ΑΛΗΘΕΙΕΣ

10 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε Καθημερινά για να Γίνετε ΠΙΟ έξυπνοι. Ειδικά το #7 είναι ΠΟΛΥ Σημαντικό!

Για να παραμένουμε υγιείς, ο εγκέφαλος χρειάζεται εξάσκηση, όπως ακριβώς και οι μύες. Κάνοντας για μερικά λεπτά νοητικές ασκήσεις, βοηθάμε την ενδυνάμωση της σκέψης, βελτιώνουμε την μνήμη και ηρεμούμε το μυαλό. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 10 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε και να εξασκήσετε το μυαλό σας.

1. Παρατηρήστε: Το να βλέπετ…


Για να παραμένουμε υγιείς, ο εγκέφαλος χρειάζεται εξάσκηση, όπως ακριβώς και οι μύες. Κάνοντας για μερικά λεπτά νοητικές ασκήσεις, βοηθάμε την ενδυνάμωση της σκέψης, βελτιώνουμε την μνήμη και ηρεμούμε το μυαλό. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 10 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ανοίξετε και να εξασκήσετε το μυαλό σας.

1. Παρατηρήστε: Το να βλέπετε δεν είναι το ίδιο με το να παρατηρείτε. Η παρατήρηση περιλαμβάνει και ανάλυση του τι βλέπετε. Όταν παρατηρείτε, προσέχετε όλα τα πράγματα που παραβλέπατε για πολύ καιρό. Ρουφήξτε ό,τι βλέπετε γύρω σας και μην σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την φαντασία σας.

53

2. Μάθετε: Αν ανοίξετε το μυαλό σας και δεν σταματήστε ποτέ να μαθαίνετε, ο εγκέφαλος σας θα συνηθίσει να θέλει να μαθαίνει όλο και περισσότερα και δεν θα σταματήσει ποτέ αυτή την διαδικασία. Δεχτείτε κάθε ευκαιρία που έχετε να μάθετε κάτι από ανθρώπους που έχουν πιο ευρεία γνώση σε συγκεκριμένους τομείς.

2. Ακούστε: Όταν ακούτε τους ήχους γύρω σας, ρουφάτε ένα κομμάτι του κόσμου μέσα σας. Αν πάτε για περπάτημα στον δρόμο, προσέξτε για τι πράγμα μιλάνε οι άλλοι γύρω σας για να μάθετε πώς σκέφτονται. Μπορείτε να εξασκήσετε αυτή την ικανότητα ακούγοντας νέα μουσική.

54

4. Πειραματιστείτε: Αν δεν ξεβολευτείτε από την άνεση σας και δεν αρχίσετε να πειραματίζεστε με νέα πράγματα, θα χάσετε κάτι που μπορεί να αλλάξει την ζωή ή το μυαλό σας. Κάντε μαθήματα που τραβάνε την προσοχή σας και μάθετε κάτι για έναν άγνωστο σε σας τομέα.

Επανάσταση στους Διαιτολόγους! Χάσε Μέχρι 9 Κιλά σε 5 Μέρες!

5. Επεκταθείτε: Ποτέ να μην μένετε στην αρχική σας γνώση. Να αμφισβητείτε τα πράγματα. Η γνώση σας θα αυξηθεί σταδιακά και ο εγκέφαλος θα συνηθίσει να μην συμβιβάζεται με μια πληροφορία μόνο.

55

6. Μιλήστε: Μάθετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Μοιραστείτε τις πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει στον εγκέφαλο σας με τα χρόνια με κάποιον που έχει κάνει το ίδιο. Εκφράστε τις ιδέες σας και αναπτύξτε νέες σκέψεις από αυτή την ανάμιξη γνώσεων.

7. Γυμναστείτε: Το σώμα και το μυαλό είναι μια μονάδα. Αν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση του το ένα, το άλλο μπορεί να πληρώνει τις συνέπειες. Για 20 λεπτά τη μέρα κάντε διάφορες ασκήσεις για να στείλετε οξυγόνο στο μυαλό σας.

Ξεκινήστε λύνοντας τέτοιους γρίφους:

56

8. Κάντε διαλογισμό: Αν αρχίσετε να παρατηρείτε το μυαλό σας, το πώς συμπεριφέρεται και το τι απελευθερώνει όταν διαλογίζεστε, θα μάθετε λίγα παραπάνω πράγματα. Αυτό το σημείο θα αποκαλύψει πολλά για το μυαλό σας και θα καταλάβετε πώς χαλαρώνει.

9. Αναλύστε τις πιθανότητες: Προσπαθήστε να σκεφτείτε ανοιχτόμυαλα και να ψάχνετε για όλες τις πιθανές απαντήσεις, όχι μόνο για την πιο λογική. Ποτέ μην σταματάτε να εξερευνάτε ιδέες και να δημιουργείτε πιθανότητες και λύσεις.

57

10. Παίξτε με το μυαλό σας: Δεν είναι κακό να πηγαίνετε με το μυαλό σας στα πιο απίθανα μέρη. Όταν δημιουργείτε στο κεφάλι σας ένα σύμπαν όπου όλα είναι δυνατά, εξασκείτε το μυαλό – ακόμα και η αίσθηση του χιούμορ σας μπορεί να αλλάξει θετικά.

Το μυστικό για να έχουν αποτέλεσμα αυτές οι συμβουλές είναι να τις εφαρμόζετε καθημερινά – χωρίς να κουράζετε το μυαλό σας, φυσικά. Ακούστε, παρατηρήστε και εκμεταλλευτείτε τον κόσμο στον οποίο ζείτε!

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας