ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η Κτηνωδία που Εκτυλίσσεται Καθημερινά στη Σαουδική Αραβία θα σας κάνει να Ανατριχιάσετε

4
Πέντε σώματα κρέμονται από ένα στύλο που είναι δεμένος ανάμεσα σε δύο γερανούς, ένα θέαμα που σκοπό έχει να υπενθυμίζει τι θα πάθουν όσοι διαλέξουν το μονοπάτι του εγκλήματος.

Ήταν μέλη μιας συμμορίας και αποκεφαλίστηκαν πριν κρεμαστούν ψηλά στον αέρα, όπου και παρέμειναν για μέρες.

Το φρικτό …


Πέντε σώματα κρέμονται από ένα στύλο που είναι δεμένος ανάμεσα σε δύο γερανούς, ένα θέαμα που σκοπό έχει να υπενθυμίζει τι θα πάθουν όσοι διαλέξουν το μονοπάτι του εγκλήματος.

Ήταν μέλη μιας συμμορίας και αποκεφαλίστηκαν πριν κρεμαστούν ψηλά στον αέρα, όπου και παρέμειναν για μέρες.

Το φρικτό θέαμα είναι μια σκηνή από ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί αυτή τη βδομάδα και να ρίξει φως στη ζωή στην Σαουδική Αραβία, μία από τις πιο αιματοβαμμένες χώρες.

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

Περιέχει οδυνηρές εικόνες από αποκεφαλισμούς. Μία γυναίκα αποκεφαλίζεται με ένα σπαθί αφού φαίνεται πως καταδικάστηκε για το θάνατο της κόρης της.

Όλοι έχουμε ακούσει για την κτηνωδία που εκτυλίσσεται εκεί καθημερινά, αυτό που αλλάζει όμως είναι ότι τώρα θα τα δούμε και καταγραμμένε σε κάμερες.

1

Μάλιστα έχουν ονομάσει και μια πλατεία Chop Chop, στην πρωτεύουσα Riyadh, λόγω των εκτελέσεων που γίνονται εκεί καθημερινά. Το αποχετευτικό της σύστημα είναι αιματοβαμμένο από το αίμα όσων εκτελούνται εκεί.

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα στο ντοκιμαντέρ είναι μια χώρα που έχει δικτατορία που δεν ανέχεται τις διαφωνίες. Παρόλα αυτά όμως, η Σαουδική Αραβία παραμένει ένας από τους πιο κοντινούς συμμάχους της Βρετανίας, λόγω του πετρελαίου.

Στη Σαουδική Αραβία ακόμα και η παραμικρή κριτική στο έθνος μπορεί να συντελέσει σε αποκεφαλισμό ή ισόβια κάθειρξη. Οι αποκεφαλισμοί είναι κάτι πολύ συνηθισμένο πλέον και κάθε μέρα αποκεφαλίζεται και ένας.

2

Η βλασφημία τιμωρείται με πετροβολισμό ή εκτέλεση, η κλοπή με ακρωτηριασμό. Ο υπόλοιπος κόσμος έχει άγνοια της κατάστασης αυτής γιατί είναι αδύνατο για ξένους δημοσιογράφους να καταγράψουν οτιδήποτε χωρίς να κινδυνέψουν. Ακόμα και ως τουρίστας είναι πολύ δύσκολο να μπεις στη χώρα.

Λόγω όμως της εξωπραγματικής γενναιότητας των παραγωγών και των ακτιβιστών που τους βοήθησαν, η αλήθεια πρόκειται να προβληθεί σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί λένε τις τραγικές τους ιστορίες και αποκαλύπτουν το τραγικό τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν για το κουράγιο τους.

Η ταινία αποκαλύπτει πώς το μίσος διδάσκεται μέσα στα σχολεία. Ρωτήθηκε ένα 14χρονο αγόρι τι μαθαίνουν στο σχολείο. Εκείνο απαντάει: «Οι χριστιανοί πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο, μέχρι να μην υπάρχουν άλλοι. Πρέπει να αποκεφαλιστούν.»

Η θρησκευτική αστυνομία έχει απαγορέψει ακόμα και το να παίζει κανείς μουσική δημόσια. Θα τους δείτε να σπάζουν ένα λαούτο επειδή κάποιος το έπαιζε στην παραλία.

Η κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την ISIS ή την Al Qaeda.

Επίσης αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία και πράγματι ετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα ενάντια της ISIS στη Συρία. Στο ντοκιμαντέρ αυτό όμως θα δείτε πως υπάρχει σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας και της Al Qaeda την περίοδο πριν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας