ΑΛΗΘΕΙΕΣ

15 Σπουδαίες Αλήθειες της Ζωής για τις οποίες ΔΕΝ χρωστάτε εξηγήσεις σε Κανέναν. Δώστε Βάση στην 7η!

1
Πολλές επιλογές στην ζωή επηρεάζονται από ερωτήσεις και σχόλια των γύρω μας. Συχνά φαίνεται λες και όλοι έχουν άποψη για το τι κάνουμε, πώς συμπεριφερόμαστε και ποιον συναναστρεφόμαστε. Μερικές φορές μας ζητάμε να δώσουμε εξηγήσεις για τις αποφάσεις ή τις επιλογές που κάνουμε στην ζωή μας.

Ο δημο…


Πολλές επιλογές στην ζωή επηρεάζονται από ερωτήσεις και σχόλια των γύρω μας. Συχνά φαίνεται λες και όλοι έχουν άποψη για το τι κάνουμε, πώς συμπεριφερόμαστε και ποιον συναναστρεφόμαστε. Μερικές φορές μας ζητάμε να δώσουμε εξηγήσεις για τις αποφάσεις ή τις επιλογές που κάνουμε στην ζωή μας.

Ο δημοφιλής μπλόγκερ και ψυχολόγος David K. William μας εξηγεί γιατί αν και νιώθουμε την υποχρέωση να ανταποκριθούμε σε αυτό, μερικές φορές το τι κάνουμε δεν είναι θέμα κανενός. Δείτε 15 πράγματα για τα οποία δεν χρωστάτε εξηγήσεις σε κανέναν (ακόμα κι αν έτσι νομίζετε).

1. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για την κατάσταση της ζωή σας. Έχετε τους λόγους σας για να βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

2. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για τις προτεραιότητες σας. Αφού όλοι είμαστε διαφορετικά άτομα είναι λογικό να θέτουμε και διαφορετικές προτεραιότητες.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

3. Δεν χρωστάτε σε κανέναν συγγνώμη αν δεν λυπάστε. Πολλές φορές βιαζόμαστε να απολογηθούμε για κάτι, παρ’όλο που δεν νιώθουμε ότι έχουμε μετανιώσει.

4. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις επειδή χρειάζεστε χρόνο με τον εαυτό σας. Είναι απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο.

5. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με τις προσωπικές απόψεις κανενός. Επειδή συμφωνεί κάποιος μαζί σας, δεν χρειάζεται να το κάνετε κι εσείς. Καλύτερα να διαφωνήσετε ευγενικά, παρά να καταπιεστείτε.

6. Δεν χρειάζεται να λέτε ναι σε όλα. Αρνηθείτε ό,τι σας κρατάει μακριά από τους στόχους και τις προτεραιότητες σας. Έτσι θα προχωρήσετε μπροστά.

7. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για την εμφάνιση σας. Όπως κι αν είστε, είναι δικό σας θέμα και δεν καθορίζει την αξία σας.

8. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για τις επιλογές σας στο φαγητό.

9. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για την ερωτική σας ζωή. Από την στιγμή που συνευρίσκεστε ερωτικά με ενήλικα άτομα που δίνουν την συγκατάθεση τους, μπορείτε να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί.

10. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για τις επαγγελματικές και προσωπικές αποφάσεις. Κάποιες φορές χρειάζεται να βάλετε την δουλειά πάνω από την ζωή σας, αλλά από την στιγμή που είστε σίγουροι για την απόφαση σας, είναι δικό σας ζήτημα.

11. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για τις θρησκευτικές ή πολιτικές σας απόψεις. Είναι προσωπική σας επιλογή και δεν χρειάζεται να εξηγείτε γιατί πιστεύετε αυτό που πιστεύετε.

12. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για το ότι είστε μόνοι. Δεν καθορίζει μια σχέση ούτε οι ταμπέλες της κοινωνίας την προσωπική σας αξία.

13. Δεν χρωστάτε σε κανέναν ένα ραντεβού επειδή το ζήτησε. Μπορείτε να εξηγήσετε γιατί αρνείστε, αλλά δεν χρειάζεται να πείτε πολλά.

14. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για τις αποφάσεις σας σχετικά με τον γάμο. Είναι προσωπική απόφαση και είναι κάτι που πρέπει να το σεβαστούν μέχρι και οι γονείς σας.

15. Δεν χρωστάτε σε κανέναν εξηγήσεις για τις επιλογές σας στις σχέσεις. Δεν έχετε να απολογηθείτε σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό σας, όσα σχόλια κι αν κάνουν οι άλλοι. Μπορείτε να κάνετε τα λάθη σας, αρκεί να μαθαίνετε από αυτά.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας