ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Αυτή η γυναίκα έβγαζε μία selfie κάθε μέρα… Η τελευταία θα σας συγκλονίσει!

5
Αυτή η γυναίκα έβγαζε μία φωτογραφία κάθε μέρα… Το μήνυμα που στέλνει, θα ραγίσει την καρδιά σας…

Αυτή η γυναίκα έβγαζε μία selfie κάθε μέρα, αποτυπώνοντας την καθημερινότητά της. Αν κοιτάξετε καλύτερα, θα προσέξετε κάτι που θα σας ραγίσει την καρδιά. «Σώστε με. Δεν ξέρω αν θα είμαι ζωντανή μ…


Αυτή η γυναίκα έβγαζε μία φωτογραφία κάθε μέρα… Το μήνυμα που στέλνει, θα ραγίσει την καρδιά σας…

Αυτή η γυναίκα έβγαζε μία selfie κάθε μέρα, αποτυπώνοντας την καθημερινότητά της. Αν κοιτάξετε καλύτερα, θα προσέξετε κάτι που θα σας ραγίσει την καρδιά. «Σώστε με. Δεν ξέρω αν θα είμαι ζωντανή μέχρι αύριο». Το συγκεκριμένο βίντεο δημιουργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κροατίας, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η «πρωταγωνίστρια» του συγκεκριμένου βίντεο είναι πραγματικό θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά το έχουν δει περισσότεροι από 55 εκατομμύρια άνθρωποι στο Youtube.

Εσείς μάθατε τον νέο τρόπο αδυνατίσματος; 17 κιλά σε 22 μέρες!

1

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής), διώκεται από το Νόμο. Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι θύμα εκφοβισμού, μην φοβηθείτε να το πείτε σε ένα γονέα, φροντιστή, φίλο, δάσκαλο, αστυνομικό ή κάποιον άλλο που εμπιστεύεστε.

2

Αν είστε θύμα:
Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Επίσης μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900. Δηλώστε την κακοποίηση και ζητήστε προστασία. Έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε μήνυση. Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Εάν πάτε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, μη διστάσετε να πείτε την αλήθεια για το τι σας συνέβη. Απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων λειτουργεί το Συμβουλευτικό Κέντρο της Αθήνας από το 1988. Το κέντρο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψυχοκοινωνική στήριξη και νoμική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας. Σκοπός των παρεχόμεων υπηρεσιών είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η επανάκτηση της αυτοεκτίμησησς τους ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη της επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής και να πάρουν οι ίδιες τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους.

3

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία είναι πανελλαδικής εμβέλειας, 24ωρης λειτουργίας – 365 μέρες το χρόνο. Η τηλεφωνική γραμμή SOS στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς επιστήμονες που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας και υπηρεσίες ενημέρωσης και τηλεφωνικής συμβουλευτικής σε θύματα όλων των μορφών βίας λόγω φύλου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας