.

6

«Θυμάμαι πως ξύπνησα και είχαν ξετυλίξει τα χέρια μου και έβαλα τα κλάματα. Δεν είχα δει ποτέ τα χέρια μου τόσο λεπτά,» θυμάται η Jennifer. Ζύγιζε τώρα 67 κιλά και ήταν ενθουσιασμένη με το νέο της σώμα. «Είμαι τόσο απίστευτα χαρούμενη. Βγαίνω κάθε εβδομάδα τώρα και συμμαθητές από το σχολείο που δεν με έχουν δει για καιρό δεν έχουν ιδέα ποια είμαι», εξηγεί με περηφάνεια.

7

Η Jennifer έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τώρα. Πηγαίνει στο γυμναστήριο τακτικά και ακολουθεί μια πολύ αυστηρή διατροφή. Γνωρίζει ότι ακόμη και με την γαστρική παράκαμψη, θα πρέπει να διατηρήσει ισχυρή θέληση αν θέλει να παραμείνει αδύνατη. «Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι για σας. Πολλοί λένε ότι το γαστρικό μανίκι είναι η “εύκολη λύση”, αλλά δεν είναι», αναφέρει η Jennifer.

8

Η απίστευτη μεταμόρφωση της Jennifer την έχει κάνει πολύ πιο ευτυχισμένη και τώρα έχει περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Είναι ένα επίτευγμα που αξίζει μεγάλο σεβασμό!

Credit: Hefty

Αφήστε το σχόλιο σας: