ΑΛΗΘΕΙΕΣ

11 Σημαντικοί Λόγοι που οι Ανθρώπινες Σχέσεις έχουν γίνει ΤΟΣΟ δύσκολες στις Μέρες μας.

1. Δεν είμαστε προετοιμασμένοι

Συχνά δεν είμαστε προετοιμασμένοι να συμβιβαστούμε, να θυσιαστούμε και να αγαπήσουμε άνευ όρων. Δεν θέλουμε να περιμένουμε, τα θέλουμε όλα με τη μία. Δεν αφήνουμε τα συναισθήματα μας να αναπτυχθούν και συχνά βάζουμε χρονικό όριο στο τι θα έπρεπε να νιώθουμε και πότε.

2. Μπερδεύουμε την αγάπη με άλλα συναισθήματα

Πο…


1. Δεν είμαστε προετοιμασμένοι

Συχνά δεν είμαστε προετοιμασμένοι να συμβιβαστούμε, να θυσιαστούμε και να αγαπήσουμε άνευ όρων. Δεν θέλουμε να περιμένουμε, τα θέλουμε όλα με τη μία. Δεν αφήνουμε τα συναισθήματα μας να αναπτυχθούν και συχνά βάζουμε χρονικό όριο στο τι θα έπρεπε να νιώθουμε και πότε.

2. Μπερδεύουμε την αγάπη με άλλα συναισθήματα

Πολύ συχνά συναντάμε άτομα που έρχονται μαζί μας στο σινεμά ή στο κλαμπ, αλλά όχι άτομα που μπορούν να μας καταλάβουν και να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Δεν μας αρέσει να ζούμε βαρετές ζωές, γι’αυτό ψάχνουμε έναν χαρούμενο σύντροφο που θα μετατρέψει την ζωή μας σε περιπέτεια. Αλλά δεν είμαστε πάντα έτοιμοι για την αλλαγή, η οποία θα έρθει αναπόφευκτα μετά από μια περίοδο αμοιβαίας ερωτικής στοργής.

3. Βρισκόμαστε σε τέλμα

Μετά από ένα διάστημα, δεν έχουμε χρόνο ή χώρο για τον έρωτα, γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι κυνηγώντας υλικά αγαθά.

4. Περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα

Όταν ερωτευόμαστε, θέλουμε η σχέση μας να είναι ήδη ώριμη. Ωστόσο, αυτή η ωριμότητα και η αμοιβαία κατανόηση έρχονται μετά από χρόνια. Οι περισσότεροι σήμερα νομίζουν ότι τίποτα στην ζωή δεν αξίζει τον χρόνο και την υπομονή τους, ακόμα και η αγάπη.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

5. Προτιμάμε να σπαταλάμε δυνάμεις

Πολλοί από μας θα προτιμούσαν να περάσουν μία ώρα με 100 διαφορετικά άτομα, παρά μια μέρα με ένα και μόνο πρόσωπο. Σήμερα κυριαρχεί η άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνεις γνωριμίες παρά να γνωρίζεις κάποιον σε βάθος. Είμαστε άπληστοι και τα θέλουμε όλα με τη μία.

Κάνουμε σχέσεις και τις λήγουμε μόλις βρεθεί «καλύτερη» εναλλακτική. Δεν δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε σε ένα άτομο, αλλά θέλουμε εκείνο να είναι τέλειο. Βγαίνουμε με πολλούς, αλλά δεν δίνουμε ευκαιρία σε κανέναν.

6. Εξαρτόμαστε από την τεχνολογία

Η τεχνολογία μας έχει φέρει πιο κοντά. Τόσο κοντά που μερικές φορές δυσκολευόμαστε να πάρουμε ανάσα. Γραπτά μηνύματα, ηχητικά μηνύματα, συνομιλίες και βιντεοκλήσεις έχουν αντικαταστήσει την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο σε πολλές περιπτώσεις. Δεν έχουμε πλέον χρόνο για να τον περνάμε με τον άλλο. Ξέρουμε ήδη πολλά ο ένας για τον άλλο. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε.73

7. Δεν μπορούμε να μείνουμε σε ένα μέρος για πολύ καιρό

Νομίζουμε ότι δεν είμαστε φτιαγμένοι για σχέσεις και ακόμα και η ιδέα να νοικοκυρευτούμε μας τρομάζει. Δεν αφιερώνουμε πλέον την ζωή μας σε ένα άτομο και αποφεύγουμε οτιδήποτε το μόνιμο.

8. Είμαστε σeξουαλικά απελευθερωμένοι

Η γενιά μας έχει χωρίσει το σeξ από τον έρωτα. Οι άνθρωποι πρώτα κάνουν σeξ και μετά αποφασίζουν αν θέλουν να είναι μαζί. Σήμερα το σeξ εκτός γάμου είναι φυσιολογικό και σχέσεις όπως οι «ελεύθερες σχέσεις», οι «φίλοι με προνόμια» και τα «one-night stand» έχουν γίνει κομμάτι του σύγχρονου τρόπου ζωής.

9. Βασιζόμαστε υπερβολικά συχνά στην λογική

Λίγα άτομα από την νέα γενιά μπορούν να αγαπήσουν με όλη τους της καρδιά και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του χρόνου και της απόστασης.

10. Φοβόμαστε πολλά πράγματα

Φοβόμαστε τις νέες σχέσεις, τις απογοητεύσεις, τς συναισθηματικά τραύματα και τις ραγισμένες καρδιές και γι’αυτό δεν αφήνουμε τους άλλους να μπουν στην ζωή μας. Χτίζουμε τοίχους γύρω από τον εαυτό μας και μερικές φορές είναι πολύ ψηλοί και δεν μας αφήνουν να δούμε την ζωή όπως πραγματικά είναι.

11. Δεν εκτιμάμε πια τις σχέσεις

Δεν σημαίνει τίποτα για μας το να αφήσουμε κάποιον που αγαπάμε να φύγει. Είμαστε απλά πολύ απογοητευμένοι με τους γύρω μας για να κάνουμε μία ακόμα προσπάθεια.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories