ΠΕΡΙΕΡΓΑ

15 Περίεργα, Σιχαμερά και Ανατριχιαστικά Έθιμα Γάμου από όλο τον Κόσμο. Με το Νο.12, θα Σοκαριστείτε!

Αν ρωτήσετε κάποιον ποια στιγμή περιμένει με μεγαλύτερη ανυπομονησία στην ζωή του, το πιο πιθανό είναι να σας πει την ημέρα του γάμου του. Ο γάμος είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες στην ζωή κάποιου, λόγω του ενθουσιασμού, της χαράς και της σπουδαιότητας του.

Αλλά μερικές φορές ο γάμος είναι κάτι παραπάνω από ένα φιλί μεταξύ των συζύγων στην…


Αν ρωτήσετε κάποιον ποια στιγμή περιμένει με μεγαλύτερη ανυπομονησία στην ζωή του, το πιο πιθανό είναι να σας πει την ημέρα του γάμου του. Ο γάμος είναι μία από τις σημαντικότερες μέρες στην ζωή κάποιου, λόγω του ενθουσιασμού, της χαράς και της σπουδαιότητας του.

Αλλά μερικές φορές ο γάμος είναι κάτι παραπάνω από ένα φιλί μεταξύ των συζύγων στην εκκλησία. Υπάρχουν διάφορα γαμήλια τελετουργικά ανά τον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω τα πιο παράξενα από αυτά!

1. Μαύρισμα της νύφης

3

Μια παράξενη παράδοση από την Σκοτία. Η νύφη και ο γαμπρός δένονται και στην συνέχεια τους πετάνε φαγητό και σκουπίδια. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι αν το ζευγάρι αντέξει αυτή την δοκιμασία, τότε μπορεί να αντέξει τα πάντα.

2. Φτύσιμο της νύφης

4

Στην Αφρική, ο πατέρας της νύφης φτύνει το κεφάλι και μετά το στήθος της. Σύμφωνα με την παράδοση των Μασάι, το φτύσιμο είναι δείγμα σεβασμού.

3. Φιλιά στην νύφη και τον γαμπρό

5

Σύμφωνα με αυτή την σουηδική παράδοση, όλοι οι άντρες πρέπει να φιλήσουν την νύφη και όλες οι γυναίκες τον γαμπρό. Αν είστε ζηλιάρηδες, μην παντρευτείτε στην Σουηδία.

4. Ξύλο στα πόδια του γαμπρού

6

Στην Νότια Κορέα, ο γαμπρός δεν περνάει και πολύ καλά. Ο κόσμος χτυπάει τα γυμνά πόδια του με ξύλο ή ακόμη και με αποξηραμένο ψάρι. Παρ’όλο που πονάει, το τελετουργικό περνά γρήγορα.

5. Χορός με λεφτά

Επιτέλους Αληθινή Λύση! Χάσε Τώρα 15 Κιλά Μέχρι το Καλοκαίρι!

7

Σύμφωνα με μια πολωνική παράδοση, οι άντρες πληρώνουν για να χορέψουν με την νύφη. Είναι ίσως η μόνη περίπτωση που μπορείς να πληρώσεις για έναν χορό χωρίς να φοβάσαι μήπως το μάθει η γυναίκα σου.

6. Δεν χρησιμοποιούν το μπάνιο για 3 μέρες

8

Στην ινδονησιακή κοινότητα Tidong υπάρχει μια παράξενη παράδοση. Η νύφη και ο γαμπρός δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο για 3 συνεχόμενες μέρες μετά τον γάμο. Ο λόγος είναι ότι φέρνει κακή τύχη στο ζευγάρι.

7. Το μπλοκ των παρανύμφων

9

Στην Κίνα, αν ο γαμπρός θέλει να συναντήσει την νύφη, πρέπει να αντιμετωπίσει το μπλοκ των παρανύμφων. Οι φίλες της νύφης σχηματίζουν ένα τείχος και θέτουν συγκεκριμένους όρους οι οποίοι πρέπει να ικανοποιηθούν για να μπορέσει να συναντήσει ο γαμπρός την νύφη. Αυτό συμβαίνει για να δοκιμαστεί η αγάπη του γαμπρού για την νύφη του.

8. Δακρύβρεχτο τελετουργικό

10

Είναι φυσιολογικό η νύφη να είναι συγκινημένη την ημέρα του γάμου της, αλλά είναι υπερβολή να κλαίει για έναν μήνα. Οι Tujia από την Κίνα έχουν ένα έθιμο, σύμφωνα με το οποίο η νύφη πρέπει να κλάψει για μια ώρα, μια μέρα και έναν μήνα πριν παντρευτεί. Συνήθως την συνοδεύουν η μητέρα και οι φίλες της.

9. Γάμος με ένα δέντρο

11

Στην Ινδία, κάποιες γυναίκες θεωρούνται καταραμένες, επειδή γεννήθηκαν όταν ο Άρης και ο Κρόνος βρίσκονταν στον έβδομο οίκο. Ονομάζονται Manglik. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι αν παντρευτούν, ο άντρας τους θα πεθάνει πρόωρα, γι’αυτό παντρεύονται πρώτα με ένα δέντρο, για να σπάσουν την κατάρα.

10. Η γαλλική παράδοση της τουαλέτας

12

Σύμφωνα με μια γαλλική παράδοση, κάποιος πρέπει να πιει το αλκοόλ που έχει περισσέψει μέσα από την τουαλέτα. Ωστόσο, αυτή η παράδοση δεν τηρείται πια.

11. Δόντι φάλαινας σαν δώρο

13

Στα Fiji είναι συνηθισμένο ο γαμπρός να δωρίζει στην νύφη ένα δόντι φάλαινας. Η αγάπη του δεν θεωρείται αληθινή μέχρι να βουτήξει εκατοντάδες μέτρα κάτω από την θάλασσα και να αντιμετωπίσει μια φάλαινα για να πάρει ένα δόντι.

12. Γάμος δίπλα στον τάφο στην Ρωσία

14

Στην Ρωσία, η νύφη και ο γαμπρός μπορούν να επισκεφτούν τον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη και να παντρευτούν εκεί.

13. Κουτάλια της αγάπης από την Ουαλία

15

Στην Ουαλία, ο γαμπρός δωρίζει στην νύφη ένα κουτάλι, το οποίο δείχνει ότι θα μείνει δίπλα της και θα την ταΐζει για πάντα.

14. Ελληνικός γάμος

16

Στην Ελλάδα, οι καλεσμένοι καρφιτσώνουν χαρτονομίσματα στα ρούχα του νεόνυμφου ζευγαριού, ενώ χορεύει τον πρώτο του χορό.

15. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο

17

Στην Μαυριτανία, το μέγεθος μετράει – όχι όμως σε αυτό που φαντάζεστε. Μια παχιά σύζυγος σημαίνει ότι ο άντρας παρέχει αρκετά στην οικογένεια του.

Credit: wittyfeed.me

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories