"Έβγαλα όλα μου τα ρούχα και έπεσα για ύπνο γυμνή. ΕΤΣΙ ένιωσα όταν ξύπνησα!" - Fanpage

«Έβγαλα όλα μου τα ρούχα και έπεσα για ύπνο γυμνή. ΕΤΣΙ ένιωσα όταν ξύπνησα!»

‘Κάθε νύχτα, κάνω το ίδιο πράγμα: πλένω τα δόντια μου και το πρόσωπό μου, φοράω μια φαρδιά μπλούζα και πέφτω για ύπνο. Δεν είχα σκεφτεί για την βραδινή μου ρουτίνα μέχρι που διάβασα ένα άρθρο που έλεγε πως έπρεπε να αλλάζουμε κάθε μέρα πυτζάμες. 

Παρόλο που ποτέ δεν το είχα σκεφτεί, θέλησα να παρατηρήσω πόσο συχνά αλλάζω πυτζάμες. Ωστόσο, λίγο αργότερα αναρωτήθηκα τι άλλο δεν κάνω σωστά και τότε ήταν που διάβασα για τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός.

Αφού το καλοκαίρι είχε μόλις ξεκινήσει και δεν είχα κλιματιστικό, θεώρησα πως ήταν καλή ιδέα και έβγαλα όλα μου τα ρούχα πριν πέσω για ύπνο.

Τα οφέλη του να κοιμάσαι γυμνός

Το να κοιμάσαι γυμνός έχει πολλά οφέλη και δεν είναι απλά ότι κάνει τον σύντροφό μας χαρούμενο! Ένας από τους κύριους λόγους που είναι καλό για την υγεία μας είναι γιατί βοηθάει να ρυθμιστεί η θερμοκρασία του σώματος. Για να κοιμηθούμε πλήρως, το σώμα πρέπει να ρίξει την θερμοκρασία του, οπότε το να κοιμόμαστε γυμνοί βοηθάει σ’αυτό.

Επίσης, όταν κοιμάσαι γυμνός, ξυπνάς και νιώθεις πιο καθαρός και έτοιμος για την μέρα! Άλλο ένα όφελος; Κάνει καλό στον κόλπο! Τα στενά εσώρουχα μπορούν να βοηθούν την ανάπτυξη βακτηρίων και να προκαλέσουν ακόμα και μυκητίαση. Εκτός από αυτό, μπορεί να βοηθήσει και τον μεταβολισμό το πρωί και να μειώσει το άγχος.

Το πείραμα

Το πείραμα ήταν πολύ απλό: κάθε μέρα πήγαινα για ύπνο γυμνή στο κρεβάτι. Για μία εβδομάδα, οι πυτζάμες μου θα έμεναν στην ντουλάπα! Ήθελα πολύ να δω εάν θα παρατηρούσα κάποιο από τα οφέλη.

Μέρα 1

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη για το πείραμα. Κάνει ζέστη λόγω του καλοκαιριού και συχνά ιδρώνω την νύχτα. Ήλπιζα αυτή τη φορά να μην συμβεί αυτό.

Μέρα 2

Η πρώτη μέρα πήγε καλά – ένιωθα πολύ άνετα και ίδρωσα λιγότερο. Μετά την πρώτη μέρα, αναρωτιόμουν εάν είχε γίνει κάποια μεγάλη αλλαγή. Η δεύτερη μέρα ήταν πιο ζεστή από την πρώτη και έτσι κοιμήθηκα απλά με ένα σεντόνι.

Μέρα 3

Την τρίτη μέρα, δεν μου φαινόταν παράξενο πλέον – ένιωθα πολύ άνετα να κοιμάμαι γυμνή. Ένα πράγμα που με ενοχλούσε πάντα ήταν που οι πυτζάμες μου μπερδευόντουσαν και έπρεπε να τις φτιάχνω στον ύπνο μου – τώρα όμως ένιωθα πολύ ελεύθερη!

Μέρα 4

Την 4η μέρα, απολάμβανα το να είμαι γυμνή και δεν ήθελα καν να τις φορέσω. Δεν ένιωθα λιγότερο άγχος αλλά σίγουρα κοιμόμουν πιο βαθιά. Ένα από τα οφέλη είναι ότι κοιμάσαι πιο γρήγορα και αυτό ίσχυσε σίγουρα για μένα.

Μέρα 5

Την πέμπτη μέρα, ήμουν πολύ κουρασμένη όταν έπεσα για ύπνο. Ωστόσο, ήμουν ακόμα γυμνή.

Μέρα 6

Την έκτη μέρα, έβαψα τα μαλλιά μου και έτσι όταν πήγα για ύπνο, έβαλα μία πετσέτα πάνω από το μαξιλάρι για να σιγουρέψω πως το χρώμα δεν θα ξεβάψει πάνω στην μαξιλαροθήκη. Επειδή είχα μόλις κάνει μπάνιο, τα σεντόνια μου ήταν πολύ μαλακά.

Μέρα 7

Μερικές φορές, κατά την διάρκεια αυτών των πειραμάτων, χαίρομαι που τελειώνουν. Με αυτό όμως δεν ήθελα να τελειώσει. Το να κοιμάμαι γυμνή ήταν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία. Αφού έκανα ντους, κατάλαβα πως έπρεπε να βγάλω το σκυλί μου βόλτα. Αντί να βάλω ρούχα, τυλίχτηκα με μια πετσέτα και βγήκα έξω, ελπίζοντας πως δεν θα με δει κανείς. Εκείνη τη στιγμή, κατάλαβα πως το να έχεις την επιλογή να φορέσεις πυτζάμες είναι αρκετά χρήσιμο.

Χάρηκα πολύ που κοιμήθηκα γυμνή για μία εβδομάδα: ένιωθα ελεύθερη, άνετη και ωραία. Σίγουρα κοιμόμουν καλύτερα αν και δεν ξέρω αν μειώθηκε το άγχος μου ή αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου. Το σκέφτομαι πολύ να συνεχίσω να κοιμάμαι έτσι.

Τελικά, είδα ότι κοιμόμουν πιο γρήγορα και πιο βαθιά και δεν χρειαζόταν να με απασχολούν τα ρούχα, ούτε ίδρωνα τόσο πολύ στον ύπνο μου.

Εάν θα το έκανα ξανά; Σίγουρα. Πράγματι, ήδη το κάνω. Λίγες μέρες μετά το πείραμα ζεσταινόμουν πολύ και έτσι κοιμήθηκα γυμνή. Εάν θα το συνιστούσα σε φίλους; Ναι! Προφανώς, είναι πιο δύσκολο αν έχεις συγκάτοικο αλλά είναι ωραίο να νιώθεις άνετα όταν κοιμάσαι.’

Εσείς θα το δοκιμάζατε;

Αφήστε το σχόλιο σας: