ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το Κόστος Και Τα… Περίεργα Της Επιχείρησης Απομάκρυνσης Της Βόμβας Στο Κορδελιό – H Στιγμή Της Έκρηξης

Η πολυσυζητημένη επιχείρηση εξουδετέρωσης και μεταφοράς της βόμβας του Β ‘Παγκοσμίου στο Κορδελιό αποτέλεσε σίγουρα το θέμα των ημερών, με τα τηλέφωνα στους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχον πάρει «φωτιά» από πανικόβλητους πολίτες.

To παραπάνω γεγονός ενισχύει η πληροφορία ότι η ιστοσελίδα της Περιφέρειας δέχτηκε τουλάχιστον 500.000 επισ…


Η πολυσυζητημένη επιχείρηση εξουδετέρωσης και μεταφοράς της βόμβας του Β ‘Παγκοσμίου στο Κορδελιό αποτέλεσε σίγουρα το θέμα των ημερών, με τα τηλέφωνα στους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχον πάρει «φωτιά» από πανικόβλητους πολίτες.

To παραπάνω γεγονός ενισχύει η πληροφορία ότι η ιστοσελίδα της Περιφέρειας δέχτηκε τουλάχιστον 500.000 επισκέψεις από κόσμο που ήθελε να ενημερωθεί για την επιχείρηση καθώς και να λάβει χρηστικές πληροφορίες για την επίμαχη ημέρα.

Σε συνεδρίαση που έλαβε χώρο σήμερα ο Διευθυντής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, με αφορμή την ενημέρωση της οικονομικής επιτροπής και την κατάθεση σχετικών εγγράφων για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

1

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσό που δαπανήθηκε για την επιχείρηση το οποίο σύμφωνα με σχετικές εισηγήσεις ανέρχεται στις 75.392 ευρώ. Αναλυτικότερα, 38.000 ευρώ συν ΦΠΑ στοίχισε η λειτουργία του κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, 15.600 ευρώ συν ΦΠΑ η συγγραφή ραδιοφωνικού μηνύματος και σεναρίου, καθώς και η παραγωγή ραδιοφωνικού μηνύματος και 21.792 ευρώ η προμήθεια του εξοπλισμού που ζήτησαν η αστυνομία και η τροχαία.

Από την συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις με τον περιφερειακό σύμβουλο της “Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας”, Γιώργο Θεοδωρόπουλο, να ρωτά γιατί δεν μεταδόθηκε η ενημερωτική καμπάνια δωρεάν και ανέφερε χαρακτηριστικά: «με βάση το άρθρο 5 του Ν 4279 του 14, η δωρεάν μετάδοση οπτικοακουστικών και ηχητικών μηνυμάτων κατά την περίοδο της ψηφιακής μετάβασης, δυνάμει του άρθρου 14 του νόμου 3592 του 2007 για την ενημέρωση και ορθή πληροφόρηση του κοινού, εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και αποτελεί υποχρέωση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

2

Tα περίεργα της επιχείρησης….

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κατοίκων δεν έλειψαν τα περίεργα και αστεία περιστατικά, σύμφωνα με το thestival.gr

“Ο Δήμος να κάνει καταφύγια προκειμένου να σωθούμε…. Να στήσει ο Δήμος μια εξέδρα σε ένα ψηλό σημείο για να μπορέσουμε να βλέπουμε από ψηλά την έκρηξη”, ζήτησαν κάποιοι από τους κατοίκους.

Από την άλλη δημότης αγωνιούσε και ήθελε ο Δήμος να βρει τρόπο να μεταφέρει τις 11 γάτες του, ενώ ένας ζήτησε να μεταφερθούν με όχημα σταθερό του Δήμου 6 με 7 κλουβιά με καναρίνια. Μάλιστα απαίτησε η μεταφορά να γίνει προσεκτικά με σταθερό όχημα ώστε τα καναρίνια να μην ταραχτούν και παρουσιάσουν ….ψυχολογικά προβλήματα!

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα αιτήματα αλλά και ερωτήσεις που δέχθηκε ο δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης τηλεφωνικά.

“ Το σκυλάκι μου έχει ψυχολογικά προβλήματα και δεν μπορεί τόσες ώρες να κάτσει στο χώρο υποδοχής….δεν του αρέσει να βρίσκεται με πολύ κόσμο….τι να κάνω; Την Κυριακή έχω μια εκδήλωση στα Κοιμητήρια τι θα γίνει; Η καφετερία … στην πλατεία Ευόσμου… ξέρετε αν θα λειτουργήσει την Κυριακή; Την Κυριακή έχω μια εκδήλωση στα Κοιμητήρια τι θα γίνει;”, είναι μερικά από τηλεφωνήματα.

Μάλιστα ένας δημότης διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος για την υποχρεωτική εκκένωση γιατί όπως είπε: “Ποιος θα μου προστατεύσει τα κοσμήματα αξίας 50.000 € που έχω στο σπίτι μου;”

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories