ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μα τι είναι επιτέλους αυτό το «S» που ΟΛΟΙ ζωγραφίζαμε στο Σχολείο; Δεν πάει το Μυαλό σας!

f
Τα παιδιά ανέκαθεν ζωγράφιζαν αυτό το «S». Θα χρησιμοποιήσουμε τη δημοσιογραφία για να μάθουμε από πού προήλθε αυτό το παράξενο μοτίβο.

Ήμουν περίπου οκτώ όταν κάποιος μου έδειξε πώς να το κάνω. Ξεκίνησα με δύο σειρές των τριών παράλληλων γραμμών που ενώθηκαν διαγώνια αριστερά προς τα δεξιά, στη …


Τα παιδιά ανέκαθεν ζωγράφιζαν αυτό το «S». Θα χρησιμοποιήσουμε τη δημοσιογραφία για να μάθουμε από πού προήλθε αυτό το παράξενο μοτίβο.

Ήμουν περίπου οκτώ όταν κάποιος μου έδειξε πώς να το κάνω. Ξεκίνησα με δύο σειρές των τριών παράλληλων γραμμών που ενώθηκαν διαγώνια αριστερά προς τα δεξιά, στη συνέχεια, από την κορυφή και προς το κάτω μέρος έφτιαχνα μυτερές γραμμές. Ήταν ένας άγριο και όμορφο S και το σχέδιο ήταν εθιστικό.

Σύντομα όλα τα βιβλία μου καλύφθηκαν με αυτό, αλλά ποτέ δεν ρώτησα τι σήμαινε ή από πού προήλθε, ήξερα μόνο ότι μου άρεσε. Αλλά τελικά δεν ήμουν ο μόνος!

1

Δείτε πως να χάσετε 14 κιλά, αλλιώς παίρνετε τα χρηματά σας πίσω.

Έψαξα στο Google πρόσφατα το S και ανακάλυψα ότι αν και όλοι το ξέρουν και το αγαπούν, κανείς δεν ξέρει την προέλευσή του.
Φαίνεται ότι η S έχει εμφανιστεί σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ασία και την Αυστραλία.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εμφανίστηκε στα ’90 , άλλοι αναφέρουν ότι βλέπουν ήδη από τη δεκαετία του 1960. Υπήρχαν θεωρίες ότι ήταν το σύμβολο κάποιας μπάντας της δεκαετίας του ’80 για τα μαλλιά. Άλλοι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν το αρχικό έμβλημα για την μάρκα ειδών ένδυσης Stussy. Άλλοι θεωρούν ότι ήταν μια ενσάρκωση του λογότυπου Σούπερμαν. Κανείς δεν ήταν σίγουρος όμως…
Αποφάσισα να ρωτήσω στο γραφείο όπου δούλευα λοιπόν.

2

Ούτε και εκεί έβγαλα κάποια άκρη όμως.

3

Κατόπιν, μίλησα στο τηλέφωνο με έναν φίλο μου που έχει μια εταιρία κόμικς, αλλά μου είπε ότι δεν είναι το έμβλημα του σούπερμαν.

4

Κάνεις δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Περισσότερο με μπέρδευαν, γιατί ο καθένας είχε την δική του θεωρία.

5

Τελικά ρώτησα την συνάδερφό μου, την Emmy και εκείνη απάντησε: «Μοιάζει με το λογότυπο της Suzuki».

6

Μπήκα στον πειρασμό να καλέσω στην Suzuki, αλλά δεν το έκανα. Έπρεπε να είμαι σίγουρος πρώτα, έτσι ήρθα σε επαφή με έναν εμπειρογνώμονα στα σύμβολα και την γλώσσα, τον Paul Cobley.

Ο Paul είναι ένας καθηγητής στη Γλώσσα και τα Μέσα Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου.

Εκείνος, μου έδωσε την πιο σωστή απάντηση από όλους: το ζωγραφίζαμε όλοι μας γιατί απλά είναι διασκεδαστικό!

Το S τελικά, δεν είναι ένα λογότυπο Stussy ή ένα έμβλημα του Superman ή άνηκε σε κάποια μπάντα ή έχει σχέση με τη Suzuki, νομίζω ότι είναι απλά η πιο διασκεδαστική ζωγραφιά για όλους μας!

Credit: Vice

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας