ΑΛΗΘΕΙΕΣ

13 Λόγοι που οι Πνευματικοί Άνθρωποι δυσκολεύονται να Αγαπήσουν και να Αγαπηθούν. Ο 9ος είναι ο ΠΙΟ Σημαντικός!

32
https://www.facebook.com/sungazing1/posts/933282300159933

“Πάντα διψούσα για αγάπη. Μια φορά μόνο ήθελα να δω πώς θα ήταν να πάρω το μερίδιο μου από εκείνη – να με ποτίσουν τόσο με αγάπη που να μην αντέχω άλλο. Μια φορά μόνο.” – Haruki Murakami (Norwegian Wood) Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τω…


https://www.facebook.com/sungazing1/posts/933282300159933

“Πάντα διψούσα για αγάπη. Μια φορά μόνο ήθελα να δω πώς θα ήταν να πάρω το μερίδιο μου από εκείνη – να με ποτίσουν τόσο με αγάπη που να μην αντέχω άλλο. Μια φορά μόνο.” – Haruki Murakami (Norwegian Wood) Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Ανθρώπων του Πνεύματος σε αυτή την ζωή είναι η δυσκολία να βρουν την πραγματική αγάπη.

Αυτό που ξεχωρίζει τους Πνευματικούς ανθρώπους από τις άλλες είναι η ωριμότητα και η σοφία τους και με αυτή την σοφία έρχεται η ανάγκη να ζήσουν και να αγαπήσουν αυθεντικά. Αλλά όπως έχετε ήδη ανακαλύψει, το πρόβλημα με τις περισσότερες σχέσεις είναι ότι γίνονται προκειμένου να αποφύγουμε την μοναξιά, να δημιουργήσουμε άνεση ή ασφάλεια ή να επιβεβαιωθούμε.

Με άλλα λόγια, πολλές σχέσεις βασίζονται σε εγωκεντρικά παιχνίδια, όπως αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση ή στις ταινίες. Πολλοί άνθρωποι ευδοκιμούν με το δράμα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι “χρειάζονται” έναν άλλο άνθρωπο για να γεμίσουν το κενό μέσα τους. Αλλά κάτι μέσα σας διψά για ένα βαθύτερο επίπεδο αγάπης πέρα από τα δράματα και την λαγνεία.

Η αλήθεια είναι ότι έχετε μια βαθιά επιθυμία για κάτι που δεν έχετε ζήσει ποτέ (ή σπάνια): μια σχέση που να είναι έντονη αλλά υγιής, αφοσιωμένη αλλά ελεύθερη, υποστηρικτική αλλά όχι αποπνικτική. Επιθυμείτε ειλικρίνεια, αυθεντικότητα, πάθος, συμπόνια, πραγματική αγάπη και βάθος.

Θέλετε να σας βλέπουν, να σας ακούν, να σας κατανοούν, να σας εκτιμούν και να σας αγαπούν γι’αυτό που είστε. Και θέλετε να εκφράσετε το ίδιο πράγμα σε κάποιον άλλο. Δείτε μερικούς λόγους για τους οποίους οι Πνευματικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν την αγάπη:

1. Θέλουμε μια αγάπη που να είναι αυθεντική

Θέλουμε μια σχέση στην οποία να χωρά η αμοιβαία αυθεντικότητα και να μην χρειάζεται να κρυβόμαστε, να προσποιούμαστε ή να αλλάζουμε αυτό που είμαστε. Δεν θέλουμε να βρούμε κάποιον που να μην τον πειράζει να μας ανέχεται, αλλά κάποιον που να αποδέχεται τον αυθεντικό μας εαυτό απολύτως.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

2. Θέλουμε μια αγάπη που να μας διδάσκει

Θέλουμε κάποιον που να μας λέει πού κάνουμε λάθος ή με ποιον τρόπο πρέπει να αναπτυχθούμε, όχι κάποιον που μας κρίνει. Βαθιά μέσα μας συνειδητοποιούμε ότι πάντα θέλουμε να μαθαίνουμε περισσότερα (Όπως είπε και ο Σωκράτης: “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα”). Μπορεί να πει κανείς ότι οι σχέσεις μας μαθαίνουν κάτι, αλλά στην ουσία αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα και είναι παράγωγο του πόνου. Η συνειδητή μάθηση από την άλλη είναι σπάνια, πολύτιμη και δυσεύρετη.

3. Είμαστε θεραπευτές αλλά δεν θέλουμε να “διορθώσουμε” κανέναν

Λόγω της φύσης μας έχουμε την τάση να ελκύουμε άτομα που αναζητούν βοήθεια. Αλλά ενώ η φυσική μας αντίδραση είναι να προσφέρουμε βοήθεια, συνειδητοποιούμε ότι το να μπούμε σε μια σχέση για να “διορθώσουμε” τον άλλο δεν είναι σοφό. Δεν θέλουμε να είμαστε γιατροί ή σύμβουλοι όλοι την ώρα. Θέλουμε να βρούμε κάποιον που είναι στην ίδια θέση με μας.

4. Έχουμε περίπλοκες προσωπικότητες

Σκεφτόμαστε πολύ, κοιτάζουμε βαθιά την πραγματικότητα και έχουμε έντονες προσωπικότητες. Είναι δύσκολο να βρεις ένα άτομο που να μπορεί να καταλάβει ή να ταιριάξει με την περίπλοκη προσωπικότητα μας. Σε μια κοινωνία υλιστών κάποιος που αναζητά κάτι πιο βαθύ μπορεί να τρομάξει τους άλλους.

5. Θέλουμε μια αγάπη που να ξεπερνά την “συμπάθεια”

Θέλουμε έντονη, αυθεντική, βαθιά αγάπη χωρίς συμβιβασμούς. Στον σημερινό κόσμο, οι περισσότεροι πετάνε την λέξη “αγάπη” λες και είναι συνώνυμο της “συμπάθειας”. Η “συμπάθεια” δεν έχει δεσμεύσεις. Μια μέρα σου αρέσει κάτι, την άλλη όχι. Η αγάπη είναι διαφορετική. Η συμπάθεια είναι επιφανειακή, ενώ η αγάπη έχει βάθος. Στην συμπάθεια θαυμάζουμε την εξωτερική μορφή, ενώ στην αγάπη παραβλέπουμε το εξωτερικό και λατρεύουμε την ψυχή.

6. Θέλουμε μια αγάπη που να είναι ευάλωτη

Δεν αρκεί μόνο να ταιριάζει η προσωπικότητα μας με τους άλλους. Η αληθινή αγάπη δεν είναι συμπάθεια για κάποιον ή τα κοινά ενδιαφέροντα, αλλά η προθυμία να ανοίξεις την καρδιά και την ψυχή σου – ακόμα και αν πονά. Μέσα από την προθυμία μας να είμαστε ευάλωτοι ανοίγουν πληγές, παίρνουν αέρα και επουλώνονται. Έτσι έχουμε το κουράγιο και την ικανότητα να αγαπήσουμε χωρίς όρους.

7. Θέλουμε αφοσίωση και προσπάθεια

Η αγάπη χρειάζεται να τρέφεται συνεχώς σαν φωτιά. Τα λόγια είναι άδεια όταν δεν ακολουθούνται από πράξεις. Σαν Πνευματικοί άνθρωποι, ξέρουμε ότι η πραγματική αγάπη μπορεί να φανεί μόνο μέσα από κοινές εμπειρίες, προσπάθεια και αφοσίωση.

8. Θέλουμε μια αγάπη που να είναι ριζωμένη στην ολοκλήρωση

Την στιγμή που η ευτυχία σου εξαρτάται από ένα άλλο άτομο, χάνεις την ελευθερία να αγαπήσεις από επιλογή. Θέλουμε έναν σύντροφο που να είναι ευτυχισμένος και ολόκληρος από μόνος του, έτσι ώστε να μοιραστούμε μαζί του αυτή την ολοκλήρωση. Όταν οι άνθρωποι μπαίνουν σε μια σχέση από “ανάγκη” επειδή αισθάνονται ανολοκλήρωτοι ή φοβούνται να είναι μόνοι, η σχέση είναι καταδικασμένη. Σαν άνθρωποι του Πνεύματος καταλαβαίνουμε ότι οι υγιείς σχέσεις έχουν σαν βάση την εσωτερική ευτυχία.

9. Δεν συμβιβαζόμαστε για τίποτα λιγότερο από την αδερφή ψυχή μας

Οι άνθρωποι του Πνεύματος δυσκολεύονται να συμβιβαστούν στην άνεση, την λαγνεία, την επιφανειακή έλξη, την ασφάλεια ή “στο να κάνουν ο ένας στον άλλο παρέα”. Χρειαζόμαστε κάποιον που να μοιράζεται τις αξίες μας και είναι πραγματικός πνευματικός σύντροφος. Ψάχνουμε την αδερφή ψυχή μας.

10. Δεν απολαμβάνουμε το “παιχνίδι των ραντεβού”

Το δράμα, ο εθισμός, ο ενθουσιασμός, οι κανόνες του πρέπει και δεν πρέπει… είναι μια εγωκεντρική προσέγγιση στην αγάπη την οποία οι πνευματικοί άνθρωποι βρίσκουν μη ελκυστική. Αυτό αυξάνει την δυσκολία να βρούμε την αγάπη.

11. Έχουμε πληγές

Πολλοί πνευματικοί άνθρωποι γίνονται έτσι όπως είναι μέσα από τις δύσκολες και τραυματικές συνθήκες οι οποίες τους αναγκάζουν να ωριμάσουν εσωτερικά. Όσον αφορά την αγάπη, είναι ζωτικής σημασίας να βρούμε κάποιον που να είναι αρκετά ώριμος ώστε να αντιμετωπίζει το “βάρος” που κουβαλάμε. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί στους άλλους.

12. Θέλουμε κάτι παραπάνω από απλά σeξ

Η λαγνεία, η αποπλάνηση και το σeξ είναι ελκυστικά, αλλά στιγμιαία και ρηχά αν κάποιος ασχολείται υπερβολικά με αυτά. Παρ’όλο που αγαπάμε το σeξ, θέλουμε κάτι παραπάνω από σχέσεις της μίας βραδιάς. Θέλουμε να μοιραστούμε το σώμα μας με αυτούς που θα ερωτευτούν την ψυχή μας πρώτα, όχι απλά την εξωτερική μας εμφάνιση.

13. Είμαστε ελεύθερα πνεύματα

Ο λόγος που είναι τόσο όμορφο να ερωτεύεται κανείς είναι επειδή μας κάνει να αναπτυσσόμαστε: μας φέρνει κοντά στην έμφυτη ελευθερία μας. Την στιγμή που διεκδικούμε τον έλεγχο σε μια τέτοια υπερβατική εμπειρία, κλείνουμε την αγάπη σε κλουβί. Και κάθε φορά που κοιτάμε το κλουβί, νιώθουμε ενοχές όταν θυμόμαστε πόσο ελεύθερο ήταν κάποτε αυτό το πουλί.

Βαθιά μέσα μας ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε την ελευθερία στις σχέσεις. Αλλά είναι δύσκολο να βρούμε έναν άνθρωπο που να είναι πρόθυμος να πετάξει ελεύθερα μαζί μας. Η ελευθερία απαιτεί θάρρος και την ικανότητα να αγαπάμε κάποιον ό,τι κι αν λένε, θέλουν ή κάνουν.

Credit: expandedconsciousness.com

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας