STORIES

7 Ακραίες Ιστορίες που έγιναν Viral πολύ ΠΡΙΝ το Ίντερνετ. Ειδικά η 4η θα σας Καθηλώσει!

42
Στην εποχή προ διαδικτύου, όποιος ήθελε να μάθει τι συμβαίνει στον κόσμο, έπρεπε να δει τηλεόραση, να διαβάσει εφημερίδα ή να μιλήσει σε κάποιον άλλο. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το “γκουγκλάρισμα” ή το άνοιγμα μιας εφαρμογής δεν υπήρχαν καν, αλλά είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο κόσμος κατάφ…

Στην εποχή προ διαδικτύου, όποιος ήθελε να μάθει τι συμβαίνει στον κόσμο, έπρεπε να δει τηλεόραση, να διαβάσει εφημερίδα ή να μιλήσει σε κάποιον άλλο. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το “γκουγκλάρισμα” ή το άνοιγμα μιας εφαρμογής δεν υπήρχαν καν, αλλά είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο κόσμος κατάφερνε να παραμένει ενημερωμένος και κάποιοι κατάφερναν να γίνονται εξώφυλλα παγκοσμίως!

Τότε δεν υπήρχε ο όρος viral, αλλά η ιδέα πίσω από αυτό δεν είναι κάτι το πρόσφατο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες από την εποχή πριν από το διαδίκτυο που θα θεωρούνταν αναμφίβολα viral σήμερα. Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα ατόμων, που αν είχαν την ευκαιρία, θα είχαν σαρώσει το διαδίκτυο.

1. Tonya Harding και Nancy Kerrigan τότε

Γνωστή και ως “ο γδούπος που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο”, στις 6 Ιανουαρίου 1994, η αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Nancy Kerrigan δέχτηκε άγρια επίθεση καθώς έφευγε από τον πάγο.

Την χτύπησε στο γόνατο με ένα μεταλλικό ραβδί ένας άντρας με το όνομα Shane Stant, ο οποίος είχε προσληφθεί από τον πρώην σύζυγο της συναθλήτριας της, Tonya Harding. Αν και η επίθεση είχε στόχο να εμποδίσει την Kerrigan να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του ’94, ο τραυματισμός την εμπόδισε να εμφανιστεί μόνο στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ που έγινε την επόμενη ημέρα.

Λόγω των συνθηκών, η Ένωση Αθλητών Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ της έδωσε μια θέση στην ολυμπιακή ομάδα. Η Kerrigan κέρδισε ένα αργυρό μετάλλιο και η Harding βγήκε 8η. H Harding δήλωσε ένοχη για το ότι συνωμότησε για να μην καταδικαστεί τον Μάρτιο του 1994.

O δικαστής την διέταξε να πληρώσει πρόστιμο αξίας 160.000 δολαρίων και της έδωσε τρία χρόνια δικαστικής επιτήρησης. Μετά από αυτό, διώχθηκε για πάντα από την Ένωση Αθλητών Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ.

43

Σήμερα

Μετά το περιστατικό, η Kerrigan συνέχισε το πατινάζ. Έλαβε μια σειρά προσοδοφόρων καταχωρήσεων, παντρεύτηκε και έγινε μητέρα. Η ζωή της Harding από την άλλη συνέχισε να είναι μπερδεμένη με σκάνδαλα και δυσκολίες, όπως την διαρροή μιας ερωτικής ταινίας και την σύλληψη για οδήγηση ενώ ήταν μεθυσμένη.

Επίσης, εμφανίστηκε σε εκπομπές όπως “The Weakest Link” και “Celebrity Boxin”. Η Harding παντρεύτηκε για τρίτη φορά το 2010 και απέκτησε έναν γιο το 2011.

44

2. Ο O.J. Simpson Τότε

Δεν χωρά αμφιβολία ότι αν το διαδίκτυο υπήρχε παλιότερα, και η καταδίωξη του Bronco αλλά και η δίκη του O.J. Simpson για δολοφονία θα είχαν μαθευτεί παντού. Το 1994, μετά από μια αργή καταδίωξη που μεταδόθηκε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο O.J. Simpson συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την δολοφονία της γυναίκας τους, Nicole Brown Simpson, και του φίλου της, Ron Goldman.

Λόγω της φήμης του ως θρύλου του ποδοσφαίρου και δημοφιλούς ηθοποιού, η δίκη του O.J. το 1995 μεταδόθηκε στην τηλεόραση και ως σήμερα θεωρείται “η δίκη του αιώνα”.

Μια κωμωδία λαθών στην έρευνα μαζί με φυλετικές εντάσεις και μια αξέχαστη ερμηνεία του Johnnie Cochran και της υπόλοιπης ομάδας υπεράσπισης οδήγησε στην αθώωση του O.J. Simpson και για τους δύο φόνους.

Ωστόσο, το 1997, ο O.J. Κρίθηκε υπόλογος για τους δύο θανάτους σε πολιτικό δικαστήριο και του ζητήθηκε να πληρώσει τους Brown και τους Goldman εκατομμύρια για βλάβες. Προσπάθησε να επιστρέψει στην βιομηχανία του θεάματος, αλλά απέτυχε και μετά προσπάθησε να πουλήσει τα αναμνηστικά του για να συγκεντρώσει χρήματα για την αστική αγωγή.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

45

Σήμερα

Το 2006, ο O.J. θα δημοσίευε ένα βιβλίο με τίτλο “Αν το έκανα” το οποίο εξηγούσε πώς θα είχε κάνει υποθετικά τους δύο φόνους. Ωστόσο, τα δικαιώματα τελικά δόθηκαν στην οικογένεια Goldman και το δημοσίευσαν με τον τίτλο “Αν το έκανα: Εξομολογήσεις ενός δολοφόνου” το 2007.

Τελικά, το 2008 ο Simpson κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για ένοπλη ληστεία και απαγωγή όταν προσπάθησε να κλέψει αθλητικά αναμνηστικά από εμπόρους με την χρήση όπλου. Καταδικάστηκε σε 33 χρόνια φυλάκισης και δικαιούται αποφυλάκιση υπό όρους τον Οκτώβριο του 2017. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη φωτογραφία του.

46

3. Ο Dennis Rodman τότε

Αν ρωτήσετε κάποιον φανατικό οπαδό του μπάσκετ για τα παλιά αστέρια του NBA, το πιο πιθανό είναι ότι θα αναφέρει τους Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird και Magic Johnson, οι οποίοι χωρίς αμφιβολία έσκιζαν στα παιχνίδια και στα βιβλία ρεκόρ.

Ωστόσο, αν ρωτήσετε ποιος θεωρείται πιο viral, πολλοί θα επιλέξουν τον Dennis Rodman, όχι μόνο για τα τρελά χτενίσματα του και τις στιλιστικές του επιλογές.

Κακοποίησε έναν καμεραμάν και έναν επίσημο, συνεργάστηκε με τον Hulk Hogan στο WCW, φόρεσε ένα νυφικό σε μια παρουσίαση βιβλίου, βγήκε με την Madonna, παντρεύτηκε την Carmen Electra και έδινε πάντα κάτι στα μέσα για να ασχολούνται.

47

Το 2011, ο Rodman μπήκε στο Hall of Fame του NBA, αλλά συνεχίζει να δίνει τροφή στα μέσα γι’αυτό που αγαπάνε περισσότερο: την διαμάχη.

Εμφανίστηκε στις εκπομπές “The Apprentice”, “Celebrity Rehab” και “Sober House” και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το 2013 ταξίδεψε στην Βόρεια Κορέα, όπου γνώρισε τον Kim Jong-un. Οι δυο τους παρακολούθησαν μαζί έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και όταν ο Rodman επέστρεψε στις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι φίλος του.

Μετά από ένα δεύτερο ταξίδι στην Βόρεια Κορέα, ο Rodman αναστάτωσε πολλούς όταν ξεκίνησε ένα παραλήρημα για τον Kenneth Bae, ένα Αμερικανό που κρατείται σε φυλακές της Βόρειας Κορέας. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν και πολύ στα καλά του για να δώσει συνέντευξη, με αποτέλεσμα μια δημόσια απολογία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο μπασκετμπολίστας εκπροσωπείται από το Prince Marketing Group και θα συνεχίσει να κάνει εμφανίσεις ως “απλός Dennis Rodman”.

48

4. Ο Charles Manson τότε

Ο Manson είναι ένας Αμερικανός ηγέτης αίρεσης, ο οποίος έπεισε τους ακόλουθους του να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους στα τέλη του 1960. Η “Οικογένεια”, η οποία αποτελούνταν από περίπου 100 ακόλουθους, είχε εγκατασταθεί στο San Fernando Valley μετά το 1967 και πίστευε ότι ο Manson ήταν ο Ιησούς. Η ακραία αφοσίωση τους τον διευκόλυνε στο να εκτελεί τις αποτρόπαιες πράξεις του το 1969.

Τα πρώτα θύματα του Manson ήταν η Sharon Tate και το αγέννητο μωρό της, ο Wojciech Frykowski, η Abigail Folger, ο Jay Sebring και ο Steven Parent. Όλοι δολοφονήθηκαν ενώ έμεναν σε ένα σπίτι στο Beverly Hills, το οποίο ανήκε στον Roman Polanski. Το επόμενο βράδυ, τα θύματα της Οικογένειας ήταν ο Leo LaBianca και η γυναίκα του Rosemary.

Στις 25 Ιανουαρίου 1971, ο Manson κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε θάνατο. Ωστόσο, η αρχική ποινή μετατράπηκε τελικά σε ισόβια φυλάκιση.

49

Σήμερα

Σήμερα, ο Charles Manson συνεχίζει να εκτίει την ποινή του στην Καλιφόρνια και του έχουν απορρίψει 12 αιτήματα για αποφυλάκιση. Η επόμενη ακρόαση του είναι σχεδιασμένη για το 2027 που θα είναι 92 ετών.

Επίσης, το 2014 έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο όταν ο ίδιος μαζί με την Afton Elaine Burton (μια 27χρονη γυναίκα) πήραν άδεια γάμου. Ωστόσο, το έγγραφο έληξε το 2015 και δεν έχει ανανεωθεί.

50

5. Η Sharbat Gula – “Το κορίτσι από το Αφγανιστάν” τότε

Τον Ιούνιο του 1985, η Sharbat Gula μάγεψε τον κόσμο με τα διαπεραστικά πράσινα μάτια της όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του National Gographic. Η φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε από τον Steve McCurry, έγινε μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες στην ιστορία του περιοδικού και συνεχίζει να μαγεύει τους αναγνώστες.

Το 1984, η Sharbat ήταν μια νεαρή Αφγανή η οποία πήγαινε στο σχολείο και έμενε σε μια κατασκήνωση προσφύγων στο Πακιστάν. Θυμάται ακόμα τον McCurry που τράβηξε την φωτογραφία της τόσα χρόνια μετά και το πόσο θυμωμένη ήταν – εκείνος ήταν ένας ξένος κι εκείνη δεν είχε φωτογραφηθεί ξανά.

Στην πραγματικότητα, δεν έδινε την φωτογραφία της μέχρι που συναντήθηκε με τον McCurry 17 χρόνια αργότερα.

51

Σήμερα

Κατά την διάρκεια της δεύτερης συνάντησης τους, ο McCurry ανακάλυψε ότι η Sharbat ήταν παντρεμένη και είχε 3 παιδιά. Και σύμφωνα με τον αδερφό της, η Sharbat δεν είχε γνωρίσει ποτέ την ευτυχία, εκτός ίσως από την ημέρα του γάμου της, που έγινε όταν ήταν 13 ή 16 ετών (κανείς δεν είναι σίγουρος).

Σήμερα η Sharbat παραμένει γνωστή χάρη στο αξέχαστο πορτρέτο της, αλλά έχει γίνει και πρωτοσέλιδο τα τελευταία δύο χρόνια για κάτι εντελώς διαφορετικό: για την σύλληψη της. Η Sharbat συνελήφθη το 2015 και τον περασμένο Οκτώβριο για την κατοχή πλαστής ταυτότητας στο Πακιστάν.

52

6. Η Rachel Giordano τότε

Το 1981, η 4χρονη Rachel Giordano έγινε αφίσα για διαφήμιση Lego δείχνοντας μία από τις δημιουργίες της. Η διαφήμιση, η οποία είχε σκοπό να παρουσιάσει την δημιουργικότητα και όχι κάτι κοριτσίστικο ή αγορίστικο, προκάλεσε αρκετές διαμάχες τότε και παραλίγο να μην βγει.

Η Judy Lotas, μία από τις υπεύθυνες για την διαφήμιση, πάλεψε για να συμπεριληφθεί και η Rachel, επειδή λεγόταν ότι τα αγόρια ήταν αυτά που προτιμούσαν να χτίζουν και όχι τα κορίτσια.

Ευτυχώς, η Lotas επέμεινε και έβγαλε μια από τις πιο δυνατές και εμβληματικές διαφημίσεις όλων των εποχών – μια διαφήμιση που διδάσκει ακόμα και σήμερα την διαφημιστική βιομηχανία.

53

Σήμερα

Σήμερα η Rachel είναι 39 χρονών και είναι γιατρός. Συνεργάστηκε με την Lori Day, ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και μπλόγκερ του HuffPost και επανέλαβε την αξέχαστη διαφήμιση της. Μαζί έφτιαξαν ξανά την διαφήμιση του 1981 για να δείξουν την διαφορά ανάμεσα στην προσέγγιση της βιομηχανίας των διαφημίσεων σχετικά με τα παιχνίδια τότε και τώρα.

Σύμφωνα με την Rachel, το 1980 τα Lego δεν ξεχώριζαν τα φύλα, αλλά σήμερα είναι είτε ροζ είτε μπλε και τα παιχνίδια στέλνουν στα παιδιά αχρείαστα μηνύματα. Σύμφωνα με την Lotas, “Τα αγόρια και τα κορίτσια είναι διαφορετικά, αλλά και τα δύο θέλουν να δημιουργούν και να χτίζουν. Δεν είναι θέμα φύλου”.

54

7. Ο “κακός” Joe Greene και ο Tommy Okon τότε

Οι διαφημίσεις του Super Bowl είναι οι πιο ακριβές και έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση στην τηλεόραση. Υπάρχουν πολλές αξέχαστες πρόσφατες διαφημίσεις, αλλά μία από τις πιο εμβληματικές είναι μια διαφήμιση του 1979, στην οποία έπαιζε ο αμυντικός “κακός” Joe Greene και ένα νεαρό αγόρι με το όνομα Tommy Okon.

H διαφήμιση δείχνει τον Greene νικημένο να κουτσαίνει φεύγοντας από το γήπεδο και τον Tommy να του προσφέρει την Coca Cola του. Αφού δέχεται το αναψυκτικό, ο Greene λέει τα διάσημα λόγια “Ε, μικρέ, πιάσε” και πετάει την μπλούζα του στο χαμογελαστό και έκπληκτο αγόρι.

55

Σήμερα

Σήμερα, ο Greene έχει αποσυρθεί και ο Tommy δουλεύει μια μια επιχείρηση εισαγωγής πέτρας στο Queens και οι δυο τους είναι ακόμα καλοί φίλοι. Συναντήθηκαν ξανά φέτος και θυμήθηκαν την εποχή που γύριζαν την διαφήμιση. Σύμφωνα με τον Greene, η εμπειρία είναι “ακόμη ξεχωριστή, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια”.

56

57

Credit: diply.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας