Άφησε την 16χρονη Κόρη του να Κοιμηθεί στο Σπίτι ενός Φίλου της. Την επόμενη ώρα, του στέλνει το πιο Σοκαριστικό μήνυμα! - Fanpage

Άφησε την 16χρονη Κόρη του να Κοιμηθεί στο Σπίτι ενός Φίλου της. Την επόμενη ώρα, του στέλνει το πιο Σοκαριστικό μήνυμα!

Κάθε γονιός ανησυχεί για τη μέρα που το γλυκό παιδί του θα γίνει ένας ατίθασος έφηβος. Ένας πατέρας όμως βρήκε τη λύση σε περιπτώσεις που τα παιδιά του δεν νιώθουν άνετα και εγκυμονούν δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Bert Fulks είναι blogger και σύμβουλος παιδιών με εξάρτηση και πατέρας τριών παιδιών. Με τη γυναίκα του κάνουν τα πάντα για να μεγαλώσουν παιδιά με αξίες. Ωστόσο, ο Bert γνωρίζει ότι όσο καλούς τρόπους και αν έχουν τα παιδιά, αναπόφευκτα θα μπλέξουν σε κάποιες δύσκολες καταστάσεις καθώς μεγαλώνουν.

1

 

Καθώς μεγαλώνουμε πρέπει να γνωρίζουμε πως να αποφύγουμε ή ακόμα και να ξεφύγουμε από μια επικίνδυνη κατάσταση.

Ο Bert ξέρει ότι τα παιδιά του πρέπει να το μάθουν μόνα τους, αλλά θέλει να τους δώσει και την απαραίτητη στήριξη για να επιστρέψουν γρήγορα και ασφάλεια σπίτι τους.

2

Γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει το «σχέδιο Χ».

Ο Bert μιλούσε με κάποιους εφήβους σε μια ομάδα στήριξης και έμαθε ότι σχεδόν όλοι θα ήθελαν να είχαν ένα σχέδια διαφυγής σε κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Ο ίδιος γράφει: «Πρόσφατα ρώτησα αυτά τα παιδιά μια απλή ερώτηση: Πόσοι από σας έχετε βρεθεί σε καταστάσεις, όπου δε νιώθατε άνετα, αλλά μείνατε επειδή δεν είχατε τρόπο διαφυγής; Σήκωσαν όλοι τα χέρια τους.»

Έτσι αποφάσισε ότι όποτε τα παιδιά του βρίσκονταν σε φιλικό σπίτι, θα είχαν μια ειδική λέξη κωδικό, για να τους βοηθήσει να να φύγουν όσο πιο γρήγορα είναι δυνατό.

3

Όπως για παράδειγμα στη παραπάνω συνομιλία με την κόρη του. Ο Bert της υπενθυμίζει να είναι φρόνιμη και να θυμάται ποια είναι. Αργότερα η κόρη του στέλνει ένα απλό γράμμα «Χ». Αυτή η συμφωνημένη λέξη κωδικός που σημαίνει ότι πρέπει να φύγει αμέσως από το σπίτι που βρίσκεται.

 

4

Να πως λειτουργεί, σύμφωνα με το blog του Bert:

«Το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλει το γράμμα Χ σε οποιονδήποτε (στη μητέρα, σε μένα, στα μεγαλύτερα αδέρφια) Όποιος λάβει το μήνυμα έχει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες να ακολουθήσει. Μέσα σε λεπτά, καλούν στο τηλέφωνο το παιδί. Όταν απαντήσει, η συζήτηση πάει ως εξής:

-Ναι;

-Daniela κάτι προέκυψε και πρέπει να έρθω να σε πάρω τώρα.

-Τι έγινε;

-Θα σου πω όταν φτάσω εκεί. Να είσαι έτοιμη να φύγουμε μέσα σε 5 λεπτά. Είμαι στο δρόμο.

Σε εκείνο το σημείο, η Daniela λέει στους φίλους της ότι κάνει συνέβη στο σπίτι, κάποιος έρχεται να την πάρει και πρέπει να φύγει.»

 

5

Είναι η ιδανική λύση για όποιο παιδί νιώθει ότι κινδυνεύει. Στέλνοντας ένα απλό μήνυμα που μοιάζει με ορθογραφικό σφάλμα είναι ο τέλειος τρόπος για να ειδοποιήσετε κάποιον ότι κάτι δε πάει καλά.

 

6

Ελπίζουμε περισσότεροι γονείς να εμπνευστούν από το σχέδιο του Bert και να προσαρμόσουν το σχέδιο διαφυγής στις ανάγκες της οικογένειας. 

Αφήστε το σχόλιο σας: